Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Hogyan lehet kijutni a foci vb-re?

#1501157 matgab Előzmény: #1501031

Ha mondjuk egy Ausztria Észak Íroszág+ 2 bárki lenne a csoportunk, az nem lenne rossz.

Az angolok játékát látva, az sem lenne vészesha azok kerülnének a csoportunkba.

Belgiumban generáció váltás van, ők egy fekete ló.
Spanyol , Francia Portugál,Német, Olasz, Holland mind elég szar lenne.

Horvát Dán még mindig a kellemesebb ellenfélnek számítana.

a Kulcs a 3. kalap, mindenképpen jó lenne elkerülni Szlovákiát, de Szlovénia vagy Bosznia nélkül is jobban érezném magunkat.

Sztem a 2. hely meglesz, a kérdés, hogy playoff-ban kit kapunk.

Hogyan lehet kijutni a foci vb-re?

#1501031 TrendMan

https://telex.hu/sport/2024/07/04/vb-selejtezok-ne...

Hogy lehet a vb-re kijutni?

A vb-selejtezők sorsolását decemberben tartják, a világranglistás helyezések alapján szedik szét az 54 európai országot (Oroszország jelenlétével nem kell számolni). Tizenkét csoportot alakítanak ki, ahonnan az elsők automatikusan biztosítják a helyüket a világbajnokságon. A tizenkét másodikhoz csatlakozik majd az NL-sorozat azon négy csapata, amelyeket legjobban rangsorolták.

Mivel Magyarország az A-divízióban van, ha megelőzi a csoportjában Boszniát, már ott lehet a rájátszásban, ha egyenes ágon nem jut ki. A playoffban résztvevő tizenhat csapatot négy négyes csoportra bontják, az egymeccses elődöntő, és az egymeccses döntő győztese váltja meg a jegyét a vb-re, így lesz végül ott 16 európai csapat az emelt létszámú vb-n. Vagyis nagyon is fontos a presztízs mellett is, hogy az A-divízióban jól szerepeljen Rossi csapata.

A vb-sorsolást egyébként a második kalapból várná a jelenlegi helyezések szerint a válogatott – a világranglistás pozíciók alapján tagolják a mezőnyt –, és az első kalap elérésére minimális esélyünk van. De a második kalap is azt jelenti, hogy a törökökkel, vagy a szerbekkel, románokkal vagyunk együtt, így a selejtezőben nem futhatunk össze velük (bár Románia még átcsúszhat a harmadikba). Viszont kaphatjuk ellenfélnek a harmadik kalapból a grúz, a szlovén, vagy az albán csapatot, és velük szemben nagyon kiélezett küzdelemre van kilátás. Sőt, a negyedik kalapban is lehetnek kellemetlen riválisok, különösen idegenben, elég csak Feröerre vagy Koszovóra gondolni.

A jelen állás szerinti kalapok:

Első: Franciaország, Belgium, Anglia, Spanyolország, Hollandia, Portugália, Horvátország, Olaszország, Németország, Svájc, Dánia, Ausztria

Második: Ukrajna, Lengyelország, Törökország, Magyarország, Svédország, Wales, Szerbia, Csehország, Skócia, Norvégia, Görögország, Románia

Harmadik: Szlovákia, Szlovénia, Írország, Grúzia, Finnország, Albánia, Izland, Macedónia, Montenegró, Észak-Írország, Bosznia, Izrael

Negyedik: Bulgária, Luxemburg, Örményország, Belarusz, Kazahsztán, Koszovó, Azerbajdzsán, Észtország, Ciprus, Litvánia, Lettország, Feröer

Ötödik: Moldova, Andorra, Málta, Gibraltár, Liechtenstein, San Marino

A vb-selejtezők 2025 márciusában kezdődnek és novemberig tartanak, majd a 16 csapatos playoffot 2026 márciusában bonyolítják le – itt nyilván kiemelten fontos lesz, hogy ki játszhat hazai pályán.

olimpia alatt polgárháború (?)

#1500878 TrendMan Előzmény: #1500876

Talán azért, mert 1 hét múlva lesz az első forduló, így időben nagyon közel van az olimpiához.

Ez a fajta 'előrevetem magamat' gondolkodás már Cameronnak se jött be a Brexit előtt.

olimpia alatt polgárháború (?)

#1500876 Koffein Előzmény: #1500870

Ez hülye :D

Miért pont olimpia alatt? XD

Macron ebből akar hasznot húzni, mert a béka segge alatt van a támogatottsága, rémiszti a polgárokat...

olimpia alatt polgárháború (?)

#1500874 TrendMan Előzmény: #1500872

Viszont a nyílt vízi úszoknak a büdös Szajnában különösen nehéz dolguk lesz.

olimpia alatt polgárháború (?)

#1500872 Fornit Előzmény: #1500870

A gerelyhajítók a céllövők és az íjászok élesben is bemutatkozhatnak akkor.

foci + fizetés

#1499679 matgab Előzmény: #1499636

Azért 600k- 1 millás fizetés az nem olyan sok egy focistának. Aki sajnálja tőlük , az próbáljon NB2-es szinten focizni! (NB2 élcsapatánál)

Ez azt jelenti, hogy 32-33 évesen majd visszavonulhat (karrier break) és elkezdhet valami teljesen másba. Ha nem korábban, mert ugye lehet bármikor egy sérülés, ami derékba törheti a kenyérkeresetet is.


megkorbácsolta

#1499533 TrendMan Előzmény: #1499511

Ezért építenek nálunk szép, nagy stadionokat, nehogy a szurkolók le tudjanak érni a lelátóról.

A tegnapi meccs után pl. Szoboszlait is meg lehetett volna korbácsolni.

Mióta feltűnt a tv-ben az idétlen reklámban, azóta nem fut a szekér.

igen, a középpálya gyeng…

#1499242 matgab Előzmény: #1499240

igen, a középpálya gyengébb volt. Kerkez sem volt egyáltalán meggyőző, sem Nego, sem Nagy Ádám. Szobo meg emiatt hátrament, hogy mi a f@sz van és megpróbálta előre ívelni a labdákat.

Varga Barninak is csak 1 momentuma volt.

Két dolgot csináltak jól…

#1499240 TrendMan Előzmény: #1499239

Két dolgot csináltak jól:

1) Jól tömörültek hátul és Gulácsi is ott volt, amikor kellett.

2) Jól hozták ki a pontrúgásokat elől.

A középpályát viszont elvesztették és az összjáték se volt sehol.

Sok embernek nem tetszet…

#1499239 matgab Előzmény: #1499224

Sok embernek nem tetszett ez a törökök elleni meccs. Én amondó vagyok, hogy ez a török csapat nagyon erős , nem véletlenül előzték meg csoportelsőként a horvátokat.

Nem mondom, hogy nem lehetett volna jobban játszani, de én azt mindig szeretem látni, hogy mit akar játszani a válogatott, mert az már mutat valamit , ha látszik. Ezek ellen nem lehetett volna egy nyílt sisakos küzdelembe belemenni, mert akkor megszórtak volna minket.

Dárdai Márton is jó védőnek tűnt szükség lesz rá. Másrészt egyik kedvencem Séfi is majdnem góllal tért vissza és jól is játszott sztem. Kleini is kifejezetten jónak tűnt abban az utolsó pár percben. Szobó meg kicsit visszább játszott, de érthető, hogy egy felkészülési meccsen nézik meg, hogy fel lehet-e építeni így a játékot...

Orbán remélem az EB-re már teljes értékű lesz, mert nagy szükség van rá. Lang és Szalai azért nem ugyanaz a kategória. Sajnos Szalainak nagyon rosszul sikerült a bajnokság váltás és mióta elment a Hoffenheimtől a Freiburgba, azóta sem javult. Sajnos ott Freiburgban is egy óriási bakival kezdett és bár kommunikáció szintjén megvédték- valójában le lett írva a srác. Innentől már nagyon nehéz lesz visszaverekednie magát, mert elveszett egyből a bizalom.

Sőt az egész Bundesligát valszeg nyáron ott kéne hagynia és elmenni belga/holland/portugál bajnokságba és újra felépíteni a karrierjét.

Dibusz sztem sokkal jobb kapus ma már, mint Gula, bár most tényleg szenzációsan védett Gula a törökök ellen. De korábban nagyon sokat bizonytalankodott és nem voltak a válogatottban bravúrjai. Dibusznak viszont mind a Fradi nemzetközi meccsein, mind a válogatottban elképesztő védései voltak és az egész kvalifikációt ő védte, nem is tartanám igazságosnak , ha most a 3. EB-jén hirtelen kiszorítaná őt Gula a csapatból.


Az M4 hangja másnál is s…

#1499061 TrendMan

Az M4 hangja másnál is szar, mintha a televiziózás hőskorában lennénk vagy nálam van valami zavar?