Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fradi- Olympiakos

matgab Előzmény: #1498701

Szerintem a két csapat között tudásban nem volt ennyi különbség. Mármint, ha 3-0-ra nyert volna a visszavágón az Olympiakos az is reális lett volna a játék alapján.

Szerintem itt alapvető különbséget az edzők képességei okozták.

Másrészt sztem mindenki nagyon szeretné, ha minél több magyar játékos lenne, de ehhez az kellene, hogy a magyar utánpótlás képzés akadémiák valóban egy szerb - horvát szintű utánpótlást biztosítsanak.

Ehhez képest mi van? Azok mennek ifjúsági csapatok edzőinek, akik a felnőtt csapatoknál már nem elég jók, de az ifiknek még jók lesznek. Ehhez jön még hozzá, hogy a pénzes apuka beteteti a gyerekét a csapatba. Harmadrészt meg az utánpótlás képzés is sajnos egyáltalán nem követi a nyugati típusú képzést.

Fizikailag egyszerűen még a felnőtt játékosaink sincsenek felépítve. Taktikailag még annyira sem. Van egy teljesen értelmetlen eredmény orientáltság- ahol nem az számít eredménynek, hogy hány játékost tudsz beépíteni a felnőtt bajnokságba, hanem hogy megnyerd az épp aktuális meccset az U13-as csapatban. És a rövid távú érdekek sokszor a hosszú távú érdekeket megölik. Arról nem is beszélve, hogy nincs pozicióra képzés! Nincs a válogatottnak évtizedek óta klasszikus szélső védője vagy csatára sem.

A Fradi is hülyére veri az egész magyar bajnokságot ezekkel a külföldiekkel. Mert nincsenek jó magyar felnőtt játékosok. Az a néhány különlegesen tehetséges , vagy szerencsés sorsú, akik valóban jobbak, ügyesebbek, azok meg túl drágák a magyar kluboknak , illetve azt a fejlődési potenciált sem tudják biztosítani, ezért ezek a gyerekek inkább elmennek az osztrák/holland/belga alsóbb osztályokba játszani- hátha onnan is ki tudják nőni magukat.

Ott van a Paks. Nagyon drukkolok nekik, hogy legyenek másodikak! De milyen fizikai képzés zajlik Pakson? Hahn- cingár vékony izom nélküli ember volt, Böde és Ádám Martin elhíztak náluk , mint az állat. Varga is sokkal cingárabb volt a Fradi előtt. Bognár szintén cingár vékony gyerek maradt.

A mai foci atlétikai sport lett! Főleg, hogy bejött ez a sok fekete. Vagy meg lehet nézni a 38 éves CR7-et, hogy milyen fizikai állapotban tartja magát. De akármelyik nyugati játékos hasán lehet látni a 6 kis kockát, karjuk , lábuk duzzad az erőtől. Hol van ez a magyar játékosok esetében? Sehol.

És ennek mindig az a következménye, hogy a magyar játékosok elfáradnak, csökken a koncentráció, nem érnek vissza védekezni és gólokat kapnak. Ráadásul amikor frissek vagyunk még, akkor sem lépünk ki a beadó játékosokra, mert még a végén nem fogjuk bírni. Csak a nyugati játékosok, ha szabadon vannak és nem zavarja őket senki, akkor be tudják oda adni pontosan a csatárnak a labdát, hogy az berúgja, befejeli. A magyar játékosok (most a Rossi -Dárdai érától eltekintve) évtizedeken keresztül 5 méter távolságból figyelték az ellenfél beadásait.

Amikor meg mi támadunk, akkor nem visszük le az ötös vonaláig a labdát és nem onnan adunk be, mert az sok erőt/gyorsaságot igényel oda eljutni (megkerülni vhogy a védelmet), hanem mi az alapvonaltól 18-25 méterről próbálunk oldalról beadni- ahonnan a csatárnak nagyon nehéz helyzete van, hogy jól tegye kapura a labdát. Igazából ha a védő nem hibázik, akkor nem is lehet , mert a védő és a kapus poziciója ilyen helyzetből annyival előnyösebb! Persze a magyar bajnokságban a védők is bőven hibáznak a helyezkedési hibáik miatt, ezért a magyar bajnokságban jók Civic beadásai is. De az Olympiakos meccsen Civic-nek hat próbálkozása volt és abból ötöt fejelt/rúgott ki egyből az ellenfél, egy pedig eleve kiment.