Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Izrael vs Palesztinok (háttérből a zoroszok kukkantanak)

#1496247 Koffein Előzmény: #1496246

hmm ez a Jared gyerek nagyon vágja a közel keleti helyzetet..


Izrael vs Palesztinok (háttérből a zoroszok kukkantanak)

#1496246 Koffein Előzmény: #1496244

többedik podcast amiben szembejön velem vivek neve, ami alapján arra lehet következtetni, hogy azt várják, hogyha trámp kiesik a versenyből, akkor ő lép a helyére és váltja meg a világot...

utánanézve, egy tipikus karrierista, küldetéstudat nélküli srác, aki eltudja adni a szart is, hisz felvásárolt egy biotech céget, tőzsdére vitte, exitelt bőven 100felett, most meg a cég részvényei 0,4-en állnak... az a srác, aki gordon gekko és trámp keveréke... jól beszél a srác, fiatal, képben van mindennel, érti a piacokat, eltudja adni magát és anyagilag trámppal egy szinten van...

Izrael vs Palesztinok (háttérből a zoroszok kukkantanak)

#1496244 Koffein Előzmény: #1496243

a pillanat, amikor a csilliárdosok visszasírják trámpot mert jó munkát végzett anno a közel keleten... meg ennek fényében, amit anno csinált, másként kezdik megítélni..


Izrael vs Palesztinok (háttérből a zoroszok kukkantanak)

#1496243 Koffein Előzmény: #1496236

minek adtak volna zsét? bidé 6milliárd dodót adott, pár héttel ezelőtt..

Izrael vs Palesztinok (háttérből a zoroszok kukkantanak)

#1496242 Koffein Előzmény: #1496235

nyugodjál le, amcsi cikkekből ollózta össze és a saját gondolatait tette bele :)

oroszo. a támadás mögött volt, a wágner képezte ki, több katonai szaki is elemezte a támadást és ez nem a klasszik hámász féle, hanem wágner féle támadás volt... lehet iránon keresztül, fene tudja, nagyon altattak...

ez kinek érdeke? oroszo., irán, palesztin, kína..

oroszo., mert már nem rájuk figyel a média, megoszlik a figyelem, energia... kína ugyancsak, nem tájvánra figyel a média... palesztinoknak, iránnak azért mert a szaudiak akikkel nagyon jóban vannak, nem pacsiznak le izraellel, mert nagyon közzel álltak, hogy elszívják a béke pipát...

105 billió $-os világgazdaság

#1496240 Koffein Előzmény: #1496233

pedig john bogle, olcsó, kis kockázatú etf-eket álmodott meg, ami jó lesz az embereknek, de hát továbbgondolták, a markating sikeres volt, havonta vegyél isharest, majd a bleki lezsíroz mindent.. :))

Izrael vs Palesztinok (háttérből a zoroszok kukkantanak)

#1496237 TrendMan Előzmény: #1496236

Alighanem valamelyik BRICS megbeszélésen tértek ki a részletekre a hátsó szobában.

Utána ópium került elő és lányokkal henteregtek a perzsa-szőnyegen.

Csak így lehet.

Izrael vs Palesztinok (háttérből a zoroszok kukkantanak)

#1496236 prfecó Előzmény: #1496235

ugyan a cikk nem erről szó, de

oroszok max. szeptemberben kaptak némi infot Hamasztól , de már fegyvert , pénzt nem tudtak adni , merrt lefoglalja óket a 580 napos szarlapátolásuk.

Izrael vs Palesztinok (háttérből a zoroszok kukkantanak)

#1496235 Spade Előzmény: #1496234

a cikkedről ez mindent elmond:

"az orosz erők Ukrajnában a vereség szélén tántorognak a Donbaszban"

Nem is gondoltam h sztem ennyire hülyék írnak a zindexben.

Gondolom a szerző volt az első jólértesült is aki kijelentette h a zészaki balti gázvezetéket tutira a zoroszok robbantottak fel. Ebbol a cikkből nem csak a lólab lóg ki hanem egyenesen egy lofasz amit azok szopnak akik pechücre beleolvasnak a cikkbe. Elég szörnyű a hamasz támadás, nem kéne még az eszetlen propagandat is nyomni

105 billió $-os világgazdaság

#1496233 Spade Előzmény: #1496076

23-ban a világ 3. legnagyobb gazdasági hatalma a Blackroky lett. Ami érdekes h már egy ideje az általa uralt monopol részpiacain az árakat AI-vel optimalizálja.Ha a történelmi fejlődést nézzük akkor vesztfáliai béke széttördelte a nagy birodalmakat (pl. Német-római birodalom) és kialakította a nemzetállamok reneszánszát. Mostanság pedig a nemzetállamok mennek a levesbe és átveszik a hatalmat a befektetési társaságok. Mennyivel könyebb ezeket kormányozni. Nem kell szarozni a demokráciával legfeljebb a részvényesi közgyülésen, de ha nálad a többség v legalább blokkoló kisebbség akkor le van játszva előre az egész. Azt és akkor rugják ki amikor azt jónak látják ez pedig nagyobb fegyelmező erő egy diktatúránál is. Lassan a bankjaik révén a vagyonodra pénzedre is ráteszik a kezüket a bankkártyád egyszer hipp és működik másszor meg kopp és nem működik és mehetsz a levesbe a kp-t meg lassan betiltják hiszen ez a te kényelmedet szolgálja.. A szükséges politikai hatalmat meg korrupcióval hozzácsapják, lásd ursula meg bidé oszt jól van. A nemzeti bíróságok alól kivonják magukat az ügyeiket választott bíróságok elé utalják ahol..a döntéshozók többsége hát ugye......Szal az új korszak bajnokai a befektetési alapok (már nem is a részvénytársaságok)....

Izrael vs Palesztinok

#1496231 TrendMan Előzmény: #1496228

Tudom, hogy a helyzet nehezen belátható, de pontosítsuk:

Ő itt nemzetközi háborúról beszél.

Izrael vs Palesztinok

#1496230 Koffein Előzmény: #1496226

már magyar cikk is kijött https://www.economx.hu/kulfold/tuntetes-berlin-hab...

"Hamász pénteken a világ minden tájáról a terrortámadások pénzügyi támogatására, illetve a zsidók és a keresztények elleni háborúra szólítja fel a muszlimokat. Péntek 13-a a harag napja lesz, a globális terror kiinduló jelzése – hívta fel a figyelmet az Exxpress.at.

Mutassátok ki a haragotokat! Itt az ideje, hogy a dzsihádot ne csak elméletben, hanem a gyakorlatban is megvalósítsuk. Az alapok fontosak, de ma a véreteket és a lelketeket kérjük, áldozzátok fel Palesztináért!

– idézik Khalid Maschal, a terrorszervezet kulcsfontosságú vezetőjének videóüzenetben elhangzott fenyegető szavait."

nincsenek szavak, hogy milyen útra kezdünk rálépni...

Izrael vs Palesztinok

#1496226 Koffein Előzmény: #1496216

Na igen :-/

Nem lehet tudni mi lesz a vége, határzár, 360 fokos fordulat, vagy minden marad a régiben... azt látjuk, hogy a nyugati politikusok beálltak izrael mellé, ezzel ellentétben, ezen országok utcáin palesztinok, muszlimok ünneplik az akciót.. ketté vált a sztori... olvasom angoloknál azt tanácsolják a zsidóknak, hogy átlag emberként öltözködjenek, semmi zsidóságra utalót ne viseljenek, new yorkban iskolákat zárnak be és a rendőrség készültségben van, mert péntekre dzsihádot hirdettek a helyi szervezetek...

érdekes folyamatok indultak el... az hogy kiszámolt, vagy sem, majd elválik... szerintem az első nyugati világbeli célzott etnikai/vallási alapú gyiloknál lesz egy sokk hatás, lefagyás, majd újratervezés..

Izrael vs Palesztinok

#1496216 matgab Előzmény: #1496183

Az arabok inteligens módon megtervezték a támadást, a Moszad meg a CIA meg még inteligensebben hagyta , hogy végre is hajtsák.

Nem akarták ők lekapcsolni az akciót, sem a fegyverek behozatalakor, sem az üzembehelyezéskor.

Kiszámolták, hogy ez a kb 1000 áldozat , ez olyan nagyságrendű ami nem okoz jelentős gazdasági társadalmi problémát, viszont elég nagy ahhoz , hogy mindenkinek legyen legalább egy olyan ismerőse, akinek a rokonát ismerősét lelőtték, megsebesítették és ezáltal egy széleskörű támadást lehessen indítani a palesztinok ellen. És az izraeli ellenzéket és azokat támogató tömegeket be lehet suvasztani az egységkormányba, illetve egységesen a nemzeti jobboldali erő mögé felsorakoztatni.

És el lehet törölni Gaza-t a föld felszínéről, szanaszéjjel lehet bombázni, elzavarni az ott élő palesztinokat és humanitárius katasztrófát előidézni, anélkül hogy a világsajtó ne intézné el egy vállrándítással, hogy az arabok maguknak köszönhetik ezt.


Aztán, hogy ebből mi lesz még, belerángatják-e Iránt, Szíriát, vagy csak megregulázza az USA (szorosabbra fűzik a viszonyt) Szaud Arábiát /Törökországot azt nem tudhatjuk.

De egy szaros kis gázai konfliktus miatt nem aggódna Zelenszkij , hogy nem jut neki fegyver, hiszen Izrael kisujjával lenyomja a palesztin erőket. Itt nagyobb cél lehet a háttérben, amit mi még nem tudhatunk.

Igen , most arcára fagy a mosoly a hülye európai politikusoknak, mert mit fognak csinálni, ha ezek a radikalizálódásra hajlamos arab tömegek megindulnak Európa felé, akkor mit csinálnak ?
(Vagy nem pont ezért verte keresztül mostanra Brüsszel erőszakosan a kötelező bevándorlási kvótát??)
Beengedik Európára ezeket a vadembereket? Már így is sokan vannak, de ha hirtelen bejön ide a meglévő afrikaiak /ázsiaiak mellé egy 20-100 milliós addicionális arab kontingens, akkor mi marad Európából??

Vagy most fognak hátra arcot csinálni , segget csinálni a szájukból és nem beengedni a migránsokat? Nem hiszem...


Itt van újra! A szakértők elemeznek! Péntek 13!

#1496207 TrendMan

Igaz lehet a babona? Tényleg több káresemény történik péntek 13-án!

Akár babonásak vagyunk, akár nem, a tapasztalatok szerint péntek 13-án valóban nem árt kicsit jobban odafigyelnünk magunkra és a környezetünkre, már csak azért is, hogy ne generáljuk akár magunk a baleseteket. A biztosító szakértői az elmúlt 15 év nem-élet ágazat lakossági kárstatisztikáit áttekintve megállapították,

hogy mind a gépjárművek, mind a lakások esetében átlagosan több kár történt a 13-ára eső, mint az átlagos péntekeken, és az összes többi nappal összevetve is kiemelkedő a péntek 13-i károk száma.

A vizsgált időszakban (2008.01.01 ? 2023.09.09.) összesen 819 db péntek volt, amiből 27 db esett 13-ára. Ezeken a napokon a pénteki napok átlagához képest csaknem 10 százalékkal, a hét többi napjának átlagánál pedig több mint 15 százalékkal magasabb volt a kárbejelentések száma. A kötelező gépjármű és a casco-biztosításokat tekintve összesen csaknem 25 százalékkal, a lakások esetében pedig 10 százalékkal érkezett több kárbejelentés a társasághoz a 13-i péntekeken egy átlagos naphoz képest.

Az elmúlt 15 év legsúlyosabb péntek 13-ája 2010 augusztusában volt, amikor egy hatalmas vihar miatt összességében közel ötször annyi káresetet rögzítettek az Allianz munkatársai, mint egy átlagos napon, a lakásokat nézve pedig nyolcszor annyit. A gépjárművek esetében az átlagos péntekeken is kifejezetten magas a károk száma ? csaknem 20 százalékkal magasabb az összes nap átlagánál ?, mivel ilyenkor vélhetően többen kelnek útra, és a munkahét végén fáradtabbak is az emberek.

Az összes napot vizsgálva a pénteki kárbejelentések száma egyébként csak a második a rangsorban, a legtöbb kárt jellemzően hétfőnként jelentik be, az összes nap átlagához képest 25 százalékkal, a legnyugodtabb napnak számító vasárnap átlagánál pedig 70 százalékkal többet. A szakértők szerint a hétfői kiugrásnak az is lehet az oka, hogy a hétvégén történt eseteket is hétfőn jelentik be az érintettek.