Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Itt van újra! A szakértők elemeznek! Péntek 13!

#1496207 TrendMan

Igaz lehet a babona? Tényleg több káresemény történik péntek 13-án!

Akár babonásak vagyunk, akár nem, a tapasztalatok szerint péntek 13-án valóban nem árt kicsit jobban odafigyelnünk magunkra és a környezetünkre, már csak azért is, hogy ne generáljuk akár magunk a baleseteket. A biztosító szakértői az elmúlt 15 év nem-élet ágazat lakossági kárstatisztikáit áttekintve megállapították,

hogy mind a gépjárművek, mind a lakások esetében átlagosan több kár történt a 13-ára eső, mint az átlagos péntekeken, és az összes többi nappal összevetve is kiemelkedő a péntek 13-i károk száma.

A vizsgált időszakban (2008.01.01 ? 2023.09.09.) összesen 819 db péntek volt, amiből 27 db esett 13-ára. Ezeken a napokon a pénteki napok átlagához képest csaknem 10 százalékkal, a hét többi napjának átlagánál pedig több mint 15 százalékkal magasabb volt a kárbejelentések száma. A kötelező gépjármű és a casco-biztosításokat tekintve összesen csaknem 25 százalékkal, a lakások esetében pedig 10 százalékkal érkezett több kárbejelentés a társasághoz a 13-i péntekeken egy átlagos naphoz képest.

Az elmúlt 15 év legsúlyosabb péntek 13-ája 2010 augusztusában volt, amikor egy hatalmas vihar miatt összességében közel ötször annyi káresetet rögzítettek az Allianz munkatársai, mint egy átlagos napon, a lakásokat nézve pedig nyolcszor annyit. A gépjárművek esetében az átlagos péntekeken is kifejezetten magas a károk száma ? csaknem 20 százalékkal magasabb az összes nap átlagánál ?, mivel ilyenkor vélhetően többen kelnek útra, és a munkahét végén fáradtabbak is az emberek.

Az összes napot vizsgálva a pénteki kárbejelentések száma egyébként csak a második a rangsorban, a legtöbb kárt jellemzően hétfőnként jelentik be, az összes nap átlagához képest 25 százalékkal, a legnyugodtabb napnak számító vasárnap átlagánál pedig 70 százalékkal többet. A szakértők szerint a hétfői kiugrásnak az is lehet az oka, hogy a hétvégén történt eseteket is hétfőn jelentik be az érintettek.

Izrael vs Palesztinok

#1496206 TrendMan Előzmény: #1496201

A feministák nem hallgatnak, hanem a lánygyermekek világnapjának örülnek.

Ez most lefoglalja őket.

Izrael vs Palesztinok

#1496191 Koffein Előzmény: #1496189

hát igen, nem csak németo-ban, hanem usában, kanadában, dániába, s az egész világon ünnepeltek...

https://www.vg.hu/kozelet/2023/10/elborzadtak-a-ne...

vannak olyan videók, hogy összecsaptak usába a palesztin és izraeli tüntetők, németoban a rendőrséggel...

https://twitter.com/visegrad24/status/171147757983...

s mi van ha fejlett nyugati világba is beszivárogtak hasonló ügynökök?

amúgy az is érdekes, hogy a nyugati világ szimpatizáló tüntetéseket engedélyez.. fordítsuk meg a sztorit, amikor oroszország csinálta ugyanezt, ha jól emlékszem nem volt szimpatizáló tüntike, csak ukrajna a megtámadott fél melletti tüntetés... eltiltások, oroszok visszarugdosása oroszo.ba... vajon a palesztinokat kitoloncolják? kettősállampolgárságukat elveszik a lázongóktól? munkavállalási engedélyeket visszavonják a balhézóktól? csak gondolkodom, s felmerülnek kérdések... majd az idő amúgy is választ ad...

Clintonné elméje megérkezett Kínába

#1496190 Koffein

Trump hívőket átprogramozná... tudjuk kik programozzák át azokat, akik nem értenek egyet a rendszerrel.... eltűnnek pár hétre, hónapra, évre, majd picit megroggyanva megjelennek, és éltetik a kommunista rendszert...


Izrael vs Palesztinok

#1496189 Koffein Előzmény: #1496182

itt van egy magyarázat: https://privatbankar.hu/cikkek/makro/hogyan-torhet...

"Izrael az utóbbi időszakban több ezer munkavállalási engedélyt adott ki gázaiak részére, akik ezek birtokában Izraelben, illetve Ciszjordániában dolgozhattak, a gázai fizetések akár tízszeresét is megkeresve így.

Egészen a támadás megindításáig a Hamász főként ezen engedélyek számának növelését követelte, és – ugyan más terrorszervezetek indítottak az övezetből támadásokat – olyannyira nem szervezett fegyveres akciókat Izrael ellen, hogy ezzel radikálisabb támogatói, külföldi szponzorai részéről is kritikáknak tette ki magát. Úgy tűnt, a Hamász vezetői Gázában törekednek valamilyen élhetőbb helyzet kialakítására, illetve akár saját gyarapodásukat, politikai hatalmuk erősítését helyezik „az ügy” elé, és Izrael megsemmisítése helyett valamiféle, ha nem is együtt-, de egymás mellett élés kialakítása a céljuk.

„Elhitették velünk, hogy pénzt akarnak”

- ismerte be egy izraeli hírszerzési forrás, a haderő egyik szóvivője pedig úgy fogalmazott: „Azt gondoltuk, az hogy jönnek dolgozni és pénzt visznek haza Gázába valamiféle nyugalmat teremt. Tévedtünk.

A tervezett akciót persze így is teljes titokban kellett tartani. A Hamászon belül is csak néhány parancsnok tudott arról, mi is készül (és persze valószínűleg a szervezet katari/iráni, pénzzel és fegyverrel segítő támogatói közül néhányan). Maguk a fegyveresek, akik aztán szombat hajnalban végrehajtották a terveket, az utolsó pillanatokig nem tudták, mi és mikor fog történni."

Izrael vs Palesztinok

#1496187 Koffein Előzmény: #1496186

Több érdek van itt, ruszki is megtalálható... Zeli tuti lefosta most a bokáját, hogy a fegyverszállítmányok Izrael fele kezdenek vándorolni, nem tartom kizártnak, hogy nemsokára felbukkan washingtonba, hogy meggyőzze a szenátust, hogy azok az ő fegyverei meg pénze, ukiba jobb célt szolgál...

Izrael vs Palesztinok

#1496186 amix Előzmény: #1496182

Mi lehetett a cél? A gázai övezet kipucolása, aztán izraeli területté nyilvánítása, beépítése.

Utolsó palesztinig tart majd ez a "háború".

Izrael vs Palesztinok

#1496183 Illuzio Előzmény: #1496182

Gabi, Te ennyire lenézed az ellenfeleidet? Tőrténetesen az arab inteligenciát? Kinek az érdeke, hogy most robbantson ki egy közel-keleti mikró háborúból egy mini világháborút. Azt gondolom, hogy jó vagy sakkban.

Izrael vs Palesztinok

#1496182 matgab Előzmény: #1496168

El tudjátok képzelni, hogy a Moszad vagy a CIA nem tudott előre erről a Hamasz támadásról??

Hogy hogy az USA legnagyobb repülőgép hordozóját odaküldik egyből? Nincs szenátusi, kongresszusi hezitálás, nem kell megszavazni, ott van az USA hadhajója egyből...

Bezzeg, ha egy orosz hajó merne ott beavatkozni- teszem hozzá csendben...

Hogy jutottak be a fegyveresek tömegével Izraelbe? Ott olyan kerítés meg ellenőrzés van, hogy ha ott egy róka kezd el kaparni, akkor is riasztás van és odaküldenek egy csomó katonát!?


Mi lehetett itt a cél? (Mármint az USA és Izrael célja)? Elterelni a figyelmet az ukrán ellentámadás kudarcáról? Vagy izraeli belpolitikai célok húzodnak meg a háttérben? Vagy az USA akarja a politikai gyeplőt szorosabbá fogni a közel keleten, ahol a szaudiak is egyre renitensebbek , a törökök is meg Irán is csúnyán támogatja az oroszokat.
Miközben az usa a stratégiai olajkészletének már seggére vert nagyrészt és valahogy azt vissza kellene tölteni olcsó olajjal...

Sikeres a defund the police kampány

#1496096 TrendMan Előzmény: #1496094

Ez egyébként érdekes, hogy milyen konklúzióra jutnak?

Elméletben - de csak elméletben - lehetne egy pozitív kibontakozás is.

Sikeres a defund the police kampány

#1496094 Koffein Előzmény: #1496092

Nem kívánom senki halálát, de az már kezd látszódni, hogy a saját kampányuk eredményét a saját bőrükön kezdik érezni...

Sikeres a defund the police kampány

#1496092 TrendMan Előzmény: #1496088

Akkor végülis nincs gond, mert a Sorosék uralta városokban a baloldali aktivisták nemsokára elfogynak és csak a kemény vonalasok maradnak.