Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Kazettas bombák

#1494533 Koffein Előzmény: #1494524

ne má, usa kifogyott a lőszerekből? :) akkor lassan kína léphet tájván kérdésben...

Kazettas bombák

#1494532 Koffein Előzmény: #1494526

A nyugati világ abban reménykedik, hogy lájtosabb jön, és mi van ha durvább jön? Venezuellába lájtosabb jött, vagy durvább? Líbia jobb, vagy rosszabb lett Kadhafi után? irak, afganisztán jobb hely lett, vagy rosszabb?? és ha rosszabb lesz, egy eszelősebb kim dzsongunhoz hasonló karakter jön, akkor mi van? az szerinted mit fog tenni egy olyan országban, ahol a világon a legtöbb atombomba van? vagy mi van, ha szétesik az ország és a helyi kiskirályok/klánok kezdenek farokméregetésbe a saját kis hadseregeikkel megszerzett atomtöltetekkel? csak úgy kérdem, mert a nyugati média ezt a kérdést úgy kezeli, mintha james bond filmben lennének, győzelem után meg minden fasza, de a való világ nem ezt a példát mutatja...

Kazettas bombák

#1494530 amix Előzmény: #1494526

Ki jön Putyin után nem tudjuk. Nem biztos hogy nyugatbuzi lesz. Azt lehet hogy durvábban fog háborúzni ( ha még lesz) mint putyler.

Kazettas bombák

#1494526 prfecó Előzmény: #1494524

Elavult nem elavult bombázzak csak az oroszokat vele. Egy év múlva meglátod az idő nem az oroszoknak dolgozik. Csak baszogassák az Putyint ésorosz tábornoki kart Majd jön az elit lázadása és új vezér lesz , aki visszavonja a katonákat. Taktikai atomtöltetek egy kamu duma , mert az amik többet és jobban tudnak lőni és atomrai hullik minden.

Kazettas bombák

#1494524 amix Előzmény: #1494520

Kazettás bomba elavult. Bidé mondta azért adják mert kifogytak a lőszerekből. :)

Ezzel sem érnek el semmit, idő oroszoknak kedvez. Aztán ha nagyon baszogatják öket jönni fognak az taktikai atomtöltetek is.


Migránsok

#1494521 prfecó Előzmény: #1494519

Heerlenben 66 lakásos apartmanházban ahol lakom , 33 lakás nyugdijalap béreli kízárólag kizárólag holland nyugdíjasoknak ( van orvosi rendelőjük is). Laknak a házban: 3 magyar , 2 , azarbajdzsán , 7 valamilyen fejkendős arab. 2 szigorú csadaros., 3 lengyel , atöbbi holland-német-belga-amerikai - angol. nemzetiség.

Kazettas bombák

#1494520 prfecó

Oroszok először Szíriában , majd Ukrajnában használták a kazettas bombáikat. Most Amerika ad Ukrajnának kazattás bombákat , hadd érezzék az oroszok is a hatását. Jöjjön a nagy hatótávolságú tüzerség , hadd romboljanak a megszállt területeken. Visszajön ukrán harcmódor . Porig kell bombázni orosz ütegeket , szállítási pontokat , üzemanyag raktárokat. Partizán módszerrel írtani az árulokat.

Migránsok behívása

#1494519 prfecó Előzmény: #1494506

Orbán gazdasági migránsokat hív be az országba , csak nélkülőzhetetlen munkaerőnek hívja.(cca 100.000 fő ) Kinaiakat , , khmereket , laosziakat , stb hozzák a kinai beruházásoknál a kinai , dél-koreai tulajdonos. Indiaiak és vietnami már sok van az országban. Kinaiak meg már X.XIII kerület nagyon sokan vannak.

Muszlim per speciel kevés , de már lehet csadort is látni.

Biztos van, aki így gond…

#1494506 TrendMan Előzmény: #1494505

Biztos van, aki így gondolja, mint ahogy sok magyar is hisz továbbra is a Nagy-Magyarország eljövetelében.

Másrészt a muszlimok, ha beteszik a lábukat valahová, úgy gondolják, hogy azt a terület most már az övék és azt Allah nevében el fogják venni.

Legalábbis a militáns ága a mohamedánoknak.

tiltott zónák és társadalmi összeomlás: ok vagy tünet?

#1494502 matgab Előzmény: #1494467

Egyszerűen az embereknek kényelmes elhinni azt a hazugságot, hogy a vagyon pénzzel felhalmozható, a fogyasztás ideje eltolható időben akkor is, ha a jövő generációja nem tesz a pénz mögé valós értéket, nem állít elő termékeket, nem nyújt szolgáltatásokat.


Pedig elég könnyűnek tűnik elvileg azt egy közgazdasági oldalon lévő "hallgatóságtól" elvárni, hogy belássa:

Ha nem állítanak elő új szolgáltatásokat , új termékeket, akkor a pénz a jelenleg ismert formájában egy pillanat alatt elveszti az értékét.

Egyszerűen ha nincs szolgáltatás (logisztika, informatika, egészségügy, közigazgatás), akkor abban a pillanatban visszatérnénk az őskorba, ahol bizony egy papírpénz kb pont annyit ér, amennyit maga a papír és tök mindegy , hogy 1 van rányomtatva, vagy 20.000.

Ezért: ha nincs jövő generációja megszülve , felnevelve, és/vagy nem dolgoznak, akkor mindenfajta megtakarítás és vagyon ami évtizedekig önmagában biztosítaná bárki inaktívnak a fennmaradását- az elértéktelenedik (nyilván mondjuk ha valaki konzervben tartja a megtakarítását és van nyitója is- az viszonylag sokáig el tud éldegélni).


Ergo az inaktívak vásárlóerejének a megtartása csak akkor lehetséges, ha az aktív társadalom "lemond" a saját maga előállított javakról az inaktívak részére.

Azaz mindenfajta mismásolás ellenére az egyetlen dolog, ami egy inaktív (nem a saját és/vagy mások létfenntartásáért dolgozó) embert életben tart az a következő generáció munkája.

Ha meg a fenti gondolatmenet igaz, akkor mindenki aki nem szül gyereket , az inaktív korában egy potyautas magatartást vesz fel.

Persze lehet mondani, hogy valaki többet érdemelne, hiszen ő aktív korában több inaktív embert is eltartott, de valójában nem. Mert nem transzferálhatóak valóságban a szolgáltatások. Vagy csak nagyon korlátozottan.

Ezért kellene abba az irányba nyomni az embereket, hogy vállalják a következő generáció kinevelését, hogy fenntartható maradjon a rendszer. Mert a jelenlegi rendszerről, ahol az átlag fehér társadalom reprodukciós rátája 1,3 - 1,8 közé esik (Múltkor olvastam, hogy a francia fehér lakosságé a jóléti társadalom ellenére is csak 1,3, míg a bevándorlóké 3,3 - csak hát ők a (munkára) nevelésben maradnak utána el...) azt mindenki tudja, hogy fenntarthatatlan.

amcsi újságíró az ENSZben

#1494486 TrendMan Előzmény: #1494466

Blumenthal?

Rosenthal?

Milyen ismerős nevek!

Történelmi nevek!

Egykori sakkvilágbajnokok?

Vagy nem?

tiltott zónák és társadalmi összeomlás: ok vagy tünet?

#1494471 prfecó Előzmény: #1494467

Egyetértek ebben a kérdésben TrendMan-nal.

Egyszerűen megdöbbentő az elképzeléseid. Most van egy-két három gyereked . Gondolod a gyerekeid Téged eltartanak ? Hát majd meglátod. De például csak egy unoka lesz. Akkor neki kell két szülőjét és nagyszüleit is eltartani

Egyszer majd rádöbbensz az államnak kötelezettségei vannak pl. a rászorultak segítése ( persze adókat szedd be )

Moszkvát is támadják a drónok

#1494470 prfecó Előzmény: #1494463

Gábor , elképesztően oroszbarát vagy ha nem látod ki indítottt el a háború kezdetét , majd 4-5 relatív nyugodtságát , majd a háromnapos tervezet teljes Ukrajna letámadását.

Oroszország vissza akarja foglalni a cvolt szovjet birodalmat. Korábban minden kisebb - nagyobb háborús cselekedeteit elnézte még Amerika és EU is. Krim elfoglalása se verte ki a biztosítékot.

Most , hogy Ukrajna teljes haderejével beleállt az oroszok elleni háborüba , Te egy ország hivatalosan megválasztott ország Elnökéről beszélsz. Arról , aki nem menekült el a háború elől.(Prigozsin féle játszadozásnál már felszállt Putyin Elnöki gépe és Putyin két napon keresztül rettegett, Fehérorosz Elnök rendezte le a dolgot)

Orbátn én egy talpnyaló , megalkuvőnak tartom mégis a magyar nép választotta meg Nem Biden , nem Putyin hanem mi magyarok. Ugyanezt tették az Ukránok is.

Miután 1,5 év alatt az oroszok semmit sem értek el céljukból , remélhetőleg az orosz elit lassan süllyesztőbe küldi Putyint.

Még pár hónap és ukrán tüzérség nyugati fegyverekkel porig bombázzák a szeperatista orosz erőket és az árulókat. Utána jön Krím , aztán később még bármilehet.

Remélem , ha valaki megtámadja a hazádat , családodat és Te ez ellen mindent megteszel.

Vagy ugyanilyen talpnyalóan viselkedsz , mint amit most mondasz az oroszok érdekében.

Zelenszkijnek miért ne legyen luxus birtoka ? Orbánnak nincs? Putyinnak legalább 15 állami pénzből építetett hatalmas birtokai van, Krímben palotája van. Csóri oroszok meg nyomorognak és már legalább 150.000 hallt meg vagy sebesült meg úgy , hogy nem tud visszatérni az értelmetlen háborújukban