Regisztráció Elfelejtett jelszó

Történelem kibeszélő

Összehoz vagy elválaszt

#1493226 TrendMan

Gondolkodott már valaki azon, hogy a XX.sz. elejének technikai találmányai inkább összehozták az embereket (mozi, gőzhajó, omnibusz), a XXI. sz. elejének technikai találmányai inkább elhatárolják őket (TV, házimozi, SUV)?


Vajon igaz a fenti állítás vagy csak én látom így?

Nikola Tesla

#1492371 TrendMan Előzmény: #1492365

Ha egy eszmefuttatás lényegét nem lehet 2-3 mondatban kiemelni, akkor nem hiszem, hogy említésre érdemes.

Még akkor sem, ha ilyen nagyhírű sajtóorgánumok foglalkoznak vele, mint a világtitkai vagy a MH.

Ettől függetlenül elhiszem, hogy Tesla olyan titkok birtokában volt, amelyet máig nem értünk - de ezeket nem tudta átadni.

Én egyébként úgy hallottam, hogy csak az 1920-30-as években kattant meg és végül csavargóként érte a halál.

Ha ez a beszélgetés 1898-ban készült, honnan volt infója a relativitáselméletről és a fekete lyukakról?

Azokat csupán 1905-1915 között publikálták, sőt a fekete lyukak ismereteim szerint jóval később váltak elfogadottá.

Silbervogel űrsikló

#1492285 Koffein Előzmény: #1492283

Lehet, akkor német lenne a világnyelv és nem az angol, s a németek exportálnák a demokráciát s nem az amcsik... ezt soha nem fogjuk megtudni, mi lett volna ha... :)

Silbervogel űrsikló

#1492283 TrendMan Előzmény: #1491847

Na igen.

Szép rajzok.

Ehhez csupán a két összetevő hiányzott, a repülő és az atombomba.

Nem biztos, hogy jobb világban élnénk, ha ezek meglettek volna.

magyar fürdőkultúra anno

#1491769 TrendMan Előzmény: #1491767

Semmi lökdösődés. Legalábbis itt.

Mennénk az Ifi Parkba Illés-t hallgatni.

Na ott lenne lökdösődés.

De ma már csak Wifi park van ;-(

moral hazard és a hülye Hadrianus, avagy Jézus jubileumi messiási programja

#1491684 TrendMan Előzmény: #1491675

Ez egy nagyon szép összefoglaló volt.

Ha tehetném, megosztanám még tovább.

:-)

moral hazard és a hülye Hadrianus, avagy Jézus jubileumi messiási programja

#1491675 Spade Előzmény: #1491667

Az elengedés a zókorban elég általános volt már a babiloniaknál is. Olyannyira h nézzük mint mond erről, az írás és mint rabbi és messiás, Jézus is.

"az Elengedés esztendeje: De, mit is jelent az elengedés szó? Akkor beszélhetünk elengedésről, amikor valaki a megragadott személyt vagy tárgyat kiengedi kezéből, vagy nem követel tovább valamit.

Az elengedés esztendejében három fő formában mutatkozott ez meg:

1. A hetedik években a földeket pihentették, nem művelték. Ami termett, az a szegényeket illette. Előtte pedig Isten gazdagon megáldotta még a termésben is a földeket! (halkan jegyzem meg, hogy kezdünk visszatérni erre a gyakorlatra a huszadik század földeket is kizsákmányoló rablógazdálkodás után, és időről-időre parlagon hagynak területeket, a föld pihentetése miatt.

2. A hetedik esztendőben, ha valaki az izraeliták közül saját földjén rabszolgává lett, fel kellett szabadítani.

3. Valamint, ha valaki eladósodott, annak adósságát el kellett engedni. Erre utal az a mondata igénknek, hogy ha valaki kölcsön kér, akkor ne az éveket méregesse az, akinek van miből adnia, azaz ne azt nézze, hogy annak, aki kér lesz-e módja visszaadni, hanem a rászorulót nézze!

Volt ezen éveken kívül is egy ünnepi éve, a 7x7. évre következő év, az 50. év, amit Jóbél évnek neveztek. Ebből ered a mi „Jubileum” szavunk. Az ötvenedik esztendő volt a kürtöltetés éve, a kezdetét kürtök megfúvásával jelezték. Ez volt a nagy elengedés esztendeje. Jézus az ő messiási küldetését éppen egy ilyen esztendőben kezdte, amit így is nevez: az Úr kedves esztendeje, amikor messiási programját a názáreti zsinagógában meghirdeti. És, valóban benne az Úr kedves esztendeje, a nagy elengedés vette kezdetét! érdeméért nem tulajdonít bűnt nekünk az Úr, elengedi bűneinket, háta mögé veti, elengedi a büntetést is!

A 7. esztendő gyakorlata egy szociális parancs volt Isten részéről. Az írásmagyarázók szerint azonban nem gyakran gyakorolták. Hogy miért? Anyagi megfontolásból! Az akkori ember ugyanúgy ragaszkodott anyagi javaihoz, mint a mai, miért engedte volna el, a pénzt érő rabszolgát, az adósságot, a földet miért hagyta volna műveletlenül?

Pedig, a Törvény megtartásához áldások ígérete kapcsolódik! Ha megtartod a parancsot, szól Isten szava, akkor megáld téged az Úr!

Számtalan helyén olvashatjuk a Törvénynek ezt! Ha, megtartod, megáld az Úr, és boldog leszel!

Hogy lehetséges ez?

Hogy lehetsz áldott, a törvény megtartása által? Gondoljuk együtt végig!

Ha csak a Tízparancsolatot megtartaná az emberiség, mennyire boldog világban élnénk! A teljesség nélkül csak néhány gondolatot vegyünk ujjhegyre!

Ha nem lopna, ölne senki, akkor nem lenne szükség börtönökre!

Ha nem kívánnánk a másik tulajdonát, az azt jelentené, hogy elégedettek lennénk azzal, amink van, nem folyamatos sóvárgásban, mindig többet és mást akarva törtetnénk!

Ha valóban tisztelnénk a szülőket, az a gyakorlatban is megmutatkozna! Mennyivel kevesebb könny lenne a földön, mennyivel kevesebb magányos ember!

Ha nem rágalmaznánk, nem vennénk nyelvünkre a másik embert, annak becsületét, mennyivel kevesebb lelki szenvedés lenne, és mennyivel kevesebb, az egymás szeretetlen megítélésből fakadó testi- lelki betegség."

Manapság nincs elengedés , mert az adós kifosztásából lehet vastagon gazdagodni, mikor a végrehajtásnál a valódi érték 20-25%-n lehet megvenni teljesen törényesen megszerezni a javakat, és a cimbik viszik a jólárasított ingatlanokat a szinte növekvő hátralékokat meg ennek költségeit rábasszák az adósra. reménytelenül földönfutóvá téve. Ezért halmozódhatott fel a világ összvagyonának több mint 50%-a a népesség 0.01%-nak a kezében. Ezt nevezhetjük nem ember arcú, hanem mammon arcú kapitallzmusnak avagy a double speak szerint moral hazardnak. Egyébként ami a megdöbbentő h ilyen faszság értelmes emberek között hogy terjedhetett el ?