Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Ukrajna NATO Oroszország

#1490950 Spade Előzmény: #1490945

jaja nem tartják valószínűnek, aham hát a zukri ruszki hábcsit se tartották, erről ennyit. Egyébként sztem jobb a 444 meg telex átlátszó stb.helyett a központi szia forrásokat olvasni, legalább elsőkézből van

Ukrajna NATO Oroszország

#1490946 TrendMan Előzmény: #1490933

Azt olvastam 3 orosz a sorozás elől egy dél-koreai reptéren bújt el és azóta is ott bujdokolnak.

Ukrajna NATO Oroszország

#1490937 Spade Előzmény: #1490932

Ez sztem csak túlspilázás, ha nat ruszk háború kitörne akkor az atomháború lenne , hiszen ott vannak fölényben a zoroszok bolondok lennének konvencionálisan harcolni majd 10x nagyobb országtömmbel.. Egy-két taktikai nuki csapás és meg is szünne a hábcsi hiszen a nyugatnak kb 10x nagyobb vesztenivalóüja van.vagy elpusztulna a zegész világ akkor meg mind1. Az atom ellen Mo,, szerbia a legvédettebbek egész eu-ban.

Ukrajna NATO Oroszország

#1490933 Koffein Előzmény: #1490932

Én is gondolkodtam ezen, párszor nekiestem, de elhessegettem ezt a forgatókönyvet, ha ide kerül a sor, akkor először is nato katonák mennek, nato felszereléssel, kiképzett amcsi, angol francia katonák, légiósok.. a szopás ott lesz, amikor egész eu területén visszahozzák a sorkatonaságot, majd köv lépcsőben mindenkinek kötelezővé teszik, na akkor majd sejthetjük, hogy kezd beütni a szar... ha meg odafajul a sztori, hogy besoroznak civileket, akkor azt eu szinten fogják tenni, az holt biztos, hogy a külföldieket fogják vadászni a kinti hatóságok is és ahogy tudják visszapenderítik oda, ahonnét jöttek... valószínű lesznek fokozatok, azok a külföldiek akik ott dolgoznak, évek óta ott élnek, adóznak utoljára fogják harcba küldeni, azzal szembe, aki menekült a besorozás elől... vagyis szerintem, ettől még egy kalap alá is vehetik... ha előre akarunk gondolkodni x lépést és eu-ba akarsz maradni, talán svájc? dubai? görögo., elhagyatott szegletén egy tanya? vagy olasz/görög/spanyol szigetek egyike? thaiföld? ausztrália? vagy új zéland? nem egyszerű...

Ukrajna NATO Oroszország

#1490932 matgab Előzmény: #1490928

Nem akarlak elkeseríteni, de tőlünk nyugatra is NATO tagállamok vannak.

Tehát ha azt mondják, hogy menned kell, akkor Ausztriából vagy Németországból úgy visszatoloncolnának -ha kijutsz- mint a sicc.

Ráadásul az 50-nel meg mindenféle mondvacsinált E kategóriákkal csak egy ideig lennél biztonságban. Hidd el, az első az lenne, hogy határzár a 17-70 közötti férfiaknak. Aztán itt az országban- vagy különleges engedéllyel még utazhatsz. És mikor elfogy a létszám akkor feltöltik, a negyvenesekkel, ötvenesekkel, meg a végén a Jugenddel, mint tették azt régen is.

Ha valamelyik irányba érdemes menekülni, az inkább Szerbia lenne. De az is nagyjából NATO tagállamokkal van körülvéve. És azt a pici tengerszorost ami van, meg gondolom eléggé ellenőrizné a haditengerészet, mert fél Európa ott akarna kibújni...

Csak mondom. Persze még messze nem állunk itt, de amikor már ott állunk, akkor nem lesz már idő tervezgetni.

a túlnépesedés egy mítosz

#1490930 Koffein Előzmény: #1490927

A covid után, a háború alatt elég rossz sok embernek az életérzés, mert azt érezzük, hogy nincs átmenet, ömlik a szar a nyakunkba...

Olvassuk a híreket, szorongunk, hogy mi lesz a jövőben? recesszió? állás megszűnés? éhezés? háború?

a túlnépesedés egy mítosz

#1490927 TrendMan Előzmény: #1490925

Most már értem, mivel fogta meg Yoko Ono John Lennont.

Fotók alapján ez nem jött át.

Egyébként, amit John mondott a világban meglévő (vagy éppen hiányzó) egyensúlyról, az szerintem nagy telitalálat.

Úgy látom manapság ez inkább nincsen meg.

--------------------------

Amit írtál azzal kapcsolatban, hogy ma jobban élünk, ebben nem vagyok biztos, értelmezésem szerint az élet minősége egy életérzés is - az meg mostanában nem olyan jó.

Az életminőség az nem csupán a tárgyak összessége vagy az utazás lehetősége.

Ukrajna NATO Oroszország

#1490926 Fornit Előzmény: #1490916

"Milyen irányban, hova menekülne?"

Mikor ez már komolyan felmerülne az emberben, lehet már késő lenne hozzá.

a túlnépesedés egy mítosz

#1490925 Koffein

már 1971-ben téma volt a túlnépesedés :))

ha azt nézem, hogy akkoriban voltunk 3milliárdan, most meg 8milliárdan... lehetne elemezni a számokat, hogy több a szegény, vagy sem, többen éheznek, vagy sem, de úgy nagy általánosságban sokkal jobban élünk így is...

Ukrajna NATO Oroszország

#1490921 Ibiza Előzmény: #1490917

kettős beszéd kettős mérce.. ki vizsgálta a zsidókat van-e atomfegyverük?.. és mi van az ensz hatarozatok betartásával?

Usa találta ki neki joga van támadni mint megelőző csapás.
Terrorista államok. Ne feledjük usa háború bünösözik oroszok kapcsán de egyetlen ország aki atomot dobott civilekre 2x is. nem beszélve a falvak büntetését élve égettek embereket.

Ukrajna NATO Oroszország

#1490917 matgab Előzmény: #1490916

https://www.portfolio.hu/global/20230130/kulonos-u...

Izraeli erők szétbombázták Iránt. Hogy van az, hogy egy jogilag szuverán állam intézményeit, objektumait csak úgy lebombázhatja Izrael? És az ENSZ meg az USA nem háborodik fel ezen?! Hogy hogy nem vetnek ki szankciókat Izraelre?

Mocskos háttérhatalmi erők ügyködnek itt azon, hogy Európát ismét Oroszország ellen küldjék harcolni, hogy ne alakulhasson ki egy olyan gazdasági közösség, ami az olcsó orosz nyersanyagra és a fejlett európai technikára alapul... Így volt ez a korábbi két világháború kapcsán is...

Ukrajna NATO Oroszország

#1490916 matgab

Azt látom, hogy a nyugati vezetők amellett, hogy már modern fegyverzetet biztositanak az ukránoknak egyre gyakrabban és hangsúlyosabban kiállnak amellett, hogy a NATO lépjen be közvetlenül a háborúba. És mivel az orosz előre nyomulás továbbra is tart és az ukrán élőerő felmorzsolása is folytatódik , míg a szankciók gyengítő hatásában max bízni lehet, eléggé aggódom, hogy egy idő után minket is be fognak rántani a háborúba, mint NATO tagok. Magyar katonák fognak ismét szövetségesük csatlós államaként ágyútöltelék funkcióban harcolni. És ha nagyon fogy az élőerő a nyugati oldalon , akkor nálunk is meg fog jelenni a kényszer sorozás, azaz nemcsak a szerződéses katonákat fogják behívni.

Na ebben az esetben nagy szopó lesz... Mert ha van olyan szerencsénk, hogy nem lesz atomháború - ez sem biztos, hogy elkerülhető- akkor is a mai katona képes korosztály az nagyot fog szívni.

Van valakinek B terve már? Milyen irányban, hova menekülne? Miből tartaná utána fent a családját, hogyan gondozná a szüleit?