Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ukrajna NATO Oroszország

matgab

Azt látom, hogy a nyugati vezetők amellett, hogy már modern fegyverzetet biztositanak az ukránoknak egyre gyakrabban és hangsúlyosabban kiállnak amellett, hogy a NATO lépjen be közvetlenül a háborúba. És mivel az orosz előre nyomulás továbbra is tart és az ukrán élőerő felmorzsolása is folytatódik , míg a szankciók gyengítő hatásában max bízni lehet, eléggé aggódom, hogy egy idő után minket is be fognak rántani a háborúba, mint NATO tagok. Magyar katonák fognak ismét szövetségesük csatlós államaként ágyútöltelék funkcióban harcolni. És ha nagyon fogy az élőerő a nyugati oldalon , akkor nálunk is meg fog jelenni a kényszer sorozás, azaz nemcsak a szerződéses katonákat fogják behívni.

Na ebben az esetben nagy szopó lesz... Mert ha van olyan szerencsénk, hogy nem lesz atomháború - ez sem biztos, hogy elkerülhető- akkor is a mai katona képes korosztály az nagyot fog szívni.

Van valakinek B terve már? Milyen irányban, hova menekülne? Miből tartaná utána fent a családját, hogyan gondozná a szüleit?