Nem is kell mindig szétagyalni a dolgokat.
Vannak az úttörők-az alkotók a gyors követők ők a hullámlovasok és van a gnúcsorda.
Úgy láttam a fiatalok zöme a másodikba tartozik.
Okostelefon legyen, jól keresnek, élik a kis életüket, ha van valami flow akkor rászörfölnek, egymást kiokosítják, megjátszák. Jól elvannak a kis világukban. Fotelforradalmárok, orbán diktátor meg kaja be, de másnap éli ezt a kényelmes világot amit orbánék teremtettek. Diplomásan jól keresnek, péntek szombat bulika.. a szex az nem nagyon kell..fárasztó. A fiúk metrónak vagy homonak öltöznek inkább.. a lányok szedik fel a pasikat.. aztán csak elcsábítják őket akkor már 2-3 gyerek kéne.
Az idősebbek élik a güzü életüket, sok munka, állandó aggodalom, takarékoskodás, majd jó lesz a gyerekeknek. oszt jár a szép temetés és pont a példájuk nem vonzza a fiatalokat.
Egy szűk réteg az aki megérti a világ és a pénz működését, alkot vagy olyan tudással kapcsolattal bír amiből jól megél, más dimenzióban mozog. ( egy kisebb rész az ócska szar és bűnöző)
A társadalmat megosztják a politikusok. Mivel jól élnek az emberek a másodlagos igényük is mozog, a 80% azt gondolja az okos 20%hoz tartozik és így is viselkedik mintha.. mindenről van kialakult interneten kapott/olvasott véleménye. Jól mozgathatóak de gyorsan elhal a lelkesedésük mert jól élnek..azért ezt nem akarják felborítani.
Orbánék ezért kerültek most csapdába.. elkényeztették a parasztot.. most bármilyen visszalépésre vad dühvel fognak támadni.. mert belé nevelték az emberekbe a gondoskodó állam mítoszát. Ezt nem lehet megúszni ezt nem lehet fenntartani. Persze..békeidőben működne a rendszer de ebben a 3as kombóban nem fog. Háborús embargók miatt szűkülő piacok és az EUs versenyképesség elvesztésével a fejlett nyugati országok visszaesése, az olcsó energia kiesése, az infláció és még rájön az aszály. Az Isten pénze nem lenne elég.
Ugattam ezerszer: Takarékoskodni, korszerűsíteni és kialakítani a társadalmi rendet, ha van pénz akkor a béreket emeltetni és a bérköltséget arányosan csökkenteni. Értem én..legyenek szép magyar gyerekek..de átestek a paripa túloldalára.. a gyerekesek mindent visznek akik húznak a 40-60 év közöttiek meg kimaradnak mindenből.. akik kapják az ingyen pénzeket azoknak a nagy része nem kormánybarát.. pont azok maradnak ki akik azok.