Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Schiffer interjú

#1454970 TrendMan Előzmény: #1454567

Schiffer egyébként jól megél ebből, hogy mindenhol elmondja ugyanazt?

Mennyi lehet egy ilyen fellépés?

Kata ügy

#1454874 Ibiza Előzmény: #1454407

Ott van az átalányadózás lehetősége. De lehet simán egyéni vállalkozó is.
Megmarad a KATA azoknak akikre ki lett találva, a lakossági szakibácsiknak.
Ha évi 12milliót keresett a KATAs fizetett 600e adót.
ami 5%!! és persze ez a réteg nyávog a legjobban milyen alacsony a nyigdíj milyen vacak az egészségügy.
Mondja nekem a Katás igen de ő mekkora kockázatott vállal mert kifizeti a havi 50.000et és mi van ha nincs munka. Mondom akkor cseréljünk én kifizetek X bért X járulékot havonta és mi van ha nincs munka.

Kata ügy

#1454791 TrendMan Előzmény: #1454407

Van egy harmadik lehetőség is:

Véget ér a bringás világ és elmaradnak a lépcsőházban lopva settenkedő puttonyos emberek, viszont az állampolgár ismét kijár a piacra kajálni.

Persze csak akkor, ha nem lesz komoly a Covid.

Ha még az is lesz, akkor igazán érdekes helyzet elé nézünk.

Kata ügy

#1454788 matgab Előzmény: #1454407

Hát a színészeken kívül azért van még néhány katás a filmes szakmában, akik nem keresnek milliókat - runnerek, fodrászok, makeup, világosítók, felvételvezetők, stb.stb.

De ott vannak az orvosok is, az állatorvosok, a tanárok (akik cégeknek (is) adnak nyelvórákat...

Kva sok ember. Nem kérdés, hogy a KATA nem erre lett kitalálva amire az emberek nagy része használta. De ezt már egyrészt időben kellett volna érzékelni, mondjuk 1-2 év után és nem 9 év után- és időben kellett volna korrigálni.

Mert így ez most kb. 1-1-5 millió embert érint közvetlenül. Drasztikusan, azonnali határidővel, év közben totál átgondolatlanul.

Kata ügy

#1454407 Koffein Előzmény: #1453527

Színészeket, informatikusokat, marketingeseket, coachokat, vlogereket, celebeket nem sajnálom.. kevesebb hasznuk lesz és úgy is meglesz a habzsi dőzsi... akik nagyot szívnak, azok a futárok, ha jól értem, szeptembertől be kell jelentenie magát, mint munkavállaló és minimum a minimálbér után adóznia kell. Tehát, ha eddig összebringázott havonta 400e ft-ot, kb a fele megmarad.. kérdés, hogy így megéri-e neki? két lehetőség lehet, vagy alkalmazza őket a wolt, panda stb cég, vagy maradnak így és áremelés lesz lassacskán... meglátjuk melyik lesz a nyertes, de így lassacskán lefognak morzsolódni..

Kata ügy

#1453527 Ibiza

Azért az is tény mint mindent a katát is alaposan kiforgatják. Arra használták a cégek, hogy nem munkavállalóként használja a munkavállalókat. Nincs munkaügyi gond, nincs szabadság, ha nem dolgozik nem kap pénzt. És időzitett bomba a nyugdij. Mennyi lesz egy katás nyugdija? A showbiznisz a filmipar ezeket a katásokat használja. De az ételfutárok az alkalmi munkások is ezek alapján dolgoztak.
Jön a refrén, majd számla nélkül.. kétlem.. mert nagyon sokba kerül a nettó pénz a vállalkozásoknak.. a lakosságnak dolgozóknál pedig marad a KATA, felesleges kockáztatni.

volt már olyan, szinte s…

#1453507 Ibiza Előzmény: #1452303

volt már olyan, szinte szó szerint idéztek tőlem is azért is érdekes volt mert sajátságos szóhasználatom volt.

eu-s pénzek

#1452441 Spade Előzmény: #1451833

Sztem az eu baszik kifizetni majd a támogatást és ezt ov jól tudja sztem, de a tárgyalások a remény jót tesz a piacnak ezért majd folynak tovább. A helyzet csak akkor fog változni ha az eu ujabb hitelt akar majd felvenni a piacról (ez hamar bekövetkezhet) de orbánt nem basszák át még1x üres igérttel és akkor lehet majd a kasszához járulni, Esetleg ha gázzal/olajjal/árammal kisegítjük majd a németeket az is odabaszhat majd. Vagy ha repik nagyon nyernek most novemberbn vagy elviszik a fődíjat 24-ben. Ov láthatóan a repik védelme alatt áll nem tudnak nagyon kibaszni vele, de pízt azt nem adnak, mindaddig amíg......lásd fent

2021 április 19-én írtam…

#1452303 matgab Előzmény: #871391

2021 április 19-én írtam ezt (katt előzmény)!

Néha tényleg olyan érzésem van, hogy valaki a kormányoldaltól nézi azt, hogy miket írogatok itt a fórumon és néhány hónap/év elteltével meglépik... Itt elég pontosan telibe találtam, hogy mi lesz:

Tavaly után a legtöbb KATA-s számlát befogadó cég alapított még 3 céget, így a havi 1 millás KATA-s vállalkozókat tudták szépen tovább foglalkoztatni, vagy a KATA-s vállalkozók vették fel gyűjtő cégekkel a kapcsolatot és azon keresztül számláztak... Ez előre látható volt... De lássuk mit is írtam:

"Mert mit gondoltak, hogy majd az ezek a megrendelők azok fogják szépen és befizetik a 40%-os adót a régi vállalkozói díjak után? Vagy, hogy majd a vállalkozók fognak lemondani a díjuk 2X%-áról?

Áhh, a magyar ember nem ilyen! Mit csinálnak? elkezdenek keresztbe hosszába mindenki mindenhova számlázni, továbbszámlázni, beiktatni különböző alvállalkozókat, akik majd 5-10%-ot nyúlnak le maximum, nem 40-et!

Vagy töröljék el a KATÁ-t a büdös francba vagy mondják azt, hogy csak akkor lehet alkalmazni, ha évi max 100e-t számlázol egy cégnek, vagy mondják azt, hogy csak magánszemélyek részére kiállított számlák után lehet KATA-s jövedelmet szerezni."

átveri vagy nem veri

#1452279 TrendMan Előzmény: #1452263

Érdekes volt olvasni, hogy a kormány eddig 4 pontban értett egyet Brüsszel elvárásaival, mint Navracsics elmondta volt

(Portfolión olvastam) ...

Ezek közül az egyik:

A kormány nem ver át társadalmi egyeztetés nélkül törvényeket egyik pillanatról a másikra ...

És szemléltetésnek máris itt az új-kata törvény.

Itt bárki is vállalt fel…

#1452263 Koffein Előzmény: #1452167

Itt bárki is vállalt felelősséget az elmúlt évtizedekben? Felelősség precedenst terem, ezért nem is fognak...

Ha igazán beüt a nagy szar, megfog jelenni az IMF is, akiket elhajtottak.. majd Orbán leszopja Lagardeot, kitalálnak valami szöveget, hogy ez a legolcsóbb lehetőség...

Én arra vagyok kíváncsi,…

#1452167 TrendMan Előzmény: #1452125

Én arra vagyok kíváncsi, ha itt valami végérvényesen gallyra megy, ki fog azért felelősséget vállalni?

Hasonlóan látom én is.Ug…

#1452125 matgab Előzmény: #1451905

Hasonlóan látom én is.

Ugyanakkor azt gondolom, hogy annyira kiköltekezett az állam a választások előtt és annyira költekezik most is a visszavonhatatlan rezsi és különböző árstoppok miatt, hogy a forint gyengülés az már annak szólt, hogy az országcsőd kezdett egyre inkább bekövetkezni.

Gyakorlatilag ezt az előre látható országcsődöt próbálják most elkerülni - és nyilván nem a piactorzító árstopok megszüntetésével, ami politikai arcvesztés lenne- hanem kormányzati költekezés befagyasztásával és az amúgy torz és igazságtalan KATA rendszer azonnali kinyírásával. De így bazmeg nem lehet egy jogállamban viselkedni!

Itt kisvállalkozók ezrei vettek fel hiteleket , alakítottak ki üzleti terveket, kötöttek hosszú távú szerződéseket! Azt nem lehet ennyire drasztikusan megváltoztatni ilyen rövid határidővel!

Arról nem is beszélve, hogy ez a kva nagy alternatívának hirdetett általány adózás, ez azért jóval bonyolultabb, mint az, hogy fizess be minden hónapbna X ft-ot, oszt jól van. Már a szöveg értelmezése is nehézségeket okoz, pedig én gazdasági szakembernek tartom magam. Hát még mit szól hozzá egy gazdasági végzettséggel nem rendelkező kisvállalkozó??! Honnan fog a 450e kisvállalkozó könyvelőt leakasztani magának nyáron, 1,5 hónap alatt, amikor amúgy is könyvelő hiány van??

Nem lehet így csinálni elvtársak! Ez már megint egy Nagy disznó Mártonos agymenés eredménye lehet...