Schiffer egyébként jól megél ebből, hogy mindenhol elmondja ugyanazt?
Mennyi lehet egy ilyen fellépés?
Schiffer egyébként jól megél ebből, hogy mindenhol elmondja ugyanazt?
Mennyi lehet egy ilyen fellépés?
Ott van az átalányadózás lehetősége. De lehet simán egyéni vállalkozó is.
Megmarad a KATA azoknak akikre ki lett találva, a lakossági szakibácsiknak.
Ha évi 12milliót keresett a KATAs fizetett 600e adót.
ami 5%!! és persze ez a réteg nyávog a legjobban milyen alacsony a nyigdíj milyen vacak az egészségügy.
Mondja nekem a Katás igen de ő mekkora kockázatott vállal mert kifizeti a havi 50.000et és mi van ha nincs munka. Mondom akkor cseréljünk én kifizetek X bért X járulékot havonta és mi van ha nincs munka.
Van egy harmadik lehetőség is:
Véget ér a bringás világ és elmaradnak a lépcsőházban lopva settenkedő puttonyos emberek, viszont az állampolgár ismét kijár a piacra kajálni.
Persze csak akkor, ha nem lesz komoly a Covid.
Ha még az is lesz, akkor igazán érdekes helyzet elé nézünk.
Hát a színészeken kívül azért van még néhány katás a filmes szakmában, akik nem keresnek milliókat - runnerek, fodrászok, makeup, világosítók, felvételvezetők, stb.stb.
De ott vannak az orvosok is, az állatorvosok, a tanárok (akik cégeknek (is) adnak nyelvórákat...
Kva sok ember. Nem kérdés, hogy a KATA nem erre lett kitalálva amire az emberek nagy része használta. De ezt már egyrészt időben kellett volna érzékelni, mondjuk 1-2 év után és nem 9 év után- és időben kellett volna korrigálni.
Mert így ez most kb. 1-1-5 millió embert érint közvetlenül. Drasztikusan, azonnali határidővel, év közben totál átgondolatlanul.
Színészeket, informatikusokat, marketingeseket, coachokat, vlogereket, celebeket nem sajnálom.. kevesebb hasznuk lesz és úgy is meglesz a habzsi dőzsi... akik nagyot szívnak, azok a futárok, ha jól értem, szeptembertől be kell jelentenie magát, mint munkavállaló és minimum a minimálbér után adóznia kell. Tehát, ha eddig összebringázott havonta 400e ft-ot, kb a fele megmarad.. kérdés, hogy így megéri-e neki? két lehetőség lehet, vagy alkalmazza őket a wolt, panda stb cég, vagy maradnak így és áremelés lesz lassacskán... meglátjuk melyik lesz a nyertes, de így lassacskán lefognak morzsolódni..
Azért az is tény mint mindent a katát is alaposan kiforgatják. Arra használták a cégek, hogy nem munkavállalóként használja a munkavállalókat. Nincs munkaügyi gond, nincs szabadság, ha nem dolgozik nem kap pénzt. És időzitett bomba a nyugdij. Mennyi lesz egy katás nyugdija? A showbiznisz a filmipar ezeket a katásokat használja. De az ételfutárok az alkalmi munkások is ezek alapján dolgoztak.
Jön a refrén, majd számla nélkül.. kétlem.. mert nagyon sokba kerül a nettó pénz a vállalkozásoknak.. a lakosságnak dolgozóknál pedig marad a KATA, felesleges kockáztatni.
volt már olyan, szinte szó szerint idéztek tőlem is azért is érdekes volt mert sajátságos szóhasználatom volt.
amíg van imacsoport, addig nem fontos a pénz, csak kellemetlen, ha nincs, mert akkor az emberek elkezdenek lázadozni... de az ima segít, mert elűzi a démonokat, így minden rendben lesz :)
Nagy öröm ez, hogy a diktátor a repik védelme alatt áll, miközben a népesség szopik.
Sztem az eu baszik kifizetni majd a támogatást és ezt ov jól tudja sztem, de a tárgyalások a remény jót tesz a piacnak ezért majd folynak tovább. A helyzet csak akkor fog változni ha az eu ujabb hitelt akar majd felvenni a piacról (ez hamar bekövetkezhet) de orbánt nem basszák át még1x üres igérttel és akkor lehet majd a kasszához járulni, Esetleg ha gázzal/olajjal/árammal kisegítjük majd a németeket az is odabaszhat majd. Vagy ha repik nagyon nyernek most novemberbn vagy elviszik a fődíjat 24-ben. Ov láthatóan a repik védelme alatt áll nem tudnak nagyon kibaszni vele, de pízt azt nem adnak, mindaddig amíg......lásd fent
lehet monitorozzák az oldalt oszt túl jó meglátások jelentek meg, ezért a robotokat ráküldték :))
....
na megy a tüntetés Margit híd lezárva https://telex.hu/belfold/2022/07/12/katatorveny-tu...
2021 április 19-én írtam ezt (katt előzmény)!
Néha tényleg olyan érzésem van, hogy valaki a kormányoldaltól nézi azt, hogy miket írogatok itt a fórumon és néhány hónap/év elteltével meglépik... Itt elég pontosan telibe találtam, hogy mi lesz:
Tavaly után a legtöbb KATA-s számlát befogadó cég alapított még 3 céget, így a havi 1 millás KATA-s vállalkozókat tudták szépen tovább foglalkoztatni, vagy a KATA-s vállalkozók vették fel gyűjtő cégekkel a kapcsolatot és azon keresztül számláztak... Ez előre látható volt... De lássuk mit is írtam:
"Mert mit gondoltak, hogy majd az ezek a megrendelők azok fogják szépen és befizetik a 40%-os adót a régi vállalkozói díjak után? Vagy, hogy majd a vállalkozók fognak lemondani a díjuk 2X%-áról?
Áhh, a magyar ember nem ilyen! Mit csinálnak? elkezdenek keresztbe hosszába mindenki mindenhova számlázni, továbbszámlázni, beiktatni különböző alvállalkozókat, akik majd 5-10%-ot nyúlnak le maximum, nem 40-et!
Vagy töröljék el a KATÁ-t a büdös francba vagy mondják azt, hogy csak akkor lehet alkalmazni, ha évi max 100e-t számlázol egy cégnek, vagy mondják azt, hogy csak magánszemélyek részére kiállított számlák után lehet KATA-s jövedelmet szerezni."
Érdekes volt olvasni, hogy a kormány eddig 4 pontban értett egyet Brüsszel elvárásaival, mint Navracsics elmondta volt
(Portfolión olvastam) ...
Ezek közül az egyik:
A kormány nem ver át társadalmi egyeztetés nélkül törvényeket egyik pillanatról a másikra ...
És szemléltetésnek máris itt az új-kata törvény.
Itt bárki is vállalt felelősséget az elmúlt évtizedekben? Felelősség precedenst terem, ezért nem is fognak...
Ha igazán beüt a nagy szar, megfog jelenni az IMF is, akiket elhajtottak.. majd Orbán leszopja Lagardeot, kitalálnak valami szöveget, hogy ez a legolcsóbb lehetőség...
Én arra vagyok kíváncsi, ha itt valami végérvényesen gallyra megy, ki fog azért felelősséget vállalni?
Hasonlóan látom én is.
Ugyanakkor azt gondolom, hogy annyira kiköltekezett az állam a választások előtt és annyira költekezik most is a visszavonhatatlan rezsi és különböző árstoppok miatt, hogy a forint gyengülés az már annak szólt, hogy az országcsőd kezdett egyre inkább bekövetkezni.
Gyakorlatilag ezt az előre látható országcsődöt próbálják most elkerülni - és nyilván nem a piactorzító árstopok megszüntetésével, ami politikai arcvesztés lenne- hanem kormányzati költekezés befagyasztásával és az amúgy torz és igazságtalan KATA rendszer azonnali kinyírásával. De így bazmeg nem lehet egy jogállamban viselkedni!
Itt kisvállalkozók ezrei vettek fel hiteleket , alakítottak ki üzleti terveket, kötöttek hosszú távú szerződéseket! Azt nem lehet ennyire drasztikusan megváltoztatni ilyen rövid határidővel!
Arról nem is beszélve, hogy ez a kva nagy alternatívának hirdetett általány adózás, ez azért jóval bonyolultabb, mint az, hogy fizess be minden hónapbna X ft-ot, oszt jól van. Már a szöveg értelmezése is nehézségeket okoz, pedig én gazdasági szakembernek tartom magam. Hát még mit szól hozzá egy gazdasági végzettséggel nem rendelkező kisvállalkozó??! Honnan fog a 450e kisvállalkozó könyvelőt leakasztani magának nyáron, 1,5 hónap alatt, amikor amúgy is könyvelő hiány van??
Nem lehet így csinálni elvtársak! Ez már megint egy Nagy disznó Mártonos agymenés eredménye lehet...