Hozzászólás
matgab Előzmény: #8713912021 április 19-én írtam ezt (katt előzmény)!
Néha tényleg olyan érzésem van, hogy valaki a kormányoldaltól nézi azt, hogy miket írogatok itt a fórumon és néhány hónap/év elteltével meglépik... Itt elég pontosan telibe találtam, hogy mi lesz:
Tavaly után a legtöbb KATA-s számlát befogadó cég alapított még 3 céget, így a havi 1 millás KATA-s vállalkozókat tudták szépen tovább foglalkoztatni, vagy a KATA-s vállalkozók vették fel gyűjtő cégekkel a kapcsolatot és azon keresztül számláztak... Ez előre látható volt... De lássuk mit is írtam:
"Mert mit gondoltak, hogy majd az ezek a megrendelők azok fogják szépen és befizetik a 40%-os adót a régi vállalkozói díjak után? Vagy, hogy majd a vállalkozók fognak lemondani a díjuk 2X%-áról?
Áhh, a magyar ember nem ilyen! Mit csinálnak? elkezdenek keresztbe hosszába mindenki mindenhova számlázni, továbbszámlázni, beiktatni különböző alvállalkozókat, akik majd 5-10%-ot nyúlnak le maximum, nem 40-et!
Vagy töröljék el a KATÁ-t a büdös francba vagy mondják azt, hogy csak akkor lehet alkalmazni, ha évi max 100e-t számlázol egy cégnek, vagy mondják azt, hogy csak magánszemélyek részére kiállított számlák után lehet KATA-s jövedelmet szerezni."