Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Attól félnek, ami jön. N…

#1452312 Koffein Előzmény: #1452266

Attól félnek, ami jön. Nem egy embertől hallottam, hogy az idei nyarat kinyögik, de utána nadrágszíj behúz és válság üzemmódba kapcsolnak. Van ismerős, befizetett év elején egy nyaralást 600e ft volt, most már nem tudom hányadik alkalommal emeli az utazási iroda az összeget, azt mondja lassan 1millát kell fizetnie és még van 2hét az utazásig.... kérdem, mié nem mondod vissza? azért mert úgy látja a jövőt, hogy az utolsó lehetőség, hogy egy ekkora nyaralást kifizethet, utána jön az infláció, recesszió, háború, most van rá keret, jövőre úgy néz ki, hogy nem lesz... másik ismerős siránkozik, hogy alig marad valami hónap végén, de a családot még szeptemberig nem akarja sokkolni a megszorítássokkal, inkább túlórázik, lemegy a nyaralási szezon, a gyerek ahogy meg az oviba, a nadrágszíj behúz...

Nem mutatják meg a telje…

#1452266 TrendMan Előzmény: #1452248

Nem mutatják meg a teljes képet, de az emberek meg túl vannak terhelve a sok zavaros információval, lehet már nem is vevők a teljes képre.

Azt gondolják azért választottuk meg a politikusokat, hogy azok menedzseljék az összes problémát én meg örülök, ha a saját életemet rendbe tudom rakni.

Mitől félnek?

Attól ami elmúlt (2 év Covid) vagy attól ami jön?

Szerintem félnek az embe…

#1452248 Koffein Előzmény: #1451842

Szerintem félnek az emberek, sokan úgy vannak, hogy az idei nyarat húzzuk meg, habzsi dőzsi, kaviár, szeptemberben ráér újratervezni, behúzni a kézi féket...

---

Habár lehet rosszul látom, az a probléma, hogy a politikusok, nem mutatják meg a teljes képet az embereknek, ezért nem látja a többség a teljes képet, ezért impulzus döntések alapján állnak egyik másik oldalra... mint pl willkomen parádé, vagy most az ukránok melletti tüntiket stb... de a nagy képbe benne van, hogy ha jobban elmérgesedik a helyzet, akkor a földbe tud állni németo. is, mint ahogy franciák, angolok, sok sok százezer, millió embert küldhetnek utcára, amit még elképzelhetetlennek tartanak, de ha nem jön gáz, mert elzárásra kerül, akkor sok sok termelő cég leáll, oszt az emberek mehetnek haza a jéghideg lakásba malmozni.. még rosszabb esetben, a netflixet felváltja a front, oszt puskával a kézben lehet merengeni, hogy hol basztuk el...

nyilpuska

#1452183 KawaBazsy Előzmény: #1452149

Ha legál lenne, vennék lőfegyvert is term.. rohadjon meg, h majd minden szomszédnál lehet, csak itt nem.

Tip top állapotban tarto…

#1451934 KawaBazsy Előzmény: #1451842

Tip top állapotban tartom a pickupot, s erősen nézegetem a nyílpuskákat.. minden esetre. :-)

Te mit teszel? Neked van…

#1451842 Ibiza Előzmény: #1451830

Te mit teszel? Neked van terved? Még itt vagy eszel iszol qvartelkázgatsz és nem aggódsz túlságosan és nem 1000km-el arrébb vagy valahol.
Orbánon egyszer láttam egy nagy ijedtséget amikor kintről megjött és azonnal fegyverkezésről beszélt.
Elvileg NATo ország vagyunk, elvileg nem támadnak minket az oroszok, ukránoknak juthatna eszébe belevonjanak minket és pár országot a háborúba mint ahogy szerbek is bepróbálkoztak.
Az ember nem gondolja a XI.században, hogy megtörténhet vele egy igazi háború, látszik az ukrán civileken is, csak néznek. Amikor már az utcán voltak az orosz tankok akkor is azt hitték játék, amikor ledőlt a ház a fejük fölül és a szomszéd pistabácsit szétdobálta a bomba akkor kezdtek ébredezni.
Amikor gyerek voltam mindig beszéltettem a felnőtteket milyen volt amikor fiatalok voltak milyen a háború. Olyan régi dolognak tűnt ami már nem történhet meg és már az én életemben volt 3-4 környező országban forradalom háború és új/régi országok születtek. Jöhet egy jegyrendszer. Valóság lehet a fantasztikus filmek világa amikor a föld alá kell költözni a meleg miatt. Most a szokásos 7-8tonna/ha búza helyett 3,5-4t terem. Kukorica sem lesz jó meg a napraforgó sem. Elindulhat 5-10millió ember a világban felénk.
Az utazási irodák hatalmasat kaszálnak mert iszonyat pénzek lettek az utak. A emberek szórják a pénzt mind a bolond a lisztet.
Mintha nem lenne holnap. Mindenki sejti tudja jön a válság de nem.. majd csak lesz valahogy még soha nem volt úgy ne lenne valahogy bölcselet, majd segít a zorbán..
Ezeket a történelmi időket megélni ijesztő és egyben borzongató.
A régi öregeknek mondták miért nem ezt vagy azt csináltátok..hát most meg lehet mutatni.

fegyverbe szólítják eut.…

#1451837 Ibiza Előzmény: #1451828

fegyverbe szólítják eut.
Érdekes helyzet van, A, a világ leverhetné az oroszokat B ukránokat hordják szét.
Lengyeleket annyira nem értem miért csókolgatják zelit, nem baráti nép nekik az ukrán.
Néha azt gondolom színházat látunk miközben a bábosok tudják a végét és együtt iszogatnak a büfében.
Ok önromboló de ilyen hülyeséget nem mond senki ha nincs alapja, mert holnap akkor nagyobbat kell mondani..

Románok a jódtablettákat…

#1451830 TrendMan Előzmény: #1451796

Románok a jódtablettákat is minap osztogatták nagy lendülettel, nálunk meg a kétharmados kormány úgy tesz, mintha mindez csupán egy film lenne, mi meg ülünk a moziban.

Mivel nincs 1 millió kép…

#1451828 TrendMan Előzmény: #1451580

Mivel nincs 1 millió képzett katonájuk kétlem, hogy ez sikeres lesz.

Ez inkább amolyan önromboló elképzelés ...

Sajna kiprovokálják az a…

#1451808 Ibiza Előzmény: #1451580

Sajna kiprovokálják az atomot. Amcsik kiváncsiak, zeli ki van fizetve, ukránok meg szopnak.
Oroszok nem veszíthetnek háborút. Azzal azt üzennék tessék tessék itt van a gazdag ország kinek kell. Walesa már azon filózgat 100milka oroszt le kéne felezni 50re.. emberirtással? vagy ha jó szándékú vagyok akkor a területük lefelezésével? széthordanák?
Ha túlfegyverzik az ukránokat akkor befigyel egy korlátozott atomcsapás.. ha a világ összefog oroszok ellen akkor azok elindítják a rakétákat. Lehet két kör, első szétnyomják angolokat csak úgy figyelmeztetésnek..esetleg a finneket litvánokat. Vagy egyből elmennek a rakéták.
Usa most talán magabiztos, meg tudná magát védeni az orosz rakétáktól, kínai is eladhatja az oroszokat, esetleg az orosz rakéta kezelőket is le lehet szedni a témáról..
Az tény eszkalálódik egy olyan helyzet aminek alapból el sem kellett volna indulni.

Csak eszembe jut,F1 Ecclestone kiállt putyin mellett rá 1-2 napra befigyelt egy adóvizsgálat, 400millió GBP offshorizálásának vádjával. micsoda véletlenek.

most írják erdélyi ismer…

#1451796 Koffein

most írják erdélyi ismerősök, hogy a románok törvénybe foglalták, ha netalán kitörne a háború az összes hadkötelezett román állampolgár ffi-nek vissza kell mennie... azé durva, hogy erre készülnek és a törvényeket már így alkotják...

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/romanii-...

Most égek, mint a Reichs…

#1451777 TrendMan Előzmény: #1451547

Most égek, mint a Reichstag, de én se fizettem elő, csak úgy időnként beleolvasok ebbe meg abba, aztán csodálkozom, hogy elhomályosul a látásom, ahogy lefelé görgetek :9

https://www.portfolio.hu…

#1451580 matgab Előzmény: #1451138

https://www.portfolio.hu/global/20220711/elsopro-e...

Szóval most megparancsolta Zelike, hogy 1 millióan nyugati hadfelszerelésben indítsák meg a támadást...

Ez a Zeli olyan, mint Hitler- legalábbis abból a szempontból, hogy amikor a vörös hadsereg már Berlint ostromolta Hitler még mindig a csodafegyverekről ábrándozott és nem létező már feloszlott hadseregeknek adott ki parancsokat.

Nagy vonalakban, mit ír …

#1451547 Koffein Előzmény: #1451138

Nagy vonalakban, mit ír a cikk, nem vagyok előfizető, nem tudom elolvasni...

rémisztgetés lvl.2022

#1450723 Spade Előzmény: #1450658

ha már rémísztgetés 4 hír

1 Hollandiában kemény gazda tüntetések vannak a rendőrség már a gazdák közé lőtt és a társadalm elégedetlenség már most is hatalmas

2 óriási energia hiány lesz eu-ban már ősztől

3 A covidot amcsi laborban barkácsolták jeffrey sachs szerint aki nem akárki

https://www.jeffsachs.org/interviewsandmedia/2wts4...

4. keményen növekszik már most a covid fertőzések száma eu-ban

következtetések , ha a covid labori. tetszőlegesen felkeményíthetik illetve felpuhíthatják az igényeknek megfelelően mindig uj variánsokkal. Akkor a megélhetési költségek és az energia élelmiszer hiány miatti felfordulásnak nyugaton, a covid miatti karanténnal kijárási tilalommal lehet majd elejét venni. tehát ujabb járvány lesz esetleg uj kotelezo? oltoanyaggal ami belekeverten? távoltarthatja és leszedálhatja az embereket

5. bonusz hír, a volt lengyel elnök walesa szerint az oroszok lakosságát, örök büntetésul (felkelések szításával stb, alig sori befolyás ) meg kell felezni. kb max 50 milla.. Ez pedig atomháboru így lehet h covidra eu-ban, amcsiban, oroszban, ukránban végül nem lesz szükség

rémisztgetés lvl.2022

#1450658 TrendMan Előzmény: #1450591

Halvány asszociációk csupán, konkrétan nem gondoltam egyikre sem, de akár Superman vagy Pokember és tsai. is a 2. világégést megelőzően léptek színre, de tudtommal az egész képregény univerzum az harmincas évek végétől az ötvenes évekig bezárólag szökött szárba.

Ez még nagy dobás lehet, lehet ezúttal Homokember lesz a nyerő:

https://infostart.hu/gazdasag/2022/07/10/ezekkel-a...

rémisztgetés lvl.2022

#1450591 Koffein Előzmény: #1450538

nem tudom, engem is meglepett ez az ezer ojrós vízmelegítés... lehet a medence melegítést is beleszámolta :P

Amerika kapitány és társaira gondolsz? :)