Hozzászólás
Ibiza Előzmény: #1451830Te mit teszel? Neked van terved? Még itt vagy eszel iszol qvartelkázgatsz és nem aggódsz túlságosan és nem 1000km-el arrébb vagy valahol.
Orbánon egyszer láttam egy nagy ijedtséget amikor kintről megjött és azonnal fegyverkezésről beszélt.
Elvileg NATo ország vagyunk, elvileg nem támadnak minket az oroszok, ukránoknak juthatna eszébe belevonjanak minket és pár országot a háborúba mint ahogy szerbek is bepróbálkoztak.
Az ember nem gondolja a XI.században, hogy megtörténhet vele egy igazi háború, látszik az ukrán civileken is, csak néznek. Amikor már az utcán voltak az orosz tankok akkor is azt hitték játék, amikor ledőlt a ház a fejük fölül és a szomszéd pistabácsit szétdobálta a bomba akkor kezdtek ébredezni.
Amikor gyerek voltam mindig beszéltettem a felnőtteket milyen volt amikor fiatalok voltak milyen a háború. Olyan régi dolognak tűnt ami már nem történhet meg és már az én életemben volt 3-4 környező országban forradalom háború és új/régi országok születtek. Jöhet egy jegyrendszer. Valóság lehet a fantasztikus filmek világa amikor a föld alá kell költözni a meleg miatt. Most a szokásos 7-8tonna/ha búza helyett 3,5-4t terem. Kukorica sem lesz jó meg a napraforgó sem. Elindulhat 5-10millió ember a világban felénk.
Az utazási irodák hatalmasat kaszálnak mert iszonyat pénzek lettek az utak. A emberek szórják a pénzt mind a bolond a lisztet.
Mintha nem lenne holnap. Mindenki sejti tudja jön a válság de nem.. majd csak lesz valahogy még soha nem volt úgy ne lenne valahogy bölcselet, majd segít a zorbán..
Ezeket a történelmi időket megélni ijesztő és egyben borzongató.
A régi öregeknek mondták miért nem ezt vagy azt csináltátok..hát most meg lehet mutatni.