Onkotest altalaban nem piacin csinalnak. De ettol meg barmi lehet.
Brókerkörökből származó információink szerint a vételi és eladói oldalon is a Concorde állt.
Hopp-hopp!
Megjelent már a bejelentés, hogy ő adta el, vagy csak feltételezés volt?
Mekkora vicc lenne, ha valóban önkötésre gerjedt volna rá mindenki! Mármint annyira nem értékelném, de legalább látnám , hogy konyít valamit a pszichológiához is az ürge!
gondolom adózási okok miatt, veszteségesen nem tudom eltudta e adni, de csinált előtte önkötést, akkor valszeg, bár ez se jó megoldás egészen.
Amit mondasz az is beleférhet a képbe, máshol kivette ezt a lét.. :)
de mégha igen, akkor is miért mondana le az 1/3-áról...?
Délelőtt írtam, hogy ez Magyarország, simán el tudom képzelni amit írsz! :)
Tuti, hogy (valamiért) sürgették, mert helyében én sem így szálltam volna ki.
Nem hinném, hogy hirtelen kellett volna neki ~300milla.
Szerk:
Szép lassan adogattam volna el, vagy a cég sr vásárlásánál adtam volna át jobb áron, de piaci alatt, átkötéssel.
Valami tényleg nagyon bűzlik...
Ha én Illés lettem volna 200 k részvénnyel, akkor csináltam volna két darab 100k-s önkötést.
Mindenki azt hitte volna, hogy kiszálltam és ma újabb 50k-t tudtam volna rádobni a népre.
Ráadásul 2400-2700 között is tudta volna önteni, ha akarja.
Miért nem tette?
Ez mindenképpen 100-200 millió forint többlet könnyedén a mostani helyzetéhez képest...
Csak az az egy verzió lehet hogy valamit nagyon elsíbolt és azt mondták: vagy lemondasz és átadod az üzletrészed 1650-en, ezzel visszadod a vállalatnak feltűnés nélkül amit elvettél, vagy mész a dutyiba , mint egykori év- IT vállalkozója. Erre könnyen magyarázatot adhat a Humansoft negatív eredménye is.
Vélemények?
részemről rendben, holnap folytathatjuk :)
valami szép zárási csattanó kéne :) Holnap meg szökési rés :)
micsodát?
Ezt miből következtétek ki?
http://kepfeltoltes.hu/090923/9872641051_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
200 napos?
Figyelek, ott vagyok mindenhol :D
(ha "tulajként" nem is, de lélekben legalább)
ohh, köszönöm. Valóban :) akkor legyen:)
2102ig mehet ma, zárhatna ott :)
vettem még egy keveset, 2050 felett újabb kevés és 2100 felett
szerk: szépen épül a könyv
köszi szépen az összefoglalót.
Na megnéztem a jelentéseit.
Ezek alapján azt látom, hogy eddig 8,5 mrd -os árbevétele volt, ha ehhez jön most a Humansoft 12 milliárdja + a 6 milliárd legalább fele, akkor az 18 milliárd. Ha mondjuk a project kicsit kisebb gross margin mellett lett bevállalva, mint az eddigi átlag (18%), akkor számoljunk 15%-os marginnal, az plusz 2,7 mrd eredmény.tegyük fel, hogy a gross margin adatok nem tartalmazzák azt, hogy kell extra személyeket alkalmazni+ extra eszközöket beszerezni+ kamat, akkor is ha nagyon óvatosan számolok, akkor maradjon meg 2 mrd profit az egészből.
Jelenleg a cég saját tőkéje 2,8 yard, tegyük fel ismét konzervatívan, hogy a cég év végéig a válság miatt mondjuk -400 millióval zár ettől a projecttől eltekintve, az akkor azt jelenti, hogy év végén 4,4 yard saját tőke jut 1,88 millió részvényre. Az elvileg 2340 körüli részvényértéket kellene, hogy tükrözzön -hozzáteszem egy szerintem nagyon konzervatív becslés mellett.
Ha viszont azt mondjuk, hogy a részvények értéke a megrántás előtt 1650 volt a piacon (valszeg ez indokolta a mai árat, hogy akkor állapodtak meg), erre rászámoljuk a 2 yard eredményt részvényenként (1063 HUF) , akkor az kb. 2700-as árfolyamot jelentene.
Tehát kb. ennyi benne kell , hogy legyen részvényenként + növekedési story - transzparencia hiánya, kis közkéz stb.stb.
Emlékeztetőül:
"a FreeSoft és a HUMANsoft konzorcium tagjaiként négy projektben nyert a pályázaton. A FreeSoft Nyrt., a MultiRáció Kft. és a Kventa Kft. konzorciuma nettó 4 milliárd forintért nyílt szabványú közigazgatási szoftverlicenszeket, nettó 2 milliárd forintért pedig oktatási szoftverlicenszeket szállíthat.
A HUMANsoft Kft. nettó 10 milliárd forintért Microsoft vagy azzal egyenértékű, közigazgatási intézményi licensz konstrukciókra, nettó 2 milliárd forint értékben Microsoft, vagy azzal egyenértékű oktatási intézményi licensz konstrukciókra írt alá keretmegállapodást. A HUMANsoft partnerei a konzorciumban az ICT Systems Zrt., a Bull Magyarország Kft., a Grepton Informatikai Zrt., a HAISystems Informatikai Kft., valamint a Nádor Rendszerház Kft."