Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Vallás

Sajna most mennem kell, …

#184250 Ricsi

Sajna most mennem kell, de este válaszolok.

Re: nincs cím

#114700 ilonka Előzmény: #114616

Én meg abban hiszek, hogy ez az idézet kifejezetten az Istenhitről szól....:-)))

Meg abban, hogy határozottan rávilágít a hitről folytatott viták hiábavalóságára...ami egy hívőnek evidencia, az egy hitetlennek (látod itt is fosztóképzősek vagyunk ateistaként:-)) nagy kérdőjel, várná rá a bizonyítékot, hogy hinni tudjon, de a hívő nem tud bizonyítékkal szolgálni(lsd:Ricsi), tehát nekünk - a logika alapján - marad a kétely...

...s itt jön elő Ursi gondolatmenete a befogadás útjáról, ami nem lehet az értelemé, s hozzá az enyém, aki azt gondolom, hogy ha valaki nem itta magába gyermekkorától fogva egy közösségben a hitet, az később csak megvilágosodás útján kerülhet Isten közelébe....de innen ezt már leírtam egyszer...

Szal helytálló vagy sem, én meg ebben hiszek...:-)))

#114616 Ozzy_ Előzmény: #114603

Ez így több szempontból sem helytálló. Mi ateisták (pogányok) is hiszünk valamiben. Én konkrétan több dologban is pl: magamban, az anyámban, a felségemben (ez néhány ember számára furcsa lehet =) ), meg abban, hogy nincs Isten és az összes vallás csak emberek által kitalált dolog. Tehát én is hiszek, csak nem vagyok vallásos.

Abban igazad lehet, hogy számunkra nem létezik bizonyíték, hiszen a magam részéről még egyet se láttam (itt jelezném, hogy számomra a Biblia nem bizonyíték, egy ügyesebb író bármikor ír ilyen könyv gyűjteményt, pl: Lőrincz L László is sok könyvet írt, lehet néhány ezer év múlva el is hiszik, de most csak olvasmányos kommersz regények), de ettől függetlenül, ha látnék egy cáfolhatatlan bizonyítékot, azt nyilván elhinném. A cáfolhatatlan az én esetemben viszont nagy valószínűséggel csak egy érzékszervekkel érzékelhető hatás lehetne, amit nem tudnék megmagyarázni semmilyen más fizikailag leírható dologgal.

Itt már utaltak rá, hogy a Biblia több ezer éves mű, illetve művek gyűjteménye. Ebben egyetértünk, de asszem az is igaz, hogy emberek írták. Az emberek meg gyarlók. Azt írják, amit gondolnak, amiből hasznuk van, illetve a becsületesebbik fele azt amiben "hisz". Nem feltétlen a valóságot! Még aki azt írta, amiben hisz, az se biztos, hogy valóságot írta, csak azt írta, hogy ő miben hisz, esetleg azt, hogy mit mesélt neki a nagymamája. Hogy János könyvét valóban János írta ezt még nem bizonyította senki stb. Lehet, hogy az unokája. Persze lehet, hogy János volt, de ebből a puszta tényből nem következik az, hogy igaz is. A Biblia igazságát semmilyen tudományos tény nem támasztja alá. Néhány "kaland", vagy "cselekmény" igazolható, hogy valamikor tényleg volt ilyen, amit a Bibliában valószínűleg úgy írtak le ahogy, de a lényegi részekre nincs magyarázat és bizonyíték.

Foglalkoztam történelemmel, csillagászattal, a szakmám miatt kellett fizikát tanulnom, most meg egy ideje webprogramozok. Ennek annyi a lényege, hogy némi ismeretem van a világról. Mármint az általam hitt világról. A programozás lehet a kakukktojás, de elmondom, hogy az hogy kerül ide.

Ha valaki programot ír, akkor egy jogász körültekintésével kell eljárnia. Nem elég megírnia például egy beléptető oldalt, de azt is bele kell írnia a programba, hogy már létező loginnel ne lehessen még egyszer regisztrálni, ugyanazt az e-mail-t ne lehessen kétszer megadni, nincs bannolva, nem tiltott név: mint Hitler, vagy Sztálin, meg egyéb felételek stb. Rengeteg apró kis dologra kell odafigyelni, hogy bizonyos dolgok ne fordulhassanak elő, ne legyenek kiskapuk. Így aztán az emberben kifejlődik egy ilyen kizáró logika, azaz, amire nincsen teljes bizonyosság az nem létezik és ebben hiszünk, mert ez a meggyőződésünk, ez a tapasztalatunk. Loginre vetítve, ha nem felel meg minden feltételnek, akkor nem regelhet, nem jelentkezhet be, csak ha talál egy minden feltételnek megfelelő login nevet. Vallásra vetítve, meg számomra semmi nincs, amire nincs mindent kételyt kizáró bizonyíték.

Én ebben hiszek.

"Azoknak, akik hisznek, …

#114603 ilonka

"Azoknak, akik hisznek, nem kell bizonyíték, azoknak, akik nem hisznek, nem létezik bizonyíték."

#114581 KawaBazsy Előzmény: #114244

Jah, nekem is volt egy török osztálytársam, aki azt mondta, h ha nem hinne Jézusban, akkor nem is lehetne igazi muszlim. Az ő szent könyvük tele van a történeteivel. Csak náluk ugye nem Isten fia, hanem egy próféta, mint Mohamed.

#114321 banyaiz Előzmény: #114319

lerövidítve igen. :)

De úgy általánosságban mindenre, szerintem az, hogy egyáltalán élünk már az egy csoda minek annyit agonizálni rajta. :D

#114319 Ricsi Előzmény: #114301

Ezt a vallást ismerem:)))

Rövid az élet, hosszú a sír, b....on mindenki ameddig bír.

Erre gondoltál? :)))

#114302 Pityke35 Előzmény: #114288

A liberalista gondolkodásmód, a mai világ aberrációja felé(!!) nyitás a kereszténység számára egy rögös de értelmes út lehetne. Ne az legyen a cél, h azon emberek akiket nem kell megerősíteni a hitükben összejöjjenek és azon "csúnya" dolgokról és emberekről ejnyebejnyézzenek egymással ami az Ő világukba nem fér bele. Nyitni kell, megkeresni az utat az eltévejedettek felé (ld. én), és mai nyelven, nem a halál utáni kínokkal fenyegetőzve meg kell győzni a "csúnya" dolgokat művelő embereket. Alternatívát kell nyújtani a XXI. százed minden vívmánya és a média hatalmának segítségével.

Én bigott katolikus családban nevelkedtem, próbálkoztam a baptistáknál, jehova tanuinál is, de nem ment. Talán a hit gyüli (ATV) találta meg leginkább azt amire gondolok, de őket nem ismerem egyáltalán. A lényeg, h brutál módon ki kell nyílnia a kereszténységnek ebbő a bezárkózott dacos világából, mert akkor lehet h valóban magára fogja haragítani a környezetét az öntelt közösségformáló magatartásával.

#114301 banyaiz Előzmény: #114288

Saját vallásomat leírom neked. :)

Fogalmam sincs, hogy jött létre a világ, vmi felsőbbrendű lény teremtette, vagy csak úgy kialakult. Van Isten vagy nincs, és ha van akkor egy jóságos lény, fogalmam sincs, de semmi bizonyíték arra, hogy van. Van e túlvilági élet? Fogalmam sincs, de mivel semmilyen bizonyítékot nem fogunk erre kapni amíg meg nem halunk ezért nem is érdekel, ha meghalok és van túlvilági élet úgyis meglátom, ha nincs akkor mindegy mert már úgysem veszem észre, hogy nincs. :D

Vagyis élvezzük az életet amíg lehet, mert úgyis meg kell halnunk. :D

#114288 Ricsi Előzmény: #114284

A beszélgetés azzal kezdődött, ez a vallás több ezer éve ugyanazt mondja. Persze, nyilván jobb lenne, ha azt mondaná, amit a mai ember hallani akar, de olyan vallás sok van. Hívhatjuk pl liberalizmusnak. De kereszténységnek semmiképpen.

Beszélhetünk a liberalizmusról is, mint a vallás egyik formájáról. Én benne vagyok.

Szabad piac, szabad kereskedelem, szabad életérzés (homokosok, pedofilok ide!!!), azt teszem amihez kedvem van, mindent szabad, kivéve engem szidni. Mert azt nem szabad. Akkor jön a hülye szélsőjobb, és hasonló dumák.

Nekem nem tetszik ez a vallás. Mondasz mást???

#114284 Pityke35 Előzmény: #114275

Minden vallás legfőbb mumusa a tudás. A középkori, könnyen befolyásolható tudatlan világban a kereszténység tudása és tanultsága volt a fegyver. A kereszténység új impulzus nélküli világa nem vonzza az embereket, és a tudás hatalma sem a vallási vezetők kiváltsága. A hit szó is magyarázatra szorul a a mai racionalista társadalomban.

Erkölcsi és életmódbéli iránymutatásra a vallás jó lehetne, ha a bekövült és a mai világban gyakran gyerekes hókuszpókuszok nélküli, a világgal párhuzamosan változó és modernizálódó szemléletmódba helyeznék az erkölcsi és társadalmi mondanivalójukat.

#114283 GáborGábor Előzmény: #114277

Nono, az én oldalamat te nem ismered.

;)

Hiszen minden mást elutasítasz, ami nem egyezik elsőre, szóról szóra, azzal, amiben hiszel. Érdekes, a következtetések mégis összevágnak, bár nem hiszek üldöztetésben, a csalódott emberekben azonban igen.

#114277 Ricsi Előzmény: #114275

Így van, ezt is mondtam már, lassan beindul majd a keresztény üldözés. Én a bibliában olvastam, te kikövetkeztetted, mert a világ már egyre inkább oda halad. Ugyanazt várjuk, csak más oldalon.

#114275 GáborGábor Előzmény: #114268

Minden vallásban van "mumus". Csak másként nevezik a negatív tulajdonsággal felruházottat.

Nem csak a keresztények szeretik egymást, ennek ellenére, mégis a legtöbb háborút ők vívták hitük nevében. Ez számomra kissé ellentmondásos.

A hívő személy és a társadalom közt van egy szakadék, mely folyamatosan mélyül. A személy nem tudja a tömeggel szemben megvédeni azt amiben hisz, magára marad, következésképp elbukik. Hiába a sok szép gondolat ha a társadalom nem érett meg rá, vagy mint ahogyan ez Európában látható : csalatkoztak az emberek. A hiba nem a vallásban van, nem is az emberekben, hanem a vallási vezetőkben lehetséges. Részemről ez nem bírálat, hanem következtetés. Amíg a miértekre nincs elfogadható válasz, addig a "hitetlenek" tábora nőni fog, a hívőké csökken. Ez is tény.

#114268 Ricsi Előzmény: #114264

Azt is elmondtam, azért csak erről van szó, mert ez böki a Sátán szemét. Neki mind1, hogy buddhista, muzulmán, sííta, vagy akármilyen is vagy, csak ne legyél keresztény. A többi vallás nem kavar indulatokat, pedig az enyém csak a szeretetet hirdeti. Szeretném hinni, úgy látjátok ti is, ezt sosem léptem át.