Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Ozzy_ Előzmény: #114603

Ez így több szempontból sem helytálló. Mi ateisták (pogányok) is hiszünk valamiben. Én konkrétan több dologban is pl: magamban, az anyámban, a felségemben (ez néhány ember számára furcsa lehet =) ), meg abban, hogy nincs Isten és az összes vallás csak emberek által kitalált dolog. Tehát én is hiszek, csak nem vagyok vallásos.

Abban igazad lehet, hogy számunkra nem létezik bizonyíték, hiszen a magam részéről még egyet se láttam (itt jelezném, hogy számomra a Biblia nem bizonyíték, egy ügyesebb író bármikor ír ilyen könyv gyűjteményt, pl: Lőrincz L László is sok könyvet írt, lehet néhány ezer év múlva el is hiszik, de most csak olvasmányos kommersz regények), de ettől függetlenül, ha látnék egy cáfolhatatlan bizonyítékot, azt nyilván elhinném. A cáfolhatatlan az én esetemben viszont nagy valószínűséggel csak egy érzékszervekkel érzékelhető hatás lehetne, amit nem tudnék megmagyarázni semmilyen más fizikailag leírható dologgal.

Itt már utaltak rá, hogy a Biblia több ezer éves mű, illetve művek gyűjteménye. Ebben egyetértünk, de asszem az is igaz, hogy emberek írták. Az emberek meg gyarlók. Azt írják, amit gondolnak, amiből hasznuk van, illetve a becsületesebbik fele azt amiben "hisz". Nem feltétlen a valóságot! Még aki azt írta, amiben hisz, az se biztos, hogy valóságot írta, csak azt írta, hogy ő miben hisz, esetleg azt, hogy mit mesélt neki a nagymamája. Hogy János könyvét valóban János írta ezt még nem bizonyította senki stb. Lehet, hogy az unokája. Persze lehet, hogy János volt, de ebből a puszta tényből nem következik az, hogy igaz is. A Biblia igazságát semmilyen tudományos tény nem támasztja alá. Néhány "kaland", vagy "cselekmény" igazolható, hogy valamikor tényleg volt ilyen, amit a Bibliában valószínűleg úgy írtak le ahogy, de a lényegi részekre nincs magyarázat és bizonyíték.

Foglalkoztam történelemmel, csillagászattal, a szakmám miatt kellett fizikát tanulnom, most meg egy ideje webprogramozok. Ennek annyi a lényege, hogy némi ismeretem van a világról. Mármint az általam hitt világról. A programozás lehet a kakukktojás, de elmondom, hogy az hogy kerül ide.

Ha valaki programot ír, akkor egy jogász körültekintésével kell eljárnia. Nem elég megírnia például egy beléptető oldalt, de azt is bele kell írnia a programba, hogy már létező loginnel ne lehessen még egyszer regisztrálni, ugyanazt az e-mail-t ne lehessen kétszer megadni, nincs bannolva, nem tiltott név: mint Hitler, vagy Sztálin, meg egyéb felételek stb. Rengeteg apró kis dologra kell odafigyelni, hogy bizonyos dolgok ne fordulhassanak elő, ne legyenek kiskapuk. Így aztán az emberben kifejlődik egy ilyen kizáró logika, azaz, amire nincsen teljes bizonyosság az nem létezik és ebben hiszünk, mert ez a meggyőződésünk, ez a tapasztalatunk. Loginre vetítve, ha nem felel meg minden feltételnek, akkor nem regelhet, nem jelentkezhet be, csak ha talál egy minden feltételnek megfelelő login nevet. Vallásra vetítve, meg számomra semmi nincs, amire nincs mindent kételyt kizáró bizonyíték.

Én ebben hiszek.