Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

dax

#1082470 Lenthor Előzmény: #1082415

Nagyon érdekesen oldották meg Elliott szempontjából a jelenlegi helyzetet.

Miután az ATH-ról (a-b-c) hullám jött lefelé, amit "W"-vel jelölünk, ezért és csakis ezért az "X" hullám lehetett öt hullámos (i-ii-iii-iv-v)

Most már az ötödik hullámba kezdtünk.

https://invst.ly/xqcl6

A hullám szerkezetbe ismét előkerült, mint a nagy (1-2-3-4-5) öt hullámban felfelé. hogy van egy erőteljes első hullám, egy szolidan kisebb harmadik hullám és hogy az Elliott szabály ne sérüljön egy elég kicsi ötödik hullám.

vak optimizmus

#1078701 JackOne Előzmény: #1076156

2023-ban összeomlás várható, de ennek az évnek a vége már nagyon nehéz lesz . Amit írsz az inflációról az fogja bedönteni a gazdaságot, mert egyszerűen elfogy a vásárló képes erő - Építőipar ...?...igen lehetséges dominószerű bedőlések lesznek a felvett rengeteg hitel, amivel csak félkészre tudják az emberek elkészíteni a házaikat - közben a megemelt kamatokkal fizetni kell a hitelt és az új házba pedig nem tud beköltözni - nemecsetelem hogy ez egy társasház építésnél mit jelent és már most menekülnek ki belőle a vállalkozók mert képtelenek az épület elkészíteni a szerződéses árért - nagy baj lesz...és most lehet a TŐZSDE kivételesen nem előre, hanem utána fogja lekövetni az eseményeket ... (USA) ...de vízesés formájában.

dax

#1077092 Lenthor Előzmény: #1076916

2021 szeptember 17.-i dátumra hívom fel a figyelmet. Ha megnyitjátok a chartot, akkor fent lehet látni a dátumot. Már akkor erre a lehetőségre hívtam fel a figyelmet, mert a ciklus hasonló módon szokott végződni.

https://postimg.cc/k6J7SRMX

-----------------------------------------------------------------------------------

https://invst.ly/xq7-l

a letörés visszatesztje lehet az "X" hullám!

dax

#1076916 Lenthor Előzmény: #1076156

olvas0

Még egy: szerintem az ötödik hullám se az ötödik hullám lenne, mert mi lenne szerinted az ötödik hullám után Eliot szerint? Új ATH?

-------------------------------------------------------------------------

Rákényszerítettél, hogy dolgozzak és egy pár új dologra figyeltem fel!

Lehetséges az Elliott szerint, hogy láttuk az 5. hullám tetejét, ami az ATH-nál volt.

Mindig az 1. 3. és 5. hullámot vizsgáljuk.

Mit mond az Elliott szabály?

Elliott szabály: A 3. hullám soha nem lehet a legrövidebb!

Úgy oldották meg, hogy az 1. a 3. és az 5. hullámból az 5. nagyon rövid lett. Így nem sérült, a szabály, mert a 3. hullámnál lett egy rövidebb hullám az 5. hullám.

Jelenleg, ha igaz, hogy kész az 5. hullám felfelé, akkor törvényszerű, hogy A-B-C korrekció jöjjön lefelé.

Igen ám, de ezek az A-B-C korrekciós hullámok lehetnek kombinációk.

Pld.: A=a-b-c hullámokból épül fel, hogy ne legyen zavaró, ezért "W". hullámnak szoktuk jelezni.

B=a-b-c , itt "X" hullámnak jelezzük az egyszerűség miatt.

C= (lehet a-b-c) de lehet (öt hullámos i-ii-iii-iv-v) és ezt "Y" hullámnak tüntetjük fel.

Ha ez igaz, amit alul beteszek, akkor az "X" hullám után csúnyán be fog esni, mire eléri az "Y" hullám alját.

Azt megjegyzem, hogy az "X" hullám a legkiszámíthatatlanabb hullám, ami létezik, nagyon nem szeretem, mert mehet elég magasra is, de bármikor lefordulhat.

https://invst.ly/xq7re

dax

#1076264 olvas0 Előzmény: #1075826

infla miatt kicsit mégis offolok - csak mert MO a hatósági áras torzítások miatt láthatatlan....

Írom előbb ami végre van hetek után - Lidl árak! Szóval tészta 24 cent helyett 79 cent. Olaj 1,39euro helyett 1,79 DE NINCS, az érdekes akkor lesz majd ha lesz, mert ahol van, ott 4!!!!!euro! Liszt 39 cent volt, most akciosan lehetett kapni kb egy hétig 2,5 kg csomagolásban 3,5 helyett 1,99ért, de a kilós liszt hetek óta nincs. Csikercomb 2,4ről 3,99-re, csirkemell 5,49ről 7,99re, sertéshúsok átlagosan 5,99-ről 8,99re...Akciósan 2,99volt a tarja, karaj, comb kilója 2-3 hónapja, most a legnagyobb akcióba 3,99 a tarja, karaj 6 euro alatt nincs, de ez megaakció.Kukorica konzerv pl 29centről 79 cent... Az üzemanyag árakat gondolom mindenki ismeri a közösségi médiákról egy éves viszonylatban konkrétan dupláztak. Átlagosan 40-60%al emelkedett mindennek az ára ami van van a polcokon az elmúlt 1 hónap alatt, ami nincs annak az emelkedését csak találgatni lehet. Építőanyag 30-40%os emelkedés éves szinten. Fáról inkább nem beszélek, mert az horror...

Egyszóval az emberek 80%ának olyan durván becsengettek az inflációval, hogy brutális... 4000 pontot esett a DAX??? Mi a xar az %-ban? Semmi, pláne ha azt is figyelembe vesszük, hogy a jövőt árazta..... lélegeztetőgépen és nyomtatókkal.... Na ennyit a vak optimizmusomról....

;) Béke!

vak optimizmus

#1076156 olvas0 Előzmény: #1074677

Én meg azt nem értem mit nem értesz, hiszen leírtad körvonalakban azt amivel én nem akartam offolni a fórumod! Kereskedésbe nem viszek be érzelmet, megyek a csordával - ésszel és stoppal, mint aki nem ma kezdte... Na és ha tévedtél és előbb ATH lesz akkor mi van? Nem ez lenne az első meg nem is az utolsó és nem te lennél ezzel egyedül! Ez a rohadt piac, ami 2009-2010 óta van, ez köszönő viszonyban nincs az eélőtte volt 10-12 évvel. Egy fej váll, egy zászló, egy kalapácsgyertya, egy fibó szinte szentírás volt 2010 előtt, ma csak egy lehetőség... :( Eliotot nem ismerem, nekem az túl rugalmas, ezért nem is vitatkozok veled, max kérdezek. Biztos lehet ezt is utólag majd újraszámozni mint mindent IS újratervezni... most ez a világ van, ehhez kell alkalmazkodni...

Még egy: szerintem az ötödik hullám se az ötödik hullám lenne, mert mi lenne szerinted az ötödik hullám után Eliot szerint? Új ATH? Na szerintem meg ha épeszűen elkezdenék érvelni - tök feleslegesen, persze nem neked, hanem kvázi a világgal vitázva, akkor tök hülyének nézne kb mindenki -, és ép eszűen végiggondolnám a jelen folyamatait, és az alapvetést melyszerint a tőzsde a reálgazdaságot tükrözi, figyelembe venném, háááát akkor barátom szerintem idén, de legkésőbb jövőre a 2008-2009-es szinteket kellene tesztelgetni,mert ez a gazdaság olyan kovidos mint az isten nyila és bizony ez lélegeztetőgépen van 10-12 éve és az istennek nem akar oltás... De ezt kifejteni itt nem lehet, hosszú, és különben is OFF...

Mint írtam, ha valamikor MO lennék, nagyon szívesen meginnék veled egy pohár/üveg bármit!

dax

#1075826 JackOne Előzmény: #1070839

Lenthor az ABC struktúrával igazad lehet az alsó és felső szár nagysága majd ugyan akkora, tehát furcsa lenne 1-2-3 impulzív hullámnak tekinteni.

A kamat emeléssel: igen most az infla brutál nagy, de eddig a Jegybankok legyintettek rá - mi lehet a paradigma váltás igazi oka - az túl kevés, hogy Powel azt mondta benézték - lehet rádöbbentek a háború olyan szintekre lökheti az inflát ahonnét már nem tudják lehozni...?

vak optimizmus

#1074677 Lenthor Előzmény: #1073918

Komolyan nem értelek.

Vak optimizmus kifejezés - jól jellemzi az optimizmusodat.

Mennyiről estünk?

16.290

Mennyi volt az alj: 12.438

Estünk úgy durván 4000 pontot, hogy csak most kezdték 25 bázisponttal emelni az alapkamatot és ami fontos -

"EZEN KÍVÜL POWELL ELMONDTA, HOGY A FED MÁJUSBAN KEZDHETI A FELDUZZADT MÉRLEGÉNEK LEÉPÍTÉSÉT, AMELY TOVÁBB SZIGORÍTHATJA A FINANSZÍROZÁSI FELTÉTELEKET."

- még nem nyúltak a felduzzasztott mérlegének a leépítéséhez - csak májusban kezdheti meg.

Tehát még ment és megy a pénznyomtatás és mégis estünk 4000 pontot.

Tehát az optimizmus vak optimizmus.

Még mehetünk az 5. hullámmal lefelé.

A 4. hullám Futuresen maximum14830-ig míg a prompton maximálisan 14.940 mehet. De már oda sem akarják felengedni.

vak optimizmus

#1073918 olvas0

vak optimizmus a forgalom árnyékában... :) Lehetne itt fundamentális gondolatokat boncolgatni de minek és különben is off lenne... Majd ha a jegybankok a marha egészséges gazdaságból elkezdik kivonni a nyomtatott milliéárdokat, akkor kiderül hogy beteg e a gazdaság vagy sem, addig meg úszok az árral...

https://invst.ly/xq2hs

dax

#1072283 Macskaegér Előzmény: #1072171

Jó reggelt, sziasztok!

Köszönöm az elemzéseket és a chartokat! Hasonló dilemmával küzdők én is, lefelé nem látom késznek a szerkezetet. Nálam 14480-ig szabad felmennie. Esni bármikor tud, a 14814 meg a maximum ameddig felmehet, mert felette már longos lesz nagyon.

https://www.tradingview.com/x/bahtuNLw/

dax

#1072069 KB58 Előzmény: #1070839

Sziasztok, jó reggelt!

Lenthor, köszönjük a reggeli chartokat és lehetőség elemzéseket :-)

dax

#1070839 Lenthor Előzmény: #1070570

Megpróbálom érzékeltetni, hogy mi is most a gond!

Az biztos, hogy az ATH-tól A-B-C hullámokkal jöttünk le.

Szerintem a "C" hullám öt hullámos lehet.

A gond az, hogy 12.429-nél egy a-b-c hullámos nagy "C" véget is érhetett, de ha öt hullámos a nagy "C", akkor ott csupán a 3. hullám alja volt látható.

A chartra rátettem, hogyha 12.429-nél vége lett volna a nagy A-B-C korrekció, akkor a felfelé számozásnál most úgy tűnhet, hogy a "iv". hullámot csináljuk, viszont, akkor a "iii". hullám túl rövid lenne.

https://invst.ly/xpz1f