visszateszt!
nehogy aztán 14600-as DAXra ébredjünk.... brutál erő van a DAXban... Nézd meg az elmúlt 40 perc történéseit sp meg daxban....sp magára talál 4300 fölött stabilizálódik, akkor dax simán mehet felfele, akár réssel is. Megmondom őszintén nem tudom miért, és nem is nagyon értem.... nem találom az okokat, pedig biz isten töröm az agyam rajta... kvázi a dax húzza fel az usát, miközben EUban van háború és EUban van nagyobb xar a palacsintában... Mi a xart nem veszek észre???? Ez idegesít igazából leginkább... valami fundamentálsi pelenkacsapdának lennie kell... HA erre rá tudnánk jönni, akkor megértenénk mi van... Látod Lenthor TA alapon te se látsz benne semmi negatív alakzatot, se gyertyát, SEMMIT! Elliotot is át tudod számozni, de a józanész mindennek ellentmond.... :( feladom... veszek és leszarom, lesz ami lesz...
(Nagyon szívesen meginnék veled egy sört, bort, üditőt ha egyszer otthon leszek és nagyon szívesen vitatkoznék veled egy jót, ha benne lennél...)
baaaazd+ ezek hülyék... csak gondoltam rá, csak tartottam tőle, de mire leírtam akkorát rántottak mindenen, hogy öröm nézni.... hogy is szoktuk mondnani??? A hírek csak ideig óráig téritik el az indexeket a valós iránytól... mi volt az irány??? Felfele ész nélkül... kamatdöntésre mi történt? Leöntötték.... 40 percel később meg rángatják felfele....
Nekem gyanús, hogy az a sziget meglehet és komoly réssel nyitunk holnap lefelé!
Köszönöm, nálam sincs betöltve, csak a gyertyák kicsit más nyitó és zárót adnak - investing
Szia, nem neked írtam, hanem első Jacknak. Azt tudom, hogy Te tudod.
A Fed 2023 végén átlagosan 2,8 százalékon látja az irányadó kamatot.
Magyar idő szerint este hétkor tette közzé kamatdöntését a Fed, az amerikai jegybank a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal emelte a kamatot. Hamarosan megszólal az elnök többek között a háború gazdasági hatásairól.
Nem zavaró!
Sőt, ha bedurvulnak és 14.183 alatt nyitnak, akkor sziget lehetne.
De általában még egy két napot szokott a közelben eltölteni és utána csinál szigetet.

Lenthor a most 4. hullámnak számozott emelkedésben nem zavaró az impulzív kettő hátra hagyott réssel való emelkedés - mint 4 .hullám...?
itt van!
Még a rés alját sem értük el.
Betettem.
Rés alja 14.567.
Mai csúcs 14.555

Szerintem a rés nincs betöltve. 02.23.-án a minimum 14586 volt.
Amíg a rést nem tölti be, addig lefelé várom innen!
KB58 a napokban kérdezte, hogy miért nem szabad betöltenie a rést. Szóval onnan rendkívül longossá válna a DAX.
Jelenleg pont a falig mentek el.
Viszont egy ciklus öt hullámból áll felfelé és A-B-C hullámokból összességében lefelé.
Meg volt az A és B és most a C hullám megy, ami szintén öt hullámos.
Jelenleg hiányzik az ötödik hulláma lefelé.
Ha leérünk az 5. hullámmal ismét felfelé megyünk.

Csupán a sárgával kiemelt emelkedés aggaszt, hogy azt betudták-e 4. hullámnak, mert ha igen, akkor a rés áttörésével valóban emelkedés jöhetne.
Viszont időben kevésnek tartanám azt a 4. hullámot és ezzel a számozással igen rövid lenne a 3. hullám.

baaaaaszus!!! hát ezt szemmel tényleg nem láttam!!! Köszönöm!
Én nem látok itt nyitott rést...
-------------------------------------------------------------
Rá kell tenni a kurzort a napos gyertyára és felül a bal sarokban kiírja az adott nap nyitó árfolyamát - napi csúcsot - napi aljat és a napi záró árfolyamot!
Tehát ott a 23 pontos rés!

ezek szerint te innen lefele várod továbbra is az ötödik hullámot? Háááát nem tudom, FED büfizik egyet és 15000-en vagyunk este - persze ennek az ellenkezője is igaz lehet, hogy pikkpakk esünk 1000 pontot. Én a charton nem látok semmi negatív jelzést - azon a számozáson kívül amit te használsz, de az eliottal meg nekem mindig az volt a bajom, hogy idővel újra lehet tervezni és át lehet számozni - ahogy akár most is, ha átvisszük ezt a pötyke rést, mert az felül ír mindent. Őszintén szólva fundamentálisan, gazdaságilag semmi jót nem látok ami miatt emelkednie kellene a daxnak - még akkor sem ha döl a lé tovább és pörögnek a nyomtatók, SŐT az ellátási láncok miatti kínálati hiányra ha még rájön egy keresleti növekedés is az az egekbe lőheti az inflációt... hm mondjuk akkor meg persze hogy emelkedni fognak a tőzsdék, meg minden is hogy ne inflálódjon el... :D Szerintem kezdünk belekeveredni egy igen copórollerspirálba... 2008 óta nem volt olyan egészséges a gazdaság hogy ne kelljen bele pénzt pumpálni a semmi kamatok mellett... ez a ló olyan beteg, hogy csak azért nem esik össze mert hozzá van kötve a szekréhez amit húznia kellene - viszont tolják hátúúúróóó így azért csak halad valahogy, míg szegény állat végelgyengülésben össze nem esik... De amilyen csökönyös marhák tolják ezt a szekeret szerintem képesek lesznek a dögöt is maguk előtt tolni és ugy szántják majd fel a fődet is...
Jut eszembe, az mekkora bivaly lenne, ha nem töltenék be promton azt a pirinyó résecskét, hanem réssel fel nyitnának... apááám lenne itt olyan sziget, hogy 20000ig meg se állunk... :D Nem értem hogy működhet a gazdaság ilyen elmebeteg rendszer alapján idestova 14 éve... Kíváncsi leszek mi lesz ennek a vége... Tulipán???
13.685 (38.2%-os fibo)
---------------------------------------------------------
Remélem, hogy a tanulságot mindenki levonja, aki a hírek után kereskedik.
Írtam, hogy a résig felmehet a 4. hullám! Kitört a háború és a kisbefektetők gyorsan ezerrel nyomják a shortot.
Erre vártak a nagy spekulánsok. Céljuk nem a háború és a veszteségeinek a figyelése, hanem a kisbefektetők pénzének megszerzése.
Ha nagy mennyiségben megy a short, akkor vidáman vásárolják az indexet, mert tudják, hogy most a shortok kivéreztetése a fő cél!
Nos!
Kitört a világ béke? Nem! A DAX feljutott a rés alá. Fájt sokaknak? Biztos vagyok benne.
Tehát, a hír (még ha az a háború kitöréséről szól is) rövid ideig hat és a nagy spekulánsok a maguk javára fordítják!
Jelenlegi helyzet! Mint írtam a rést nem kellene betöltenie!