Regisztráció Elfelejtett jelszó

Világgazdaság

Aggódik az IMF, túlérték…

#1499633 TrendMan

Aggódik az IMF, túlértékeltek a cégek:

https://www.portfolio.hu/uzlet/20240417/imf-ugy-el...

Az IMF Monetáris és Tőkepiaci Osztályának vezetője, Tobias Adrian figyelmeztetett a magas vállalati értékeltségekkel kapcsolatos kockázatokra, amelyek szerinte veszélyeztethetik a pénzügyi stabilitást. Az idei év jelentős részében a pénzügyi piacokat az infláció csökkenése és a várható kamatcsökkentés reménye hajtotta, ami Adrian szerint túlzott optimizmushoz vezetett. Ez az optimalizmus olyan szintre emelte a vállalati értékeltségeket, hogy azok sebezhetővé válhatnak egy gazdasági sokk esetén - mutatott rá.

Aggódunk néhány szegmens miatt, ahol az értékeltségek eléggé feszítettek. Tavaly a technológiai iparág vezette ezt az emelkedést, de mostanra már tényleg mindenhol az értékeltségek emelkedését látjuk. Mindig felmerül a kérdés, hogy ha egy negatív sokk érne minket, akkor milyen mértékben történne átárazás

- mondta Adrian.

Adrian emellett aggodalmát fejezte ki a hitelpiacokkal kapcsolatban, ahol a spreadek nagyon szűkek annak ellenére, hogy bizonyos szegmensekben romlottak a hitelfelvevők fundamentumai. Megjegyezte, hogy még a kockázatosabb hitelfelvevők is képesek kedvező áron új adósságot kibocsátani.

Kitért emellett az ingatlanpiacokra is, ahol különösen a kereskedelmi ingatlanok területén merülnek fel kérdések, tekintve, hogy az ágazatra nyomást gyakorol a távmunka és az online vásárlás iránti növekvő igény. A közepes és kis méretű bankok lehetnek különösen sebezhetőek ezen ingatlanokkal kapcsolatos problémák esetén, hiszen ezek jellemzően nagymértékben kitettek a kereskedelmi ingatlanpiacon és törékeny finanszírozási bázissal rendelkeznek, így instabilitást okozhatnak bizonyos forgatókönyvek alapján.

https://telex.hu/gazdasag/2024/04/21/imf-nemzezkoz...

az innovatív hangelemzés finomságai a Theranos ügy fényében

#1495500 TrendMan

Úgy látom az előző felvetésre nem érkezett válasz, ergo más ugyanolyan tanácstalan, mint jómagam.

---------------------------

Ez viszont épp arról szól, hogyan győzzünk meg valakit, hogy ne legyen tanácstalan:

https://index.hu/gazdasag/2023/08/24/elizabeth-hol...

Résen lenni tanácsos!

És ilyen a hangja! Jujj!


csúcsrajáratott stadionok ?

#1495416 TrendMan

Mi történik majd, ha azok a gazdasági modellek, ahol a GDP növekedést közvetve vagy közvetlenül az ingatlanpiac és a nagy építkezések hajtottak elérik a tetőpontot vagy akár csak elfogy az építőanyag, nem lesz elég homok vagy egyéb építőanyag?

https://infostart.hu/tudositoink/2023/08/21/miert-...

Mi történik, ha az Orbán Viktor által futtatott modell, ahol az elmúlt évek GDP növekedése a stadionok, sportlétesítmények, új lakóparkok építése már csúcsrajár és már csak lefelé van út?

Mi lesz, ha felépült az utolsó stadion is?

Mi lesz, ha ötletre és kreativitásra lenne szükség, ha hiányoznak az intenzív fejlődés kellékei és az expanzív már nem működhet?

Itt a válság! Hová lett a muffin?

#1492602 Ibiza Előzmény: #1492588

:) a vér szava.. nem voltak kétségeim...de amúgy én is :DDD

Itt a válság! Hová lett a muffin?

#1492593 TrendMan Előzmény: #1492588

A fiatalok szoktak teljes áron vásárolni, meg sok nő.

A fiatalok nem ismerik a régi árakat, ezért azt gondolják az újakról:

Húú, Ez olcsó!

Itt a válság! Hová lett a muffin?

#1492581 Ibiza Előzmény: #1492580

Én a család meg a cégek sem pacsáltunk soha..ami kell azt azonnal megveszem..egyáltalán nem vagyok garas dezső de ha egy régi dolog megfelel a célra akkor azt használjuk.. mostanában vettem használt pcéket meg laptopot... a ruháim is időtlen (idétlen?) stilusúak.. a mostani válság meg a korábbi válságok takarékosabbá tettek.. de sokakat...olvastam kb 20%-al kevesebb a gáz és villany fogyasztás..
Szoktam egy papir fecnire felirni magamnak kulcsszavakat..mi a dolgom..mit akarok elvégezni.. napi és heti.. egyszer olvastam egy milliárdos a használt boritékra jegyzetel..én is átvettem.. zavart, hogy havi 20-30 közmű számla jön/jött és kidobálom a boritékokat.. a tisztákból van egy stócom.. arra firkálgatok..ketté hajtva pont zseb méret..


Pánik a gyémántpiacon: a…

#1385286 Ibiza

Pánik a gyémántpiacon: az USA nem kér az orosz gyémántokból (bitcoinbazis.hu)

Az üzletnek mennie kell.. biznisz maszt go on.
Indiaiak zsidók arabok nem fognak kimaradni az orosz biznicből... mindent el lehet adni..infókat technikákat.. anyagokat..
Gondolom ezer megoldást kinálnak.. ott a legősibb a havala intézménye..
Én is simán összeraknék egy rendszert..hát még az ezeréves kultúrák.. vannak nagy értékű kis helyigényű eszközök.. (gyémánt, arany, kp, ritkafémek, chipek, hadianyagok..) két ország kereskedik oda vissza a különbséget pedig a fentiekkel rendezik..vagy csinálnak kereteket kitöltik és elszámolnak. Ortodox zsidók, diplomata útleveles szállitók, preparált konténerek, segélyszállitmányok repkednek a világban.