Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ciprusi dráma alakulása

Re: eu tényleg internáci marxista terroristák kezében

#660343 Kissherceg Előzmény: #653576

Oroszország és Ciprus egyezményt írt alá a 2,5 milliárd eurónyi ciprusi hitel átütemezéséről – közölte Szergej Sztorcsak orosz pénzügyminiszter-helyettes.

Korábban az orosz kormány jóváhagyta az átütemezés feltételeit, amelyek értelmében az adósságot nyolc egyenlő részletben kell törleszteni félévenként 2016-tól kezdve.

Addig tart a kedvezményes időszak, amikor Ciprus csökkentett 4,5% helyett 2,5%-os kamatot fog fizetni..

Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter rámutatott, hogy a kamatcsökkentés az adósság 10%-nak elengedésének felel meg.

eu tényleg internáci marxista terroristák kezében

#653576 Dr. ursi

méghogy alapjogok ! ezt olvassátok ! másodk bekezd !!!

-

Pisztolyt nyomtak a fejünkhöz annak érdekében, hogy elfogadjuk a bankbetétek megvágását – nyilatkozta Nikosz Anasztasziadesz ciprusi elnök egy bizottsági meghallgatáson. A megosztott szigetország uniós felének elnöke egy bizottsági meghallgatáson elmondta, hogy az EU-nak már kész tervei voltak, annak ellenére, hogy ezt a megoldást korábban még nem tesztelték. Ciprusnak márciusban kellett uniós mentőcsomagért folyamodnia, melynek egyik uniós feltétele ugyanakkor a 100 ezer euró feletti bankbetétek egyszeri megadóztatása volt.

-

A ciprusi elnöke szerint az eurócsoport tagjai meg akarták őt fosztani attól a jogától, hogy visszatérjen Ciprusra, hogy megbeszélje a feltételeket a politikai vezetőkkel, szakértőkkel, és hogy egyeztessen a Moszkvából visszatérő pénzügyminiszterével. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-

Anasztasziadesz elmondta, hogy ő felvázolta az európai vezetők előtt azt, hogy Ciprus gazdaságát az 1974-es török invázió bedöntötte, az ország gazdasága a történelmi okokból és földrajzi elhelyezkedéséből kifolyólag nem tud versenyelőnyt szerezni a termelő ágazatokban, a turizmus, hajózás és szolgáltatóipar az, amelyből építkezni tudnak. Ha bármelyik szektorral probléma van, akkor azt az uniós partnerekkel egyetértésben kell megoldaniuk és nem extrém javaslatokhoz folyamodni.

-

A ciprusi elnök kiemelte, hogy az akkori találkozón ő elmondta, hogy nem volt fair Ciprusnak aránytalanul nagy terhet vállalnia a mentőcsomagból. Anasztasziadesz emellett hangsúlyozta, hogy Ausztria, Németország, Finnország , Hollandia és Szlovákia teljesen egyetértett a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által benyújtott feltételekkel, míg Görögország próbált Ciprusnak segíteni, bár maga is nehéz helyzetben volt.

-

ebben pedig az az érdekes mondat !!!! h a feltételeket az IMF nyújtotta be és EU csak továbbította azaz követelte azokat ciprustól, tehát imf diktált. amihez egyes országok szolgaian asszisztáltak. de nem eu irányít euban hanem imf aki usa bérgyilkosa usa mögöttes hatalménak előrenyújtott keze.

Re: így kell ezt csinálni :o)

#651781 Dr. ursi Előzmény: #651730

azt olvastad h zusa akar ütköző államot létrehozni ukrajna területén ?

-

sztem amit írsz elképzelhetetelne.

többen sem haygnák.

még kettő létrejöhez de három nem ( amiénk nem ).

de orosz nem engedi ki.

ha euhoz akar szabadkerben csatlakozni akkor uyganolyan vámok lesznek mint más eu országoknak és nem a kedvezményes eurázsia övezeti ami most van.

ukrajna eldöntheti melyik jobb neki.

a vezetőn múlik kinek a hűbérsee.

ukrajna ha tud gondolkodni akkor eut elveti mert eu csak piacot akar és beönteni a termékeit és ugyanúgy járnak mint mi leépül a gazdaságuk olcsó import miatt és lesz nagy munkanélk semmi termelés sok hitel és eccerűen csakfelvevő piaca lesz az szemét eu árunak. mint mi voltunk.

és eu pontosan ugródeszkának akarja h elárassza aztán oroszokat (orosz piac még hatalmasabb) hiszen kedvezményesen tudan ukrajnából beexportálni oroszba.

csakhogy putyin tudja mivel jár mindez és esze ágában sincs országát ledóeroltatani az atlantiakkal.

ha ukr eut választja akkor kalapkabát neki vége mint botnak.

mondjuk imf-n keresztül zsarolják is rendesen.

a kedvezményes gáz visszacsatolás nem ér annyit h odadobja az ipará mezőgazdaságát az emberek megélhetését jövőjét.

sztem.

Re: így kell ezt csinálni :o)

#651753 walex Előzmény: #651730

Csehszlovákia, Jugoszlávia, Szovjetúnió feloszlásakor, Ceausescu megbukásakor történelmi hiba volt nem élni a Trianoni diktátum miatt elcsatolt területek visszakérésére.

Olyan esélyek voltak ezek, melyek jó ideig nem lesznek és ebben a hibában nyakig benne van az összes volt komcsi KISZ-es, MSZMP-s újracsomagolt "demokrata",aki kormányon volt akkor éppen,amikor ezek az országok szétestek.

Re: így kell ezt csinálni :o)

#651730 Előzmény: #651496

Hmmm... lehet, hogy Ukrajna esetében ideje lenne megtenni azt, amit nem tettek meg sem a délszláv, sem Csehszlovákia felosztásakor: Ideje lenne szétosztani az országot az oroszok lakta rész, az ukránok lakta rész és Magyarország között.

Ez ugyanis megoldana minden problémát ebben a térségben: Oroszországhoz NEM kerülne sokkal közelebb az EU, ugyanakkor lenne "ütköző állam" közte és az EU között (Moszkva barát Orosz Ukrajna), Kárpátalja visszatérhetne (ha kibírjuk gazdaságilag...!) és Nyugatbarát Ukrajna nyugodtan bekerülhetne az EU-ba.

Re: így kell ezt csinálni :o)

#651478 Előzmény: #651446

Kilóra, bagóért felvásárolják Ciprust.

Re: így kell ezt csinálni :o)

#651446 Dr. ursi Előzmény: #651327

Akié a Bank of Cyprus, a szigetország messze legnagyobb bankja, azé Ciprus - idézik mostanában egy orosz ügyfeleket képviselő ügyvéd mondását Nicosiában, miután kiderült, hogy a pénzintézet olyan befolyásos orosz mágnások kezébe kerülhet, akiket az unió vezetői távol akartak tartani Európától.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/visszajara_fordult_a_nagy_terv_az_oroszok_megszereztek_a_spajzot.562485.html

-

ebből is látszik mennyire hülyék az eu bürokraták.

így kell ezt csinálni :o)

#651327 Dr. ursi

Ciprus legnagyobb bankja most már 60 százalékban orosz tulajdonú. Mindez annak köszönhető, hogy a nagybetétek megcsapolását előíró rendelkezések eredményeképpen a betéteket részvényekre váltották, a Bank of Cyprusban pedig rengeteg orosz megtakarítás volt.

Ciprus legnagyobb bankja most már 60 százalékban orosz tulajdonú - írja az euobserver.com. Mindez annak köszönhető, hogy a nagybetétek megcsapolását előíró rendelkezések eredményeképpen a betétek jelentős részét részvényekre váltották, a Bank of Cyprusban pedig rengeteg orosz megtakarítás volt.

A ciprusi bankokban tartott 100 ezer euró feletti betétesek jelentős veszteségeket voltak kénytelenek elszenvedni, miután, a márciusban eszkalálódó pénzügyi válság következtében az országnak nyújtott uniós mentőcsomaghoz saját forrásokat is kellett biztosítani.

-

újkori terjeszkedés :o) hajrá oroszok !

újabb görög hair cut készül

#645573 Dr. ursi

Elkerülhetetlennek tartja a görög államadósság további csökkentését a Nemzetközi Valutaalap, a gond az, hogy a magánhitelezők követeléseinek tavalyi lefaragása után a tartozás zöme az eurózóna kormányait illeti, amelyeknek országuk adófizetővel kell elszámolniuk a kölcsön adott pénzzel.

-

A Görögországnak nyújtott második segélyprogramon 11 milliárd eurós lyuk tátong, amit az eurózóna kormányainak kell kitölteniük. A pénz közel felét még az év vége előtt át kell utalni ahhoz, hogy Athén fizetőképes maradjon - állítja az IMF negyedéves országjelentésében. Ez azonban még nem minden. Ahhoz, hogy a görög adósság kezelhető szintre süllyedjen, a következő másfél évben 7,4 milliárd euróval - a GDP négy százalékának megfelelő összeggel - kell csökkenteni a tartozásokat. Ha a görög gazdaság nem tér magához, és nem áll növekedési pályára, akkor ennél nagyobb összeg leírására is rákényszerülhetnek a hitelező országok. A magánkézben lévő tartozásokat tavaly egy kötvénycsere keretében gyakorlatilag ötödére mérsékelték, így a GDP 176 százalékát elérő görög államadósság túlnyomó része az eurózóna kormányainak kezében van.

-

Ha a befektetőket nem sikerül meggyőzni arról, hogy Athén képes kezelni az állam tartozásait, akkor nem érkezik friss tőke az országba és illúzió abban reménykedni, hogy beindulhat a gazdasági növekedés - áll a 195 oldalas IMF-jelentésben, amelyet a Financial Times ismertet. A Valutaalap nem először hívja fel az európai donorok figyelmét arra, hogy el kell engedniük követeléseik egy részét. A korábbi figyelmeztetés tavaly decemberben hetekig tartó parttalan vitához vezetett Brüsszel, az athéni kormány és az IMF között. A mostani jelentés azonban az akkor becsültnél nagyobb leírással számol.

Emellett fontos a időzítés: két hónap múlva lesznek a német választások, amelyek előtt a kormányzó pártok és kormány politikusai, élükön Angela Merkel kancellárral leszögezték, nem lesz több adósságelengedés, mert az a német adófizetők pénzének ajándékba adását jelentené. Az IMF felvetése más euró-tagországokban, főként Hollandiában és Finnországban is kicsaphatja a döntéshozóknál a biztosítékot. Európai tisztviselők kitartanak amellett, hogy leghamarabb 2014 áprilisában lehet szó a görög hitelprogram felülvizsgálatáról, ugyanis az Eurostat ekkorra készíti el jelentését arról, hogy Athén egyensúlyba hozta el költségvetését. Szerintük vannak olyan tartalékok a programban, például a bankok feltőkésítésére szánt pénzek, amelyekből kitömködhetők a napi finanszírozási lyukak. Az IMF azonban úgy látja, hogy a források 2014 augusztusára elfogynak, márpedig a Valutaalap belső szabályai szerint csak akkor folyósíthatnak további hitelrészleteket egy országnak, ha legalább egy évre előre biztosítottnak látják fizetőképességét.

Re: Ciprus kieshet az eurózónából

#639421 Előzmény: #639296

Egy tatárjárásos országdúlás-fosztás-lakosságkiírtás kevesebb kárt okozott volna mint a megmentők.

Node persze ezt is csak azok értik, akiket már a labancok is felszabadítottak a török uralom alól, most majd a többiek is megtanulják, hogy mit jelent az, amikor az imperializmus szabadít fel ideológiai alapokra hivatkozva.

egyre többen aggódnak az…

#635842 Dr. ursi

egyre többen aggódnak az euban ebben portugáliáért :o) asszem most másodjára még jobban meg fogják őket menteni mint elsőre ...

http://www.portfolio.hu…

#635187

http://www.portfolio.hu/gazdasag/moodys_csodbe_ment_ciprus.4.186074.html

"Moody's: Csődbe ment Ciprus

Nem törlesztőnek - vagyis államcsődben lévőnek - tekinti Ciprust a Moody's Investors Service a ciprusi kormány által végrehajtott, hivatalosan hétfőn befejeződött kötvénycsere lebonyolítása nyomán.""

Pedig hogy tapsikoltak errefelé az elvtársak, hogy "meg vannak mentve" és rendben van minden és hogy így kell ezt csinálni.

Egyebekben nagyon vicces ez a rész is:

"a ciprusi gazdaság a tavalyi 2,4 százalékos visszaesés után a következő két évben évente produkálhat akár 5-10 százalékos GDP-zuhanásokat - jósolták a Capital Economics londoni elemzői. [...] A GS londoni elemzőinek prognózisa szerint a túlméretezett ciprusi pénzügyi szektor - és ennek következtében az összes kapcsolódó jogi, tanácsadói, ingatlanfejlesztési és kiskereskedelmi ágazat - összeomlása olyan mértékű GDP-visszaesést von maga után, amelyet egyelőre megjósolni is nehéz, de ez a visszaesés messze meghaladhatja a hivatalos becsléseket."

Hiszen én egyből ezt írtam, igaz én nem vagyok "hivatalos becslő". Ugyanakkor teljesen nyilvánvaló, hogy ennél jóval nagyobb lesz a beszakadás, nemhogy évi 5-10%, hanem akár a 10%-RA csökkenő GDP sem riogatás, hanem elképzelhető forgatókönyv.

Ugyanis ahogy mindig is írtam, az uzsoramaffia így működik: Pénzt nyom a semmire, az pedig cirkulál a gazdaságban, majd minden egyes cirkulációs elemet összeadva produkál GDP-t. Tehát 1 egység pénz, amikor a gazdaságba kerül azt 1 egység GDP-nek mondja, amikor ezt a bank kihelyezi, az is 1 egység GDP, amikor azt az ügyfél elkölti az ingatlanpiacon, az is egy egység GDP, és az ehhez járuló ügyvédi, állami költségek is növelik a GDP-t. Ha tehát nincs 1 egység, ami bekerül a gazdaságba, akkor az legalább 3 egységgel csökkenti a GDP-t. Namármost, érdemes megfontolni azt az esetet, amikor nemhogy be nem kerül pénz, hanem kivonás kezdődik meg -> az összeomlás elkerülhetetlen.

És pontosan ezt is látjuk, Ciprust pénzügyileg és gazdaságilag visszabombázták a középkorba, csak ez még nem nyilvánvaló és látható sokak számára. Még az sem kizárt, hogy nem egyszerűen az EUR zónából lépnek ki, hanem az egész EU-ból és mégiscsak török zászló fog lengeni az egész szigeten, pusztán azért, mert különben éhenhalnak.

És ha "nem mentették volna meg" őket, akkor ez az egész problémakör elő sem állt volna. Abban ez esetben ugyanis pusztán bankcsődök történtek volna meg, amelyek során akár a GDP 20-50%-al is visszaeshetett volna PÁR ÉVRE, azonban a gazdaság működőképes maradt volna, amelynek okán ez a problémakör évek alatt rendbejött volna.

Így meg örökre végük van.

Re: nincs cím

#634855 Előzmény: #634666

Azért lassan csak le fog esni Cipruson, amit az elején is írtam:

Vajon ha nem mentik meg őket, mennyivel lennének nagyobb sz@rban? Minősítés a legrosszabb, amivel ország rendelkezhet (a tényleges adósságmegtagadáson kívül), adósság az egekben, a gazdaság romokban. Jól meg lettek mentve... és most már nem is annyira merész dolog azt kijelenteni szerintem, hogy ha nem mentik meg őket, akkor ma jobban állnának.

Re: nincs cím

#634702 xmann Előzmény: #633966

Mint kb.1000szer elmondtam amióta a világ világ ez így van. A bankba betétet berako az bizony a bank hitelezője es mint ilyen, ha a bank bajba kerül akkor nem kapja vissza a pénzét . E mindig is így volt, most annyi csak a különbség hogy 100k EUR alatt van betét biztosítás így ők visszakapják a pénzüket. Nézd meg a nagy gazdasági válságot, a bankok fele tönkrement es bizony ez azt jelentette hogy a betétesek szívtak