Regisztráció Elfelejtett jelszó

Befektetési alapok

Piacok túlfeszítettsége …

#869468 TrendMan

Piacok túlfeszítettsége

Cser Tamás is úgy véli, hogy érik egy korrekció a piacokon, de a kérdés az, hogy buborékban vagyunk-e vagy nem, mert ha nem, akkor még érdemes beszállni. A mai kötvénykamatokhoz hasonlítva a részvényárak rendben vannak ? mondja, példának Európát hozta. Kérdés, hogy a kötvényhozamok lent tudnak-e maradni és nem szabadul-e el az infláció ? ha ezt sikerült tartani, még van tér a részvényeknek.

Elek Péter szerint amíg ennyi likviditás van a rendszerben, addig nem várható nagyobb esés, hacsak nem jön be a képbe valami külső sokk, fekete hattyú szerű esemény. A kötvénypiac viszont melegszik mindenhol, ennek előbb-utóbb lehetnek rossz hatásai a részvénypiacokra.

Virovácz Péter is kiemelte az óriási volatilitást, de a trend egyértelmű: mindenki a reflációra vár, az infláció elszállására. Jelenleg az összes jegybank önti a pénzt a piacokra, de idővel abbamarad a zene, a kérdés, hogy mennyire fog hirtelen elhallgatni ez a zene. A legtöbb szem ebből a szempontból a Fedre figyel. Kifeszítette magát a piac, ha lesz egy újabb válság, nem biztos, hogy arra már érdemi reakciót látunk a világ jegybankjaitól.

Kötvénypiaci hozamok emelkedése

Cser Tamás szerint a kötvénypiaci hozamok elmúlt napokban látható emelkedése az egyik legérdekesebb sztori most a tőzsdéken is. nem mindegy azonban, hogy a nominális vagy a reálkamatok emelkednek. A reálkamatok komoly emelkedését egészen biztosan nem bírná el a rendszer, de ha az inflációs várakozások miatt emelkedik valamennyit a kamatkörnyezet azt még megemészti a piac.

Elek Péter is úgy látja, hogy ha lassan emelkednek a kötvénypiaci hozamok, az még nem hat negatívan a részvénypiacokra. Ha azonban hirtelen emelkednek a hozamok, az komoly eladási hullámot generálhat.

Value vagy növekedési részvény?

Cser Tamás kiemelte, hogy 2020 egy történelmileg is nagyon rossz év volt a value részvények számára, most úgy látják, hogy némi javulást elindult már. Úgy látja, hogy a value szektorokban lehet legkésőbb gond az, ha emelkednek a hozamok. Kiemelte az energia- és olajszektort, mint érdekes value részvények. Kiemelte még Görögországot, ahol a turizmus adhat majd nagy löketet nyáron.

Elek Péter is a value részvények mellett teszi le a voksát, ezen belül az orosz részvényeket emelte ki, ahol az acélgyártók is nagyon izgalmas befektetési lehetőséget adnak.

OTP Supra

#868873 TrendMan Előzmény: #868863

Nekem van ilyen igen.

4 befektetési jegyet tartok, köztük ezt is és igen, ez most nem felfelé húzza, bár én is erre számítottam.

A kötvényhozam-csökkenés nem talál magára:)

Ugyanakkor bármikor fordulhat - elméletben.

OTP Supra

#868863 Janicroft

Tart még ilyet valaki? Le vagyok döbbenve, hogy a 2020-as szakadás után gyakorlatilag minden alap visszajött, a Supra meg nem talál magára.

OTP Supra

#868862 Janicroft

Tart még ilyet valaki? Le vagyok döbbenve, hogy a 2020-as szakadás után gyakorlatilag minden alap visszajött, a Supra meg nem talál magára.

bef jegy rangsor

#823940 Boby. Előzmény: #823928
https://www.portfolio.hu/img/upload/2018/07/rva5-20180703.png

A jövő szempontjából ez a táblázat az érdekes..és ennek is a legalja.

OTP Klimaváltozás az utó…

#820990 TrendMan

OTP Klimaváltozás az utóbbi időben jól teljesít.

Jóval jobban, mint a részvénypiacok.

Vajon ez hosszútávú trend lesz?

Nincsenek véletlenek, le…

#819623 TrendMan Előzmény: #819621

Nincsenek véletlenek, legalábbis ott, ahol pénz van ...

A kérdés csak az, mi lehet mögötte?

Lehet véletlen egybeesés…

#819621 Janicroft Előzmény: #819380

Lehet véletlen egybeesés, de nekem picit gyanús hogy épp a választások utáni első napon szedtek ki belőle pár milliárd forintot...

Kilőtt az Uránium?

#819389 TrendMan Előzmény: #819380

Én is kiszállóban vagyok innen, de nem ilyen értékben.

Én azt láttam, hogy a februári nagy tőzsdei bizonytalanság idején ez jó menedéknek tünt és viszonylag stabil volt, de most a tőzsdei 'stabilitás' visszatértével folyamatosan veszít az értékéből.

Átforgatok a Klimaváltozás alapba.

A Föld Kincseit most ezen a helyen dicsérnem kell: Új csúcsra ment, úgy tűnik kilőtt az Uránium!

http://www.bamosz.hu/ala…

#819380 Boby.
http://www.bamosz.hu/alapoldal?isin=HU0000705827

OTP Új Európa eszközértéke három nap alatt kb. a 40%-ára estt. Az óvatosság érthető,hiszen az alap az orosz és török piacon is aktív,de szerintem itt nem tömeges kiszállásokról van szó,hanem valami nagybefektető tőkekivonásáról.Azért jó lenne tisztán látni!

kérdés

#814727 Boby. Előzmény: #814725

Nekem egyelőre jó a magasabb kamat is amit a dollár fizet...,ráér később is erősödni.

kérdés

#814726 Boby. Előzmény: #814723

Ha csak nem lesz a világ valamely nagy tőkepiacán valami nagyon nagy gubanc, akkor szerintem nincs veszélyben a világ gdp növekedése. Lehet,hogy lassabb ütemben,de növekedés lesz továbbra is.A kamatok és a hozamok tartósan nem fognak tudni elszállni,de azért normalizálódnak - nagy jegybankok bármit megvesznek,ha kell -, a részvények sem szárnyalhatnak az égig, infla visszatér(t), valamit kezdeni kell majd a piacon lévő sok pénzzel,hát meghágják az eddig pária nyersanyagokat.