Regisztráció Elfelejtett jelszó

Befektetési alapok

Hold: növeltük a készpén…

#1489249 TrendMan

Hold: növeltük a készpénz arányát

"A változás: A nemrég vásárolt hosszú (magyar) kötvényeinkből sokat adtunk el, de a fejlett piaci hosszú hozamok tetejét is lehet, hogy láttuk egy időre. Úgyhogy egy drasztikus változás a kötvényarány csökkentés. Amin nagyot növeltünk az a készpénz közeli termékek aránya, valamint növeltünk részvény és abszolút hozam kitettséget is. Ugyan jöhet részvénypiaci emelkedés, de könnyen lehet, hogy trading jellegű, azt meg bízzuk a hedge fund menedzserekre.

Ami változatlan: Részvényeken belül továbbra is az értékalapú befektetések vannak többségében a portfóliónkban a növekedési részvényekkel szemben. Az értékalapú befektetéseken belül vannak ciklikus papírok, de nagyobb arányban olcsónak gondolt defenzív papírok: gyógyszer, telekommunikációs és biztosítással foglalkozó cégek is."

optima

#1488986 Spade Előzmény: #1488985

Most ránéztem az optima A-ra, november elején szépen kitört felfele, és semmi jele még a korrekciónak se a csárton. Rövid kötvényeket tartanak tehát funda oldalról sincs korrekció a láthatáron hiszen az infla még nőni fog rövid távon. Ami veszélyes lehet ha az eu megadja a pízet ami jár, na akkor aznap vagy másnap el kll dobni. Sztem

Sziasztok! Egyik ismerős…

#1488985 Atesz11

Sziasztok! Egyik ismerősnek van Otp optimája május óta! Szerintetek érdemes lenne realizálnia a nyereséget? Alapokhoz nem igen értek! Szép pluszban van!

Szalma Csaba távozik az OTP alapkezelőtől

#895110 TrendMan Előzmény: #895109

Épp meg akartam említeni, hogy a Supra már milyen jól elrugaszkodott a mélypontról.

Több, mint 10 %-ot rakétázott az elmúlt hetekben.

Most akkor szálljak ki?

"Az OTP Supránál ezentúl egy többszereplős modell lép életbe, elindulnak a „több szem többet lát” modell felé. Ennek érdekében minden stratégiai terület (deviza, kötvény, részvény, stb.) esetében külön szakértője lesz az alapnak."

Több szem többet lát vagy több kéz, kevesebb felelősség?

Szalma Csaba távozik az OTP alapkezelőtől

#895109 Koffein

Úgy látszik az OTP több veszteséget nem bírt elviselni ezen a Bika piacon :)

Úgy gondolom, ezt mi is tapasztaljuk:

"...elég gyorsan változnak a piaci folyamatok, az eddigi piaci és gazdasági törvényszerűségek már nem feltétlenül állják meg a helyüket."

Bukó bukó hátán..

https://www.portfolio.hu/befektetes/20220202/tavoz...

Piacok túlfeszítettsége …

#869468 TrendMan

Piacok túlfeszítettsége

Cser Tamás is úgy véli, hogy érik egy korrekció a piacokon, de a kérdés az, hogy buborékban vagyunk-e vagy nem, mert ha nem, akkor még érdemes beszállni. A mai kötvénykamatokhoz hasonlítva a részvényárak rendben vannak ? mondja, példának Európát hozta. Kérdés, hogy a kötvényhozamok lent tudnak-e maradni és nem szabadul-e el az infláció ? ha ezt sikerült tartani, még van tér a részvényeknek.

Elek Péter szerint amíg ennyi likviditás van a rendszerben, addig nem várható nagyobb esés, hacsak nem jön be a képbe valami külső sokk, fekete hattyú szerű esemény. A kötvénypiac viszont melegszik mindenhol, ennek előbb-utóbb lehetnek rossz hatásai a részvénypiacokra.

Virovácz Péter is kiemelte az óriási volatilitást, de a trend egyértelmű: mindenki a reflációra vár, az infláció elszállására. Jelenleg az összes jegybank önti a pénzt a piacokra, de idővel abbamarad a zene, a kérdés, hogy mennyire fog hirtelen elhallgatni ez a zene. A legtöbb szem ebből a szempontból a Fedre figyel. Kifeszítette magát a piac, ha lesz egy újabb válság, nem biztos, hogy arra már érdemi reakciót látunk a világ jegybankjaitól.

Kötvénypiaci hozamok emelkedése

Cser Tamás szerint a kötvénypiaci hozamok elmúlt napokban látható emelkedése az egyik legérdekesebb sztori most a tőzsdéken is. nem mindegy azonban, hogy a nominális vagy a reálkamatok emelkednek. A reálkamatok komoly emelkedését egészen biztosan nem bírná el a rendszer, de ha az inflációs várakozások miatt emelkedik valamennyit a kamatkörnyezet azt még megemészti a piac.

Elek Péter is úgy látja, hogy ha lassan emelkednek a kötvénypiaci hozamok, az még nem hat negatívan a részvénypiacokra. Ha azonban hirtelen emelkednek a hozamok, az komoly eladási hullámot generálhat.

Value vagy növekedési részvény?

Cser Tamás kiemelte, hogy 2020 egy történelmileg is nagyon rossz év volt a value részvények számára, most úgy látják, hogy némi javulást elindult már. Úgy látja, hogy a value szektorokban lehet legkésőbb gond az, ha emelkednek a hozamok. Kiemelte az energia- és olajszektort, mint érdekes value részvények. Kiemelte még Görögországot, ahol a turizmus adhat majd nagy löketet nyáron.

Elek Péter is a value részvények mellett teszi le a voksát, ezen belül az orosz részvényeket emelte ki, ahol az acélgyártók is nagyon izgalmas befektetési lehetőséget adnak.

OTP Supra

#868873 TrendMan Előzmény: #868863

Nekem van ilyen igen.

4 befektetési jegyet tartok, köztük ezt is és igen, ez most nem felfelé húzza, bár én is erre számítottam.

A kötvényhozam-csökkenés nem talál magára:)

Ugyanakkor bármikor fordulhat - elméletben.

OTP Supra

#868863 Janicroft

Tart még ilyet valaki? Le vagyok döbbenve, hogy a 2020-as szakadás után gyakorlatilag minden alap visszajött, a Supra meg nem talál magára.

OTP Supra

#868862 Janicroft

Tart még ilyet valaki? Le vagyok döbbenve, hogy a 2020-as szakadás után gyakorlatilag minden alap visszajött, a Supra meg nem talál magára.

bef jegy rangsor

#823940 Boby. Előzmény: #823928
https://www.portfolio.hu/img/upload/2018/07/rva5-20180703.png

A jövő szempontjából ez a táblázat az érdekes..és ennek is a legalja.

OTP Klimaváltozás az utó…

#820990 TrendMan

OTP Klimaváltozás az utóbbi időben jól teljesít.

Jóval jobban, mint a részvénypiacok.

Vajon ez hosszútávú trend lesz?