Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vallás

Re: nincs cím

#95521 GáborGábor Előzmény: #95518

Megteremne ...

De minek? Vagy kinek?

Amíg egy rágcsáló az EU-ban max patkány méretű, addig az elefántok kilövését (joggal) tiltják szinte mindnütt. A védekezés nem teljesen egyforma. Egy korábbi gyarmatot összehasonlítani egy európai gyarmatosító országgal, meglehetősen ... hm ... meggondolatlan dolog.

Egyébiránt lásd 2. pont ...

És itt a valódi ok.

#95519 GáborGábor Előzmény: #95517

Akkor taglaljuk tovább ...

:)

1, Gratulálok! Bár mindenki ily boldog lenne ...

2, A kérdésre a válasz ott volt, leírtam, csak nem gondoltad végig ...

3, A zsidók vissza? Hová? :) Más: Nigéria példája meg pont jó, a 2. pontra ...

4, Az ókori görögök és rómaiak voltak az első (köz-)fürdő-építők Európában, mint írtam, már az ókorban. A járványok pedig itt vannak, a jelenben is (és lesznek is -> mutáció) ...

A legszegényebb pedig Ko…

#95518 Ricsi

A legszegényebb pedig Kongó. Tengerparttal, 2 nagy folyóval (Kongó, Ubangi). Éghajlata:

Egyenlítő menti helyzete miatt a hőmérséklet egész évben egyenletes. A nappali hőmérséklet általában 24 °C, miközben a levegő páratartalma magas. Éjjel 16 - 21 °C-ra hűl a levegő. Az éves csapadékennyiség a parti sikságon 1000 mm körüli, az ország központi vidékén 2000 mm-t meghaladja. Időben viszont nem egyenletesen oszlik el: a legszárazabb hónap június és augusztus, a legesősebb november.

Azért itt lehet, megteremne ez+az. :))

#95517 Ricsi Előzmény: #95512

1). Erre csak azt tudom mondani, 22 éve vagyunk nagyon boldog házasok mindenféle előpróbálgatás nélkül.

2). Nehéz, nem nehéz, nem ez volt a kérdés. Csak az, lennének-e diktátorok, ha mindenki keresztény lenne.

3). A zsidók visszamentek a földjükre, és ahol az arabok évszázadokig nem csináltak semmit, ott most virágzó kibucok vannak. Egyébként pedig, messze nem a sivatagos részek a legszegényebbek Afrikában. Baromi szegény pl. Nigéria, ahol annyi az olaj, ha akarnának, abban tudnának fürödni.

Ragaszkodjunk a tényekhez :))

4). Érdekes, azért amióta európában divatba jött a fürdés, mintha nem lennének akkora, egész földrészen végigsöprő járványok.

#95512 GáborGábor Előzmény: #95485

Bocsáss meg, de az itt leírtak kissé gyerekes vagy - ahogyan írásaimat korábban Ilonka jellemezte - naív gondolkodásra valló állítások.

1, Az embernek szükséges több kapcsolat az élete folyamán, hogy helyesn döntsön kit választ. Olyan formán gondolom, amit Te, szemérmességből nem említesz ...

2, Egy diktátort nehezebb megtéríteni mint egy egész népet. Ha a vezető jó, akkor magától megy utánna a nyáj, ha rossz, akkor kényszeríti őket ...

3, A (lusta) ember a sivatagból nem képes vizet fakasztani az Isten dolga ...

4, Járványok : voltak, vannak, lesznek. Az ember is ugyanolyan élőlény mint a környezetében mind ...

Az utólsó gondolatoddal teljesen egyetértek, akárcsak Loyolai Szent Ignáccal ...

#95485 Ricsi Előzmény: #95480

Komolyan nem értem, mire alapozod a véleményed:))

Nekem 3 gyerekem van 15, 17 és 19 évesek. Mind a 3 az elmúlt 1-2 évben merítkezett be. Mindhárom kereszténynek vallja magát, és szereti az Urat, szereti ezt az életet. És hívják a barátaikat, akik közül néhányan eljöttek, és nekik is tetszik, ők is keresztények szeretnének lenni.

Ezek spec mind mai gyerekek. Akik körberöhögnek engem, ha ilyen szóba kerül.

Megint az a szellemiség, látod-látod... Nevelés, emberi fejlődés ide vagy oda :))

Ha áttérnének a kereszténységre, bizony-bizony sok minden megoldódna. Mert Isten vigyáz és szereti az övéit. De ha csak a te szinteden próbálom elmagyarázni, akkor is megérted tán:

1). AIDS - Miután az embernek csak 1 kapcsolata van, ez biztosan eltűnne.

2). Diktátorok - Ha valaki megtér, az már biztosan nem lesz diktátor, összeegyeztethetetlen a szeretettel.

3). Éhínség - Ha az ember úgy él és úgy dolgozik, hogy azt Istennek teszi, becsülettel, akkor biztosan nem lesz éhínség. Az éhínség a lustaság miatt van.

4). Járványok - Járványok a higiéniás problémák miatt vannak, ez is megoldódna.

Pont amiket te felsoroltál, azok írhatók a hit nélküli világ rovására.

Jah, és a legfontosabb!!!!!!!!! A kereszténység sosem keverendő össze a vallásossággal. Én amikor beszélek, a keresztényekről beszélek, és nem a vallásos emberekről. Óriási a különbség.

#95480 BudFox Előzmény: #95456

Ezek szerint Afrikában többnyire annyira buták az emberek hogy mindenféle bálványokat imádnak....és ha valaki megmondaná neki hogy térjenek át a kerszténységre.akkor egy csapásra megoldódna minden gondjuk..:AIDS, diktátorok, éhínség, járványok..stb..

Egyébként Afrikában a gyarmati országokban biztos sok helyen van kereszténység...nemtudom pontosan.

Az meg hogy a kereszténység a szeretet hírdeti.az nagyon szép és jó...de a nevelés, és a erkölcsösség amit gyerekkorunkban belénk nevelnek az pont ugyanaz a dolog, mint amit a vallás nyújt...

nem kell valakinek vallásos embernek lennie hogy kedves, erkölcsös, és tiszteletreméltó ember legyen..

Felnőtt az emberiség..ahogy fejlődik a világ, úgy fog eltűnni a vallás is fokozatosan.

Míg nagymamám idejében...elképzelhetetlen lett volna ha akár csak egy Vasárnap is hiányzik az istentiszteletről..egy mai gyerek körberöhögi a szüleit ha ilyen szóba kerül...

#95459 Ozzy_ Előzmény: #95458

fü=fő

néd=nézd

hánya=hányan

isetnét=istenét

De ezt úgyis érted =)

#95458 Ozzy_ Előzmény: #95456

Szerinted mi Etiópia fü vallása?

Ha ez megvan, akkor néd meg hánya haltak ott éhen.

BudFox-nak abszolút igaza van. Akár melyik vallás isetnét nézzük nem véd meg senkit.

#95456 Ricsi Előzmény: #95449

Érdekes felfogás:))

A vallásokat összekeverni óriási hiba. Egy igaz Isten van, és egy megváltó, Jézus Krisztus. Ezt egy afrikai törzsi vallással összekeverni szerintem nagy hiba.

Keresztény embert még nem láttál éhenhalni. Keresztény embert maximum a hite miatt öltek/ölnek meg. Mert nem tesz más rosszat, az általad lenézett előírásokban benne van, tartsd be a földi törvényeket. (Persze, csak ha nem ellenkeznek Isten törvényeivel. Bár az csak 1 van, a szeretet törvénye).

Az, hogy az emberiségnek mennyit adtak a keresztény vallás miatt szobrászok, festők, zeneszerzők, azt látom, fedje a feledés jótékony homálya. Ám fedje.

Tudod, a kereszténység annak ellenére terjedt el a világon, hogy a benne hívőket tűzzel-vassal irtották. Biztosan nagy élmény volt az akkoriaknak. Én azt gondolom, sok-sok eszme és vallás alakulhatott ki eddig, de amit akartak, azt ki tudták irtani. Ezt valahogy nem megy:)

Ne félj, a 29% rohamosan fog csökkenni. Alig maradunk majd páran. Persze, ezzel együtt a szeretet is csökkenni fog a világon. Mert Isten maga a szeretet. Ha kevesebb ember fogja Istent hordozni, kevesebb lesz a szeretet. De jó lesz ez így:)

Tudod, érdekes kérdés, miért mindenkinek a keresztényekkel van baja? Miért nem probléma a többi vallás, miért mindenki Jézus Krisztus fennhatóságát? Holott ez az egyetlen vallás, amelyik semmi mást nem hirdet, csak a szeretetet. Kinek fáj ez? Főleg, miért fáj ez bárkinek is?

Mert Jézus Krisztus a feltámadásával legyőzte a Sátánt. És a Sátán megpróbál mindent, hogy megfordítsa az eredményt. És egy ideig jó eredményeket fog elérni, a kereszténység szinte majd eltűnik a porondról. Szavaidból látom, akkor jön majd el neked a jó világ.

És még valami. Amiket felsoroltál (háborúk, népirtások, torz gyerekek), egy ma már egyre elfogadottabb nézet. Csak tudod, az Új Szövetség nem testi, hanem lelki szövetség. Elsősorban. Most is, látod, én békében és szeretetben élek, ilyenek a hozzászólásaim is. Te meg majdnem leharapod a fejem. Voltam én már primitív, műveletlen, stb, stb, nincs kedvem felsorolni.

Bennem a békesség lelke lakozik, benned nem.

#95449 BudFox Előzmény: #94797

Ahá....ezekszerint ha valaki láthatatlanul dolgozik értünk, annak előbb-utóbb kell hogy legyen valami látszata ?

hmm... :

Afrikai éhínséghez mit szólsz ? 100.000 -ek halnak éhen most 2000. év után...

Torzszülött gyerekek születnek, sokan halnak meg fiatalon sok év szenvedés után...

Afrikában, Ázsiában milliókat öltek meg diktátorok

emberek vallási alapon háborúznak , irtják egymást...ehhez mit szólsz ?....Áhh tudom..valaki a háttérben most is dolgozik értünk....csak nem értjük meg :DDDD peeeeersze...

ilyen sztorikat 100 éve már nem nagyon vesznek be az emberek....

Mo. -on..már csa 29 % -a az embereknek vallja magát vallásosnak...remélem ez csökkenni fog és felébrednek az emberek végre.

#94797 Tomas Előzmény: #94792

van egy történet, de most hirtelen nem találtam meg, így csak fejből:

Valami távolkeleti eredetű,

a szituáció ugyanez, hogy valaki rácsodálkozik arra, hogy a másik áldozatott mutat be, nem láthatónak.

És kb. ezt a kérdést kapja válaszul:

Van két embered, az egyik csak akkor dolgozik érted ha látod, a másik akkor is dolgozik érted ha nem látod. Melyiket becsülöd többre ?

#94792 BudFox Előzmény: #94759

semmi probléma...vitázhatunk felőlem, hogy van -e isten vagy sem..szándékosan írom kisbetűvel....majd akkor írom naggyal, ha itt áll az ajtóm előtt hogy : Szeva ! :DD

Én személy szerint szánalmasnak tartom hogy sok ember felteszi az életét egy olyan dologra amire semmilyen bizonyíték, megerősítés nincsen...( papok)

És hogy sok ember a vallás miatt ellenségeskedik -háborúzik...( zsidók-arabok)

#94759 Tomas Előzmény: #94727

bocs rájöttem, hogy hülye vagyok, ez nem egy vitázzunk arról hogy van-e Isten + kinek Istene az igazi :-))) totyik,

hanem hogy kinek mi a vallása, neked az, amit írsz - nekem meg más - elnézést

#94751 Ricsi Előzmény: #94727

Isten nevének kimondása nem magyar nyelvi sajátosság, minden nyelven van, amit ismerek.

A Bibliában leírtak valódiságára sok bizonyíték van, de nem ragozom.

Mint már mondtam, nem 2000, hanem 4000 éves. És nem 1 könyv, mert a Biblia szó is azt jelenti, könyvek. Sok szerző sok műve, sok száz év alatt íródott, mégis tökéletes összhangban áll egymással. Egyébként pedig az akkori primitív emberek nem tudtak olvasni, nekik eléggé felesleges lett volna bármit is leírni.

#94745 Tomas Előzmény: #94727

én személy szerint is problémaként élem meg a fogalmak kiüresítését, illetve átértékelését.

azzal, hogy a Teremtőt meg lehet ölni, nem szűnik meg, hanem csupán a vele való kapcsolat.

ezek szerint szeretnék én olyan lenni, mint Te, aki meghaladta azt az emberi minőséget amit képvisel.

#94727 BudFox Előzmény: #94529

Az hogy kimondom hogy Istenem, vagy ilyesmi az egy dolog..de ez csak olyan magyar nyelvi sajátosság...megrögzöttség..semmilyen háttér tartalom nincsen a számomra...

A discovery -n volt valamikor hogy végül is az ég adta világon semmilyen bizonyíték nincsen a Bibliában leírtak valódiságára...a legcsekélyebb sem...

Tehát szerintem egy csak egy 2000 évvel ezelőtt kitalált szórakoztató történet az akkori "primitív" emberek számára..nem több.

#94589 Ozzy_ Előzmény: #94587

akkor helyettesítsd be a neked megfelelő szót: hizsékenység, tanácstalanság, iránymutatásra várás stb.

#94587 ilonka Előzmény: #94584

a butaság azért kicsit túlzás...

már csak ha abból indulok ki,hogy a saját ateizmusom ellenére azért komolyan el bír gondolkodtatni annak a miérje,hogy az általam ismert 3 legintelligensebb ember közül 2 mélyen hívő....

#94584 Ozzy_ Előzmény: #94525

Uri Geller neked nem elég csodatévő? Múúúkodj! =)

Egyébként én is abszolút így gondolom.

Nagymamám temetésén a jól kifizetett pap (mert ugye a vallás sincs ingyen) egyik lábáról a másikra dűlöngélve, halál unottan mondta el a beszédet. Ráadásul farmer volt rajta. Flegma volt úgy ahogy van. Úgy általában is ez a véleményem az egyházról.

A hit más kérdés. Mindenki abban hisz, amiben akar, amíg engem nem zavar vele, de az egyház az mind szekta, csak van amelyik kisebb, van amelyik nagyobb. És mind az emberi butaságot és az összetartozás vágyát használja ki.