Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vallás

Re: nincs cím

#94544 Ricsi Előzmény: #94525

Az szerintem is nagy probléma, hogy emberek alapján ítéled meg a vallást magát.

Egyébként csak olvass vissza, leírtam, én pünkösdista vagyok. Megmagyaráztam pontosan, mit is jelent az.

#94529 hosszhuszár Előzmény: #94525

hmm, akkor te még soha nem kérted a Jó Isten segitségét, egyetlen gondolatodban sem, ugyi?

De, őszintén!

#94525 BudFox Előzmény: #94504

De hinnék neki hidd el..ha most itt lenne a világban egy fickó aki tenné a csodákat sorba..akkor már tudnánk róla, mert itt vagyunk az internet világában...de hát nincs ilyen ember..

Ha itt lenne Jézus, elhinnék neki mindent amit mond.. :-))

De nincsen...és engem mindenféle mende.monda, meg Biblia nem győz meg...

Én az egész kereszténységet csak egy világméretű szektának tartom..és azért van úgy elterjedve, mert az emberek minden vasárnap mennek a istentisztelet, vagy mise nevezetű "agymosásra"......

egy világméretű szekta az egész...

dúrva a véleményem meglehet, de ez van...

MOndom én...aki másfél évig volt polgári szolgálatos a helyi evangélikus lelkésznél :DDD addig se voltam vallásos de ott utáltam meg ezt az egész vallás témát igazán...annyi képmutató , semmirekellő, ingyenélő pap - embert én még nem láttam a világon, mint ott egy papi gyűlésen....

képmutatóak, rongyrázók...vizet prédikálnak, bort isznak...stb...szemét egy népség.....soha többet nem megyek templomba se....:-)))

kemény szavak ezek..de ki mondja hogy mindenkinek kötelező hinne a vallásban ?

Re: Gl

#94520 GáborGábor Előzmény: #94519

Isten avagy a szószólói?

Ajánlott film/könyv : Prust - A fáraó

Meglehet, a szépség is vita alapot képez, mely szorosan kapcsolódik a valláshoz és a világnézethez.

#94519 Ricsi Előzmény: #94507

"Aki már megtért, és Jézus szolgája, az már bűntelen." Engedj meg itt egy kérdőjelet. Miért is? "Miért is lészen bűntelen még ha a tonzúrája alatt pogány is maradt?"

Csak erre tudok válaszolni. Azért, mert Isten ezt mondja.

Figy, a feleségem szerintem a legszebb nő. Ő az én feleségem, joggal mondhatja, a férjem szerint én vagyok a legszebb.

Én is nyugodtan mondhatom, ettől én Isten szemében bűntelen vagyok. Más szeme meg nem érdekel. És nem is a vallás topik témája:))

#94518 Ricsi Előzmény: #94509

Azért az ószövetségről tudjuk, kb milyen régi. Pontosabban azt tudjuk, kik hivatkoztak először az írásokra. Van az annyi, hidd el:)

#94513 GáborGábor Előzmény: #94510

Bocs a fogalmazásért, nyelvtanból mindíg gyengélkedtem ...

:)

Többet nem fogalmazom át. Ne foglalkozz vele.

#94512 Tomas Előzmény: #94458

megállapítás helytálló,

megoldás, nem aktuális,

állapotfelmérés szükséges,

pihi, elmélkedés :-)

#94511 GáborGábor Előzmény: #94505

Én pedig pontosan ezt fogalmaztam meg. A vallás (és nem más!) tartja őket egyben. Őket a rómaiak érdekazonossága próbálta felűlmúlni de az önös érdek - császár - ezt nem hagyta. Emberi tulajdonság. Ellenpélda : Philopoimen ( http://209.85.129.132/search?q=cache:HIdQloqFpS0J:www.kislexikon.hu/philopoimen.html+philopoimen&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu)), Hannibal és P. C. Scipioval.

Érdekes, mind egyidőben hunytak el ...

#94510 ilonka Előzmény: #94508

"Az ő hitük az egyszerü, kisemberek hite, mely a feudalizmusban gyökerezik és valójában onnan sosem fog kilépni a kereszténységgel ellentétben. Melyre jó példa a r.kat. egyház. A görög-keletihez mérten rugalmasan kezeli a vita tárgyát, a létet."

ennek így nincs értelme...

szal azé nem értem:-))))

#94507 GáborGábor Előzmény: #94477

Az eredendő bűnt másként értelmezed - szerintem. Egy szertartás az emberi jellemet nem fogja megváltoztatni csak a környezete, főleg az, melyben felnő.

Péter és a lábmosás : Thaiföldön durva sértés másoknak a tapnkat mutani illetve úgy ülni, hogy azt lássák. Nekik mi közük lehetett Jézushoz?

"Aki már megtért, és Jézus szolgája, az már bűntelen." Engedj meg itt egy kérdőjelet. Miért is? "Miért is lészen bűntelen még ha a tonzúrája alatt pogány is maradt?"

A példáról a véleményem az ókori görögök közt keresendő, melyek szerint mindent lehet mértékkel. De a mértéket az ember maga állítja sajátmaga elé, hiszen mindenkinél más és mást jelent ...

" ... ami nálam akó, az nálad pint ..."

#94506 ilonka Előzmény: #94503

sok lúd disznót győz?:-)

azzé nem ilyen egyszerű ez....

mire jó példa a római katolikus,?

#94505 Ricsi Előzmény: #94503

Én nem azt mondta, a vallás tartja össze őket, félreértettél. Én azt mondtam, ennek a népnek az istene az 1 Igaz Isten, aki ígéretéhez híven évezredek óta segíti őket.

#94504 Ricsi Előzmény: #94486

Jah, még annyit, ha az ószövetséget is figyelembe vesszük, az a 2000 év inkább 4000.

És ha mondasz nekem még egy eszmét, ami a világon ennyire elterjedt, ennyire régi, mégis mindenkinek (korra, nemre, bőrszínre, műveltségre) ugyanazt mondja, akkor...

De tudod mit, találj ki valami hasonlót. Nekem elég lesz, ha 1 ország hinni fog benne.

#94503 GáborGábor Előzmény: #94475

Akkor finomítok és kicsit bővítem a kedvedért ...

Más tartja össze zsidóságot ...

A vallás, ha megfigyeled összetartóerő lehet de meg is oszthat. A zsidó vallási vezetők ezt sosem hagyták, így népüket világokon kersztül és a történelmen át is összefűzi maga a vallás.

A valódi ellenfél számukra e téren, a mohamedánok és hitük, mely bár megosztott de oly tömegeket fog át, ami a zsidókat idővel el fogja nyomni. Az ő hitük az egyszerü, kisemberek hite, mely a feudalizmusban gyökerezik és valójában onnan sosem fog kilépni a kereszténységgel ellentétben. Melyre jó példa a r.kat. egyház. A görög-keletihez mérten rugalmasan kezeli a vita tárgyát, a létet.