Parlagon hagyott tengeri régiók:
Vörös kód!
https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/eghajlatva...
mindeközben megy az uszítás is, hogy a milliárdosok új zélandon vészelik át a nagy összeomlást
Ha ilyesmire tanítanák őket, egyrészt a szülők vádaskodnának, hogy kevésbé piacosítható tudást kapnak a gyerekeik, másrészt a végén még kitalálnák, hogy kiköltöznek a természetbe.
Szerintem van legalább két kategória:
Az a tudás, amit az átlag vidéki még csak néhány évtizede is tudott vagy még most is ismer és az a tudás, amit ősapáink hasznosítottak évszázadokkal ezelőtt a túléléshez.
Az első szerintem viszonylag egyszerűen visszanyerhető, a második meg nem egy tökéletes, hanem egy praktikus tudás volt.
(pl. a gabonatermesztő civilizációk évszázadokig belesütötték a kenyérbe a hallucinogén anyarozst-t is, aztán néztek nagyot a sok mérgezéses eset miatt)
"Csak az Egyesült Államokban évi 1,5 millió hordónyi olajat használnak fel arra, hogy PET-palackokat készítsenek – ez a mennyiség százezer háztartás energiaellátását tudná fedezni."
pont reggel gondolkoztam el azon, hogy a mai civilizált emberiség mennyire eltávolodott már a természettől...
Ha holnaptól nem lehetne közértbe menni kajáért, hanem el kellene kapni valami állatot -nem egy puskával, hanem saját magad által készített eszközökkel- és utána azt elkészíteni - gyufa elektromosság meg sütő nélkül , akkor mit csinálna a mai emberek nagy része?
És akkor még arról nem is beszéltem, hogy mit csinálnánk, ha jönne egy jegesedés és a ruhákat, cipőket is nekünk kellene magunknak csinálni abból amit a természetben találunk??
Mikor még azt sem tudjuk (pl. én városi irodista) , hogy mely bogyók /gombák ehetőek az erdőben, hogyan lesz a búzából kenyér vagy hogyan lesz a sör!
A szüleim nagyszüleim generációja (mi mindig kihagytunk 1-1 generációt, kb. 40esek voltak a nagyszüleim is és a szüleim is , amikor gyereket vállaltak) még meg tudott volna élni villany nélkül is és el tudta volna készíteni legalább a tyúkokat ebédre...
De mi lenne velünk ha tényleg lenne valami gebasz és visszakerülnénk őskori/ókori környezetbe??
Miért nem tanítják a gyerekeket túlélési technikákra, természetközeli tudásra?
A Cégnek meg azért marha jó, mert nem kell ballonokat rendelni, sokkal kisebb a környezetterhelés, nem kell az 50 kilós irodavezetőt/recepcióst megkérni, hogy 17 literes palackokkal küzdjön, nem kell figyelni, hogy kifogy-e a víz, nem algásodik be (ha nem használják), nem foglal egy csomó helyet az üres palack -amíg el nem viszik és nem utolsó sorban a ballonos víz után kell járulékokat fizetni és ÁFA-t sem igényelheted vissza, míg a vízgép esetén a víz az anyagköltség, a karbantartásnak meg az ÁFA-ját vissza tudod igényelni és költségként elszámolni.
Bizony.
És régi ólomcsövekből nem kívánatos ólom tartalmat is felszedhet.
Bár ez elsősorban a fejlődő szervezetre lehet veszélyes, felnőttekre kevésbé.
hmm nem rossz ötlet ez a víztisztító...
Jó minőségű csapvíz relatív...
Rengeteg gyógyszert dobnak a csatornákba, női hormonok , ólom a vezetékekből, stb.stb , mind amit nem is tesztelnek , mert túl drága lenne ellenőrizni és ha kimutatnák , akkor mit is mondhatnának az emberek millióinak? Igyatok bort?
Persze ez a szűrő sem szűr meg gondolom mindent, de minél jobb minőségűt veszel és rendszeresen karbantartod , az talán segít.
Én régen a nagyanyámnál aki az 5. kerületben lakott és volt egy vasból készült vízcsapja még a 80-as években annak a víznek az ízét imádtam a legjobban.
De, ha jó minőségű a csapvíz, akkor mit tisztít?
én meg víztisztító berendezést vettem az irodába anno.
ezért vettem szódagépet, csapvíz, mellé egy kis bubi oszt kész is szénsavas víz...
Szerintem igazad van.
Ez nagyon meredek.
A bolygó népessége már hosszú évtizedek óta nem a nyugati populáció miatt nő, tehát ez nem jelent megoldást.
Lehet itt jön képbe a vírus?
"stabilizálni kell a bolygó népességét"
akkor ezért tolják ezt az lmbtqvégtelent ennyire... minél többen vannak, annál kevesebb gyerek születik... csak az a baj, hogy a nyugati világban, a harmadik világban dugnak mint a nyulak... ott meg propagálni se mernek, mert rájuk gyújtanak mindent...
https://telex.hu/tudomany/2021/07/28/veszesen-koze...
A megoldás adva van, lásd utolsó mondat.
A technikai - üzleti civilizáció kicsinálja a természeti értékeket.
Szükség van egy másik szervező elvre.
ajajajajjajajj
„Egy hosszútávú repülőúton a szén-dioxid-kibocsátás egy-három tonna. Egy rakéta felbocsátásé 200-300 tonna.”