Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

dax

#874819 DÉKÁVÉ Előzmény: #874816

De basszus! Nem vagy következetes. Én longot nyitok, mert meglátok egy alakzatot és annak célára is van, azt lekereskedem. Erre te azt mondod, hogy megbánom, hogy zártam a londot, majd esünk 100 pontot. Nagyobb távon láthatok napon belül napon tólra is más célárat is, mert van még néhány alakzatom, aminek a kialakulását figyelem. Hetekkel ezelőtt már lefelé esést vártál, aztán kilőttünk felfelé, nem kicsit. Ez egy ilyen műfaj. Az nagyon klassz, amikor az elemzők beteszik a szinteket, hogy innen mehet felfelé, onnan meg lefelé, persze, hogy merre megy, azt senki nem tudja. Én ezért preferálom a fordulós alakzatokat rövid távon. Azt hiába mondom itt, hogy kígyó, ostor, tartály, forgató, ördögszarv, stb, (ami a szintjeimet meghatározza) úgysem érti senki mert itt hullám van, fejváll, stb. Én unortodox alakzatokat nézek, ami lehet, hogy népi megfigyelés, de pénzt hoz. Ezzel szemben, ha a hullámelmélet nem jön be, akkor egyszerűen átszámozzuk (volt ilyen a csapatunkban) és minden rendben. Erre mondtuk aztán, hogy jó a hullámelmélet, csak nem igazán tudunk vele pénzt keresni.

Egyébként a te shortos beírásodra is beléphettek, aztán húztunk felfelé, mint a rakéta. akkor azt mondtad, hogy ez mégsem az a hullám lehetett, hanem egy másik. Ami nem is baj, ilyen a tőzsde.

dax

#874816 Lenthor Előzmény: #874814

Elmélet nélkül csak népi megfigyelés, amit csinálsz.

Ezért vannak ilyenek:

"Nálam 15813 ma a teteje."

Még közelébe sem mentünk 15.813-nak.

Ha, valaki longot nyit, mert Te azt írtad, hogy ma a teteje 15.813 lesz, hát nem örülne.

Ráadásul miután beírtad gyorsan shortot nyitottál.

Arra gondoljál, hogy van aki léphet a beírásodra.

Na, de én ezzel befejeztem.

Ha neked elmélet nélküli háromszög, akkor legyen!

dax

#874815 DÉKÁVÉ Előzmény: #874808

Ezek hullámok, egyik sem az én alakzatom, az elve is teljesen más. az én háromszögem kizárólag csak jobbról balra szűkülhet, fordítva nem működik. Volt olyan csapattagunk, aki szerint csak a DAX-on tudta használni ezt az alakzatot, SP-n nem működött. Én nem tudom, mert DAX-on kívül semmihez nem nyúlok.

dax

#874814 DÉKÁVÉ Előzmény: #874808

De én nem hullámelméletezek Lenthor. Az én háromszögemnek tűpontos tengelye és csúcsa van, amit a kiindulási pont és az első érintés 50% fiboja ad meg. Hosszú távon még sosem próbáltam. Napon belül (másnap) viszont működik.

dax

#874808 Lenthor Előzmény: #874807

A háromszögben öt érintés van (a-b-c-d-e)

Ha csak három, akkor max. ék lehet,

Továbbá háromszög csak 4. hullámban, vagy "b" hullámokban lehetséges.

forgató

#874807 DÉKÁVÉ

https://invst.ly/v9pwl

Nekem az az elképzelésem a mai prompt értékek alapján, hogy az árfolyam ebben a háromszögben fog mozogni. Kiindulás 15803, első érintés 15304, második érintés ma 15.670, harmadik érintés a háromszög alsó szárán 15440-470 körül lehetne. Ha ez megvalósul, akkor a csúcs közelében az 50% fiboról fog letörni és lemegy a 2.618 fiboig, azaz 14498-ig, onnan pedig vissza a tengelybe 15.553-ig.

Maga az alakzat azt is megengedi, hogy a harmadik érintés után nem lefelé, hanem felfelé tör ki, akkor a célár 1.618, tovább menve 2.618 fiboig (cca. 16100, 16600) megy el és onnan vissza a tengelybe. A háromszögön belül viszont még mindig van 100 pont mozgástér (szőrös gyertya esetén több is), amit napon belüli szintekkel érdemes lekereskedni, mert nem lehet napokig arra várni, hogy mikor indulnak meg esni 1000 pontot. A háromszög felső vonalánál érdemes shortot nyitni, alsó vonalánál pedig longot szűk stoppal.

Az alakzatnál kitörés a csúcson, annak közelében lenne, de nehezen tudom elképzelni, hogy az tényleg július 5. - 7. körül lenne. Meglátjuk. Valójában az alakzat kereskedése visszafelé biztonságos, mert ha látom, hogy 14498-tól fordul, akkor biztos lehetek benne, hogy vissza megy a tengelybe.

Ha nagyon szétfeszegetnék az alakzatot, akkor sztornó.

Ezt az alakzatot rövid távon (percesen mérve) nagyon jól tudom használni, szűk stoppal ad nagyon pontos belépési lehetőséget napon belül, forgatónak hívtuk. A lényege a 3 pontos érintés, a fibo szintek és a tengely (1.618 fibonál figyelni kell, mert megesik, hogy már onnan fordul).

https://invst.ly/v9qao

Lila vonallal jelöltem a háromszögön belül a három érintést. A harmadik érintés után majd a beszűkülésben kell kolbászolnia az árfolyamnak (de az is lehet, hogy kilóg belőle, négyszögesedik, torzul a 3. érintés után) és majd a tengelyről letörni a csúcs közelében. Tengelynél nem nyitunk pozit, csak a háromszög szárán és mivel bármelyik irányba mehet, kitörés után menni kell utána.

Remélem, ez kielégítő volt.

dax

#874803 Lenthor Előzmény: #874802

Spanyolország-Horvátország 0:1

Spanyolok hazagurították a labdát és a kapus lába alatt begurult a hálóba. A legnagyobb potya gól eddig az EB-n.

dax

#874802 Lenthor Előzmény: #874800

Naposon "hullócsillag" szerű gyertya!

Összességében már korábban írtam, hogy a longokat már óvatosan nyitom, mert nyár végéig le kellene menni legalább 14.960. de inkább 14.800 környékére.

Bármikor elkezdhetik.

https://invst.ly/v9pgl

dax

#874799 sztrovy Előzmény: #874796

Nem :) , épp beszélgettem valakivel és nem tudtam rendesen rákoncentrálni, csak learattam gyorsan a babért, most az alját megvárom inkább.... Illetve jó lenne azt a módszert megérteni amit írtál Ichimoku és DC-vel, stochasticcal 5 percesen és akkor belépni amikor már látszik, hogy megindult.

Írd be, de jó lenne hozz…

#874798 sztrovy Előzmény: #874792

Írd be, de jó lenne hozzá egy miért is. Én pl. abból tudnék tanulni, mert nem veszem észre, hogy itt már fordultunk, vagy ott egy célár stb. Próbálok akkurátusabb lenni, de mindig van mit tanulni. Pl a "kígyó" hullámot amit mondtál azt figyelem és több alkalommal be is jött volna, de nem épült be. Szerintem itt a miértek fontosak, abból lehet tanulni, figyelni.

dax

#874796 Lenthor Előzmény: #874795

még gyenge voltam

---------------------------------------------

?? csak nem az oltás miatt még?

dax

#874795 sztrovy Előzmény: #874790

Köszi Lenthor,
A felfelé ág nekem meg is volt, igaz kicsit lentebb jobb lett volna nyitni, korán nyitottam meg, de az elképzelés bejött és fent a fordulat környékén most sikerült egyszer jól el is adni. IGaz a SHORTra nem mozdultam rá egyből, még gyenge voltam :)

Az elképzelés a gap. vol…

#874792 DÉKÁVÉ Előzmény: #874789

Az elképzelés a gap. volt. Ha meg előző napi célárra belépést, stopot célárat beírom, akkor azt mondod, hogy meg fogom bánni, hogy zártam a longot, miközben azért estünk 100 pontot. Én azt látom (már aki beír ide egyáltalán valamit), hogy jók a hosszú távú hullám elemzések, de közben rengeteget mozog az árfolyam,jól felismerhető szintek között és ezt nem mindenki érzékeli.De majd ezen túl nem írom be. Peace!

dax

#874790 Lenthor Előzmény: #874780

Reggel betettem:

Lenthor Előzmény: #874768

15.675-nél is kell figyelni, mert a Xetran lefordulhat.

https://invst.ly/v9hnr

-----------------------------------------------------------------------

Le is fordult!

-------------------------------------------------------------------

Lenthor Előzmény: #874778

15.543

https://invst.ly/v9kl5

-----------------------------------------------------------------------------

15.543-nál betettem, mert úgy láttam ennyi volt az esésből. 15.541-ig ment!

----------------------------------------------------------------------------------

15.643-nál betettem, hogy az emelkedésnél egy "b" hullámhoz elég. El is indult lefelé egyelőre.

------------------------------------------------------------------------------------

Ilyen segítség kellene!

Öt perc alatt többször n…

#874789 Lenthor Előzmény: #874788

Öt perc alatt többször nyitok zárok. Ha beírnám kész káosz lenne. Az elképzelés kell, mert arra kíváncsi mindenki!