Igen olvastam a grafén és szilárdtes akkukról, régóta ismerik az alkotóelemeket akkor miért nem csinálták meg korábban. Kb 15-20 éve látszik az autózás iránya, ( mellette az akkus szerszámpiac)
Ok értem én, minden fejlesztést ki akarnak futtatni, nem fognak lépcsőket átlépni. Van elektromos F? autóverseny gondolom ez is egy tesztsor.
Mint mondtam a mozgási energia tárolása, gázok és folyadék üzemanyagok és az ingyenes napelemes energiatöltésben hiszek.
De párhuzamosan a könnyű fúziós erőművekkel és a szemétégetéssel ami jó lenne ha pozitív mérleggel záródhatna és üzletet látnának benne. A kommunális szemetek az uszadékok gyűjtés feldolgozása energiává alakítása nélkül sehova nem jutunk. A kommunális biológiai hulladék adná a gázokat a folyékony üzemanyagokat lásd madmax? disznók.
Láttam filmet kínai ember a biológiai hulladékot csótányokkal eteti meg, amikkel csirkéket táplál.
Ittam nyersen orosz tojást (virtus, vodkázás, orosz adta fel) olyan hal íze volt mintha egy snecit szopogattam volna.
csak röviden: a fejlődésnek sok ága van, kína sok területen győzhet, társadalmi fejlődésben mindig le lesznek maradva, és ez lesz a korlátja, mert náluk a totális ellenőrzés és irányítás a cél. Mondjuk erre tenyésztve is van a kínai de ezért nem lesz további fejlődés. Ugyanez japán, már rég világelsők lehetnének, ehhez tökéletes a mentalitásuk, DE.. ott van a túlzott tisztelet az idősek irányában, szoros hierarchia, és ott a korrupció és a jakuza... india tózse, a kaszt rendszer determinál. Az arabok pedig törzsek, csak erős vezető tarthatja őket egyben (usa definició szerint diktátor, pedig nem az hanem fő törzsfőnök) ha hatalmi rés van azonnal egymásnak esnek.
Látszik a világ változása, a vadkapitalizmus is szelidült a szociális piacgazdaság irányába a kommunizmus is szelidült és jutott a szociális piacgazdaság irányába, tehát valószínűleg ez lesz a következő szint, DE valamiért a szélsőbal (liberálnácik) térnyerése látszik, remélem csak egy vadhajtás és a társadalom szemétdombjára kerülnek a sok hasonszőrűvel.
Alapból:
Alapból mi a normális, mi lenne a normális?
Mindenki tanul fejlődik, egyre jobban él, egyre tanultabb és képzettebbek a társadalmak, mindenki egyre jobban végzi a munkáját.
Már kialakultak a határok már senki nem akar területeket szerezni, más javait elvenni hiszen régiónként amúgy is nyitottak a határok. Egyre nagyobb az információ áramlása, annak elérhetősége bárkinek adott, a kollektív bölcsesség jó irányba tereli a világot. A fejlettebb országok átadják a tudásukat a feltörekvőknek. Demokrácia van, mindenki egyenlő és szabadon elmondhatja véleményét, mindenki 100%ban hozzátesz a társadalom jobbításáért. Mindenki egyet ér mindenki tiszteletben tartja a másik ember személyét véleményét.
Ezt látjuk? egy nagy ló..t.
És miért nem?