Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tesla Motors Inc - TSLA

bitcoin

#868867 matgab Előzmény: #868861

Hát igen, van ebben valami, hogy egy durvább esés a bitcoinban -ami azért a múltkor is esett 20e-ről 4e-re, az akár csődbe viheti a most már pozitív eredményeket produkáló gyártást is. Az mondjuk más kérdés, hogy a gyártás is csak a kvótaeladás miatti bevétel miatt pozitív , ami bármikor változhat, ha kitalálják a politikusok, hogy igazából az elektromos autók is hasonló mértékben szennyezik a környezetet -az erőművek és az akkumlátoraik révén, mint a hagyományosak...

bitcoin

#868861 Janicroft Előzmény: #868809

Tesla szempontjából szerintem ez kifejezetten negatív hír. Nem a saját pénzét teszi bele ebbe az instrumentumba, hanem a TESLA pénzét. Nem lenne jobb helyen a TESLA pénze gyárban, építkezésben, fejlesztésben, stb? Ráadásul 1,5 milliárd dollár? Ha lemegy a bitcoin 30%-ot, akkor bukik rajta 450 millió dollárt a Tesla? Sztem ez nagyon gáz. Határidőzni nem akar a TESLA? Fura ez így nekem.

interjú

#868674 Koffein


szerk.: az öreg végig pofázza, az egész interjút, a helyett, hgoy hagyná kibontakozni az interjőalanyt :D

Kezdő Amatőr kérdésem.

#867473 matgab Előzmény: #867469

CO2 kvóta értékesítést gondolom érted.

A kompenzációs csomag, pedig az, hogy Elon musk különböző mérföldkövek elérése esetén, amik szerződésben lettek rögzítve hatalmas részvénycsomagokat kap. (Azt mondjuk nem tudom kitől, hogy részvényhigítással, vagy vesznek a piacon, vagy hogyan, mert ilyen árfolyamok mellett venni ennyit képtelenség).

Szóval emiatt (is) lett Musk a világ leggazgadabb embere. Ez az ún. kompenzációs csomag, ami minuszba viszi az eredményt. A kvóta értékesítés, ami meg pluszba, mert maguk a legyártott autókat még veszteségesen gyártják- ha jól tudom.

Kezdő Amatőr kérdésem.

#867469 Oldviktor

Tanulmányozom a negyedéves jelentéseket, illetve a hozzájuk kapcsolódó irodalmat.
Legutóbb azt találtam olvasni, hogy HA nem lenne a CO2 üzlet, akkor Musk mester úr kompenzációs csomagja veszteségbe húzná a céget.

Nem sajnálom tőle, legfeljebb irigylem egy kicsit (na jó, nagyon).

Abszolut titok ez a kompenzációs csomag, vagy lehet róla valamit tudni?

Szerintem a Tesla hosszútávú érdekei mellett ez lehet a másik fő célfüggvénye.


800 (4000)

#867460 KawaBazsy Előzmény: #867438

Azé azt is be kellett volna írni a cikkbe, h hogy lehet ilyen magas az árfolyam, ha egyszer nem a fundamentumok táplálják..

800 (4000)

#867438 Koffein Előzmény: #867416

"a Tesla három és fél Toyota, közel nyolc VW, tizenhárom BMW. Eszelős számok. Soha nem történt ilyen, hogy egy gyártó annyit érjen, mint a top 10 másik együttvéve. Vagyis egy év alatt a luftballon kipukkadás helyett nagyjából megtízszerezte önmagát. És ezzel az ismert világunknak vége, örökre."

....

"Azok az emberek, akik számon kérik a nagyhatalmú igazgatókat, elnököket, vezérigazgatókat, kinevezik és leváltják őket, azok a főrészvényesek. Akik a pénzüket évek vagy évtizedek óta BMW, Daimler és Toyota papírokba rakták, mert úgy gondolták, hogy ott biztonságban lesz, és sokat fog érni. És elhitték a saját menedzsmentjüknek, hogy villanyautót nem lehet nyereséggel gyártani, hogy nincs rá kereslet, hogy az akksigyártásba beszállni hülyeség. És most azt látják, hogy ha Teslába tették volna a rájuk bízott milliárdokat, most tízszer olyan gazdagok lennének. És ezek a pénzemberek a világ mindenféle szegletében azt mondják a nekik dolgozó gyárigazgatóknak, hogy vagy húzzanak egy ugyanolyan hosszú csíkot a grafikonon, amilyen a Teslának van, de nagyon gyorsan, vagy húzzák el a csíkot ők maguk. Mert a kapitalizmust elsősorban pénzre játsszák, és csak nagyon sokadsorban világmegváltásra. De van az az eset, amikor a sors misztikus mókája miatt ez a két vektor véletlenül egybeesik."

https://totalcar.hu/magazin/velemeny/2021/01/08/te...


800 (4000)

#867416 Kissherceg Előzmény: #867412

a kérdés lesz e tesla :)) US presztízst csinál belőle, hogy végre legyen épkézláb autógyártójuk és ügyesen marketingelik a tőzsdén, mindenhol ez folyik a csapból. Drága PR, végén valaki fizetni fog, de ügyes....

EU-t és Németeketet meg csúnyán beszopatták Kínával közösen.

800 (4000)

#867415 Koffein Előzmény: #867413

vagy csak a 600 dolláros csekkjeiket teslába meg bitcoinba tolták :)

olvastam olyan hszt, hogy a tesla most már felvásárolhatná egyszerre a toyotát, panasonicot, mobileyet és így is maradna némi aprója... ilyen jövőkép előtt sokan beleugranak a tutiba..

800 (4000)

#867412 matgab Előzmény: #867404

ez már számomra tényleg felfoghatatlan... Mit gondolnak a befektetők a Tesláról? Hogy 10 év múlva egyeduralkodó lesz az autópiacon?