e de beteg :D
ha adni kezdik, akkor tudni fogjuk :o)))
feliratkozhatsz te is, ha gondolod, <trade notifications> az aktivan kezelt etf -ek kereskedéseit naponta közzéteszik...
Elböffenthetné magát az NNDM-re is ha már annyit tart belőlük...!
Mondjuk várjál, azt még lehet hogy venni akarja, a Teslát meg már adná...:-)
Negatív forgatókönyv a csak szimpla 100% emelkedés.Ez már simán pf kispapír fórum szint :))
Wood néni nem szeretne a teslán veszíteni, ezért fújja tovább a lufikát :)
"az ARK Invest 3.000 dollárra emelte 2025-re vonatkozó Tesla
célárát. Számításuk szerint még negatív forgatókönyv esetén is 1.500
dollárt ér a társaság részvénye, vagyis a jelenlegi ár több mint
dupláját"
Az LMC elemzőcég vezérigazgatója, Pete Kelly is úgy gondolja, hogy a német prémiummárkák és a Toyota növelheti a részesedését, míg a Tesla dominanciája egyértelműen véget fog érni.
„A Tesla az utóbbi öt évben dominálta az elektromos autók piacát, de
egyértelmű, hogy ez nem fog örökké tartani. Az Elon Musk által vezetett
cég számára kihívást fognak jelenti a Volkswagen-csoport új elektromos
modelljei, illetve új kihívók is fognak érkezni a német prémiummárkák
közül: az Audi, a BMW és a Mercedes is ott lesz, mellettük pedig a
Toyota” – véli Kelly.
úgy néz ki, hogy Burry még mindig tartja a shortot
"A Tesla 100 dolláros részvényenkénti áron nem döntené össze a rendszert. Nincs reflexivitás egy ilyen esésben. Viszont ez egy korszak végét jelentené egy bizonyos befektetési típus számára - írta a befektető."
Ugyanakkor, az s benne van a pakliban, ha a BTC innen pl dupláz vagy többszöröz, akkor az meg egy jó befektetés a TESLA-nak, mert a 1,5 milliárd dollárját többszörözi. Összességében véve szerintem túl kockázatos és nem jó dolog hogy így hazardírozik a TESLA pénzével.
Hát igen, van ebben valami, hogy egy durvább esés a bitcoinban -ami azért a múltkor is esett 20e-ről 4e-re, az akár csődbe viheti a most már pozitív eredményeket produkáló gyártást is. Az mondjuk más kérdés, hogy a gyártás is csak a kvótaeladás miatti bevétel miatt pozitív , ami bármikor változhat, ha kitalálják a politikusok, hogy igazából az elektromos autók is hasonló mértékben szennyezik a környezetet -az erőművek és az akkumlátoraik révén, mint a hagyományosak...
Tesla szempontjából szerintem ez kifejezetten negatív hír. Nem a saját pénzét teszi bele ebbe az instrumentumba, hanem a TESLA pénzét. Nem lenne jobb helyen a TESLA pénze gyárban, építkezésben, fejlesztésben, stb? Ráadásul 1,5 milliárd dollár? Ha lemegy a bitcoin 30%-ot, akkor bukik rajta 450 millió dollárt a Tesla? Sztem ez nagyon gáz. Határidőzni nem akar a TESLA? Fura ez így nekem.
Másfél milliárdért vásárolt bitcoint a tesla... vagy nagyon tudja, hogy mit csinál ez a csávó, vagy most húz lapot 19re...
szerk.: az öreg végig pofázza, az egész interjút, a helyett, hgoy hagyná kibontakozni az interjőalanyt :D
még nem adta el, mert 100k lesz :)
39 évesen nyugdíjba vonult a teslának köszönhetően. Tanulság, hitt benne, gyűjtötte, kiseggelte, nem adta el 100-200% után... most boldog, szabad ember, azt csinál amit akar...
CO2 kvóta értékesítést gondolom érted.
A kompenzációs csomag, pedig az, hogy Elon musk különböző mérföldkövek elérése esetén, amik szerződésben lettek rögzítve hatalmas részvénycsomagokat kap. (Azt mondjuk nem tudom kitől, hogy részvényhigítással, vagy vesznek a piacon, vagy hogyan, mert ilyen árfolyamok mellett venni ennyit képtelenség).
Szóval emiatt (is) lett Musk a világ leggazgadabb embere. Ez az ún. kompenzációs csomag, ami minuszba viszi az eredményt. A kvóta értékesítés, ami meg pluszba, mert maguk a legyártott autókat még veszteségesen gyártják- ha jól tudom.