Regisztráció Elfelejtett jelszó

Utazás

9 euro

#1486283 prfecó

Minden németnek ott van a zsebében. Viszont munkába utazásra használják nem 20 napos szinte ingyenes turistáskodásra Magyarok rosszabbak , mint a románok , ha 25 centes müanyag palackok összegyüjtésére vállalkoznak.


ez volt még tavaly, most hogy átadták a Velencei-tavi kerékpárutat érdemes lesz leforgatni azt is

#1473985 TrendMan

Velencei-tó utazás:


"A németek ellepték Horv…

#876090 KawaBazsy
"A németek ellepték Horvátországot, mivel kedvenc célpontjukon, Spanyolországban egyre rosszabb a járványhelyzet. Az időszűke, a negyedik hullám közeledte pedig irgalmatlanul felverte az árakat Horvátországban. Ez elég nyomós – bár meglehetősen gusztustalan – ok lehet, arra, hogy már meglévő foglalásokat egyszerűen töröljenek a szállásadók és a zsíros német pénztárca előtt, magasabb áron, széles mosollyal ismét felkínálják azokat sokkal magasabb áron. A beszámolók szerint a károsultak visszakapják ugyan a pénzüket, de azt kenhetik a hajukra egy félresiklott nyaralás kárpótlásaként. Főleg úgy, hogy tombol a szezon és kiadó szállás már alig akad az Adria partján."

https://okosutas.hu/botrany-a-horvatorszagi-szalla...

megtiltották a harangszót, megtiltanák a kakaskukorékolást ...

#876042 KawaBazsy Előzmény: #876036

Horváto. ugyanez. Fizetős kapuk, s elszállt árak. :-) Monnyuk én pont a bolti árakon lepődtem meg, h hogy lehet 1.5-2 szeres ár az élelmiszereknél. Az áfájuk nem magasabb..

megtiltották a harangszót, megtiltanák a kakaskukorékolást ...

#876036 matgab Előzmény: #875537

sziasztok,

aktuális élmények Olaszországból:

Elvileg nézik a védettségi igazolásokat, és aki nem rendelkezik ilyennel, annak 6 év felett 24 órán belüli PCR teszttel kell rendelkeznie, valamint regisztrálni kell előzetesen valami olasz ablakon, vagy konzulátuson.

Na ebből a gyakorlatban semmi nem igaz. A szlovén- magyar- olasz határok egyikén sem kellett megállni és kint az olaszoknál sem kérdezték soha a covid helyzetet. A közlekedési hírekben 2-6 órás sorokról írtak, az olasz szlovén határon láttunk egy baromi hosszú sort, de mi szépen elmentünk mellettük, nem tudom, hogy ezek PCR tesztre vagy regisztrációra vagy mire várhattak..

Annyi , hogy zárt teremben kell elvileg maszkot viselni még kint.

Az árak viszont elég kemények. Előtte a Balatonon voltunk, ahol én nem tapasztaltam azokat a totál elszállt árakat- amikről az újságok írnak, de az olaszoknál a szállás kivételével (ami kb. 2x volt mint a magyar szállás, de szolgáltatási színvonalra és lokációra is azt mondanám, hogy jogos volt az ár) az árak eléggé el vannak szállva.

Közértben is, étteremben is a magyar áraknak kb a dupláját látta az ember- ami talán a Lidl-ben nem volt igaz, ott inkább 1,5-szörös árak voltak inkább. Meg a benzinkút, az kb. 1,5-1,6 EUR egy liter benya.

Amúgy azt nem értem, hogy a XXI század közepén miért buziznak az olaszok még mindig ezekkel a fizetős kapukkal a sztrádákon? Amikor mindenkinél van okos telefon meg internet. Na ott km-es sorok álltak a kapuk előtt. Egysszerűen nem értem mit szopatják ezzel a népet. És akkor elkérnek 4 EUR-t a 30-60 perces várakozás után!



lebontják a cölöp házakat ...

#867080 Fornit Előzmény: #867075

A cölöpházak párhuzamosak a parttal, valószínűleg arra a partszakaszra épülne a hotel, és a kikötő.