Regisztráció Elfelejtett jelszó

"Hazai" bankok

Napi szopás az Erste banknál

#1498375 Ddavid Előzmény: #1498366

Már kiszedtem minden gubát tőlük. Certivel vigyázz, mert nagy mozgásnál a jegyző ugorva követi le az árat így a stop nem aktiválódik. A másik az, hogy nem egyszer volt olyan, hogy kiállt a és nagy haszonnál nem volt kinek dobni 10-15 percig.... Bár ez 3-4 éve volt és emiatt megfogadtam, hogy többet nem kínlódok.

Napi szopás az Erste banknál

#1498366 matgab Előzmény: #1498357

Végülis mondtam az Erstének , hogy küldjék át a TBSZ transzferálási nyomtatványukat, mert akkor átlőném a számlámat máshova.

Aztán felhívtak, hogy egyezzünk meg és meg lehetett velük végül alkudni - egyelőre maradok.

Bár az IBKR-nél ha jól látom lehet egyedi papírokat shortolni, az Ersténél meg csak certik vannak, amiktől ódzkodom egy kicsit.

Szóval amolyan fyi, lehet velük is egyedi kondiciókat megbeszélni.

Napi szopás az Erste banknál

#1498357 Ddavid Előzmény: #1495466

De jó hogy mondod, mert nekem is be kell mennem megszüntetni a számlámat. Sajnálom az RC-t, mert ezek kb. részesedést vettek pénzen, de semmit nem nyújtanak, innoválnak...

-- egyszerűsített bankváltás --

#1498351 TrendMan

Nem tudtam, hogy van ilyen:

"A bankot váltó ügyfeleknek érdemes tudniuk az egyszerűsített bankváltás intézményéről. Az egyszerűsített bankváltás egy szabályozott folyamat, melynek során a választott új bank nem csak megnyitja az ügyfél számláját, hanem a régi banknál vezetett számla bezárásáról is gondoskodik, erről értesít minden érintettet, sőt, minden kért megbízást (pl. állandó utalásokat, csoportos beszedési megbízásokat) átvezet a régiről az új számlára. Ennek köszönhetően elegendő csupán a számlanyitás alkalmával felkeresni az új bankot, és az ügyfélnek nem kerül plusz erőfeszítésbe a lecserélni kívánt régi számla megszüntetése."

Napi szopás az Erste banknál

#1495466 matgab Előzmény: #1385468

Gondoltam elkezdem leépíteni az Erste bróker számlámat, mert továbbra sem tudom megszokni a felületüket és a díjakat is meg fogják emelni.


Gondoltam a nem TBSZ-en lévő dollárjaimat kiutalom.

Igen ám, de csak Erste-s dollár számlára lehet kiutaltatni.

Ha máshova akarok utalni, akkor menjek a fiókba.

Bementem a fiókba- legalább azonosítottam magam- nem mintha nem lennék az Ersténél amúgy ügyfél, dehát nem ér össze a rendszer.

Majd Revolut számlámra akartam kiutaltatni. Azt mondják, hogy Revo számlát nem tud rögzíteni a rendszerben, azt csak papír alapú megbízással lehet oda utalni.

NA mondom én már 25 éve bankolok, de papír alapú megbízást soha nem adtam be és az amúgy is általában rohadt drága.

Akkor van Unicredites USD számlám is. Azt be tudja állítani? Azt be...

De akkor állítsa át, mert akkor csak oda tudok majd utalni. Forintot is, mert csak egy számlát enged rögzíteni a netbróker, mint külső kedvezményezetti számla...

Mondom mi?

Hát ha változtatni akarnék és mondjuk HUF-ot akarnék a következő alkalommal kiutalni, akkor megint be kell jöjjek a bankfiókba és át kell írassam a bankszámla számot.

Mondom: mindegy már 1 órája itt ücsörgök, hogy azt a tetves dollárt kiutaljam, állítsa be és majd ha forintot utalnék majd visszajövök.

Jó...

Erre megint elakadt a regisztrációban valahol. Oké, mondom nekem nincs több időm (1 óra 15 percnél kb), kell még valamit aláírnom, ahhoz, hogy beállítsa? Nem , nem kell... Majd beállítja és felhív, ha sikerült. Ez múlt csütörtökön történt, ma szerda van, még nem hívott.

Napi szopás az Unikretén banknál

#1385468 matgab Előzmény: #1385467

Az USD számláról elutaltam a teljes egyenleget, de annak (az utalásnak) díját nem a fő (HUF) számlán terhelik, hanem az USD-n. Tehát minuszba ment le a számla egyenlege.

Na mondom, akkor átvezetek egy maradék kis EUR-t az EUR számláról az USD-re.

Csakhogy a bankon belüli átvezetés saját számláim között nem érkezik meg napon belül , annak 3 nap az átfutási ideje.

Csakhogy ne legyen 3 napig sem az USD számla minuszban felkiálltással, a bank automatikus átvezetéssel gyorsan terhelte a HUF számlámat. úgyhogy 3 nap múlva mikor megérkezik az EUR az USD számlára (amit nem átváltanak közvetlenül EUR/USD egymással szemben, hanem átváltják előbb az EUR-t HUF-ra (vételi árfolyamon), majd a HUF-ot USD-re (eladási árfolyamon) és megint ott fogok tartani, hogy lesz az USD számlámnak egyenlege...

Amit majd megint elutalhatok. És olyan jó kis árréssel váltják ezeket a deviza vétel/eladásokat, hogy van rajta vagy 5-5% nyeresége a banknak váltásonként...

Felhívtam a telebankot, hogy miért szopatják az embert, de azt mondta minden jogszerű, tehetek panaszt, ha akarok...

agyf.szt kapok ettől a F…

#1385467 matgab Előzmény: #879382

agyf.szt kapok ettől a Fundamentától is...

Ugye kezdték azzal, hogy csak a szerződés felmondás utáni számlát fogadnak el (amit nem hangsúlyoztak ki korábban).

Két szerződésem van náluk, egy anyám nevén egy sajáton.
Aztán most , hogy van egy 1,6 meg egy 0,5m ft-os számlám, de közben a címem megváltozott, erre azt mondja, hogy én a 2x 1,05 milliós igénylésemet nem kérhetem úgy megbontva, hogy 1,6 a régire, és 0,5 az újra, hanem 1-1 kérelmen egy lakcím lehet...

Tehát kérjek a régire 2,1-et vagy az újra 2,1-et vagy osszam meg, de legalább 1,05 legyen a régin és 1,05 az újon is...

Arról nem is beszélve, hogy arról is elfelejtettek tájékoztatni, anno, hogy amikor elmondta, hogy milyen jó lesz az új szerződés (2018 körül), mert ott akár évente ki tudom venni majd a 72e ft állami támogatást (persze ezt utólag sajnos a jogszabályok ellehetetlenítették), ott elfelejtette mondani, hogy ennek a szerződés változtatásnak van egy egyszeri röpke 45.000 forintos szerződés módosítási díja... Hiába, egykori PSZF-es pénzügy tanáromnak volt igaza, hogy "olyan cégnek ne higgyetek, aminek még a kabala állata is egy róka!"

Na fasza kis tapasztalat…

#879382 matgab Előzmény: #868866

Na fasza kis tapasztalatom volt a Raiffeisen-nel is, jól átbasztak egy hitel felvétel kapcsán...

Mondtam a hitel ügyintézőnek, hogy ok én még nem akarom felvenni a hitelt, mert előbb a másik hitelembe felvenném az állami támogatást és ha azt folyósították, akkor felveszem.

Azt mondja, nem baj, akkor írjuk alá és majd amikor benyújtom a dokumentumokat, akkor folyósítanak...


Szépen bemegyek aláírjuk , erre kiderül, hogy valóban nem folyósítanak addig, amíg nem akarom betörleszteni a korábbi hitelem, de ők ezt a hitelt elkülönítik egy elkülönített számlára és azon már elkezd ketyegni a kamat, sőt el kell úgy kezdeni törleszteni, hogy még meg sem kaptam a hitelt...

Mocskos egy szemétláda bagázs ez is..

Arról nem is beszélve, hogy persze elmondják, hogy ilyen olyan amolyan költségek vannak amiket majd ők ilyen olyan amolyan módon kedvezményként jóvá fognak írni.

Bemegyek a közjegyzőhöz- akinek a díja amúgy 50-80e ft között szokott lenni, erre az meg azt mondja, hogy 170e ft. Mert, hogy ez nem egy ingatlan hitel, hanem egy szabadfelhasználású jelzálog alapú és nagyobb összegű, mint az ingatlan hitel volt...

Hát a ... anyját annak is! Aztán még sajnáltatja is magát, hogy minden ügyfélnek el kell magyarázni, hogy igen így felmentek az árak, de hát ezt törvényben írták elő nekik szerenécstleneknek és képzeljem el a CSOK-os szerződések után csak 10e ft a kj díj!

A hab a tortán, hogy a bankárt amikor megkérdeztem, hogy a 255e ft, amit jóvá akarnak írni, abban , mintha ilyen közjegyzői díj nem férne bele, erre azt mondja, hogy "ja, azt épp nem támogatják, biztos én értettem félre..." Lehet, de az sem volt kihangsúlyozva, hogy azt nekem kell fizetni és ennyire számíthatok...


Tudom, hogy igen át kell nyálaztatni egy ügyvéddel és a 30 oldalas szerződést betűnként le kell ellenőrizni egy ilyen esetben, de azért akkor is elég mocskos eljárásnak érzem, főleg azt, hogy az a technikai elkülönítés után történő törlesztés- na azt biztos, hogy csak valami közvetett logikai alapján lehet kiértelmezni a szerződésből...


Ausztriában vagy 5 éve e…

#868975 Bendeguz Előzmény: #868866

Ausztriában vagy 5 éve ez van, jó nagy szar, aláírom. Meg lehet szokni, de megszeretni azt sose :D

Erste bevezette az eddig…

#868866 matgab Előzmény: #866910

Erste bevezette az eddig ha nem is legáttekinthetőbben működő de stabilan működő mobilbankja helyett ezt a George-t vagy mi az istent.

Eleve nem értem, hogy miért kell ilyen hülye nevet adni egy banki rendszernek, akkor már inkább nevezhetnék Ödönnek is, hogy az angolok se tudják kimondani- másrészt miért nem tesztelik le ezeket az appokat tömeges használatra mielőtt rálőcsölik a lakosságra??

Nem gondolom, hogy nincs pénze egy banknak arra , hogy normálisan leteszteljék a rendszerüket, hogy működik-e?

Mondjuk az Unicreditbank is hasonló volt anno 2 (?) éve talán, annak is grafikusan szebb lett a felülete, csak nehezebb lett benne megtalálni a dolgokat illetve nem volt olyan kompakt nézete a felületnek, mint ami addig volt...

OTP pénzügyi terve, megt…

#866910 Fornit

OTP pénzügyi terve, megtakarítások hosszútávú befektetésére:

Szépen kördiagrammal is szemléltetve :))))

Egyéves magyar állampapír -----------25%

MÁP+----------------------------------------20%

Akciós bankbetét---------------------------15%

Prémium Aktiv Klasszikus Alap-----------11,7%

Ingatlanbefektetési alap-------------------11,7%

PMÁP 5 éves--------------------------------8,3%

Prémium Klasszikus alap-----------------8,3%

Őrült jó, pénzügyi analfabéták behülyítésére :)) Akciós bankbetétbe fektetni a befektetésre szánt pénz 15%-át, évi 0,01%-os kamatra :) 25-öt meg 2,5%-os állampapírba, :)

Az alapjaik is 5 éves távon hozzák az évi 3,9, 2,7, és 3,45%-ot.

Legjobb bank

#865966 Foxtrader

A hazai piacon a legjobbak a Gránit Bank számlacsomagjai és persze a CIB Online Bankmonitoron keresztül hiszen ingyenes az átutalás és minden más, kártyadíj stb, + 400e készpénzfelvét is!

Unicredit

#865879 Fornit Előzmény: #865870

Engem is felhívott vki, hogy a Raiffeisen banktól van és azonosítsam magam, születés, anyja neve stb...

Csak annyit mondtam neki, hogy akármi az, nem érdekel. :)


Unicredit

#865873 matgab Előzmény: #865872

Az Unicredit szokott ilyet csinálni. Na mindegy, persze, hogy nem adtam meg és írtam az MNB -nek egy kérelmet, hogy vizsgálják már ki , hogy ez jogszerű-e...

Milyen vicces lenne egy GDPR büntetés , az Unicredit csoportszintű árbevételének a 4%-a az én email-em hatására...

Unicredit

#865872 TrendMan Előzmény: #865870

Ez simán lehet átverés.

Ne add meg.

Online felületen nem lehet ugyanezt elvégezni?

OTP-nél lehet.

Unicredit

#865870 matgab Előzmény: #853631

Felháborítóak tartom, hogy az Unicreditbank egy külsős céget bíz meg azzal, hogy személyes adataim leegyeztetését követően a moratóriumra vonatkozó tájékoztatást akar adni.

Teszik ezt mindezt úgy, hogy a külsős cég egy ismeretlen mobil számról felhív az Unicreditbank nevében, hogy a moratórium miatt adjam meg telefonon a személyes adataimat nekik.

Messzemenőkig aggályosnak tartom, hogy az Unicreditbank ilyen cold call módon hívja ügyfeleit és beazonosításhoz szükséges adatokat kér el, úgy, hogy nem a bank Tele centerén keresztül keresnek, nem tájékoztatnak arról, hogy ki fog és milyen ügyben keresni és hogy személyes adataimat a Bank valakinek kiadja (ami alapján be tudnak nyilván azonosítani).

A Bank ezzel az eljárással a bank alapvető biztonsági folyamatokat veszélyezteti és GDPR előírásait sérti, hiszen jómagam semmiképp nem tudok meggyőződni arról, hogy kivel is beszélek valójában és kinek adta ki a bank a személyes adataimat.

OTP

#853606 Bendeguz Előzmény: #853601

Drága emberek, miért nem használtok Revolutot, vagy Transferwise-t?? Átutalod rá a pénzt és ingyen felveheted a világ összes bankjának automatájában (vigyázat, az EuroNET automaták átbasznak!!!)