Regisztráció Elfelejtett jelszó

"Hazai" bankok

Unicredit

#865873 matgab Előzmény: #865872

Az Unicredit szokott ilyet csinálni. Na mindegy, persze, hogy nem adtam meg és írtam az MNB -nek egy kérelmet, hogy vizsgálják már ki , hogy ez jogszerű-e...

Milyen vicces lenne egy GDPR büntetés , az Unicredit csoportszintű árbevételének a 4%-a az én email-em hatására...

Unicredit

#865872 TrendMan Előzmény: #865870

Ez simán lehet átverés.

Ne add meg.

Online felületen nem lehet ugyanezt elvégezni?

OTP-nél lehet.

Unicredit

#865870 matgab Előzmény: #853631

Felháborítóak tartom, hogy az Unicreditbank egy külsős céget bíz meg azzal, hogy személyes adataim leegyeztetését követően a moratóriumra vonatkozó tájékoztatást akar adni.

Teszik ezt mindezt úgy, hogy a külsős cég egy ismeretlen mobil számról felhív az Unicreditbank nevében, hogy a moratórium miatt adjam meg telefonon a személyes adataimat nekik.

Messzemenőkig aggályosnak tartom, hogy az Unicreditbank ilyen cold call módon hívja ügyfeleit és beazonosításhoz szükséges adatokat kér el, úgy, hogy nem a bank Tele centerén keresztül keresnek, nem tájékoztatnak arról, hogy ki fog és milyen ügyben keresni és hogy személyes adataimat a Bank valakinek kiadja (ami alapján be tudnak nyilván azonosítani).

A Bank ezzel az eljárással a bank alapvető biztonsági folyamatokat veszélyezteti és GDPR előírásait sérti, hiszen jómagam semmiképp nem tudok meggyőződni arról, hogy kivel is beszélek valójában és kinek adta ki a bank a személyes adataimat.

OTP

#853606 Bendeguz Előzmény: #853601

Drága emberek, miért nem használtok Revolutot, vagy Transferwise-t?? Átutalod rá a pénzt és ingyen felveheted a világ összes bankjának automatájában (vigyázat, az EuroNET automaták átbasznak!!!)

OTP

#853601 Fornit

OTP Bank

Tételezzük fel, hogy felvennék 200.000 forintot kártyával ATM-ből.

Készpénzfelvétel díja saját ATM-ből: 104 ft + 1,49% =3084 ft

Készpénzfelvétel díja idegen ATM-ből: 1045 ft + 0,6% =2245 ft

Úgy látom jobban megéri idegen bank automatáját használni az otp sajáttal szemben, ha 100k felett veszek fel.

Trükkös geczik, nem sok emberben merülhet fel, hogy egy idegen atm jobb megoldás lehet 106k ft felett.

Kivéve ha az idegen atm is + díjat számol fel ezen felül, azt nem tudom.

Ma ki fogom próbálni.

raiffeisen

#852240 matgab Előzmény: #847701

Kezdek hülyét kapni az Unicredittől...

A belépéshez is most már kell a jelszó a telefonomról is, meg az utalásnál megint meg kell adjak egy jelszót, ahhoz, hogy jelszót kapjak a telefonomra, amit ha megkaptam akkor azt a jelszót is be kell írni a laptopon.

Most már ott tartunk, hogy egy egyszeri utaláshoz hat különböző jelszót , ujjlenyomatot, telefon jelszót kell legalább megadni..

Mire jó ez baszki? Mert van néhány hülye, aki egyszer egyszer nyilvános helyen hagyja a jelszavait?

revolut

#847624 Fornit Előzmény: #847585

Egy referal linkre visz a "regisztrálj itt", mlm gyanú, jutalékot fizetnek a másokat beszervezőknek is ezek szerint.

(Nekem volt angol prepaid kártyám, még tizenéve, ha jól emlékszem 3-3,5% volt a jutalék a vásárlások után. Csak netcafeból bonyolított pár fontos megabus jegyek vásárlására használtam)

deviza

#842912 Bendeguz Előzmény: #842908

sajnálom, hogy így járt, de ő legalább nem lett hajléktalan, két lakás kiadásából tud bérelni egy komolyabbat magának.

Deviza

#842207 matgab Előzmény: #842205

Dehogynem, ha drágábban tudod eladni, mint amennyiért vetted, akkor megéri...

Viccet félretéve, most nem éri meg semmi mást venni, csak 4IG-t...:-)

Deviza

#842202 Koffein Előzmény: #842200

évek óta szólogatnak kifele :) ez üzenet értékű is lehet, hogy külföldiek ne nagyon akarják a budapest bankot megvenni.. :)

Deviza

#842200 Bendeguz Előzmény: #834492

Marci az mnb-bol kiszolt, hogy elég lesz 6db bank az országban. OTP, nerbank, meg még 4. Kbc vajon maradhat?

Deviza

#842199 matgab Előzmény: #834492

Felhív egy ismeretlen szám. Azt mondja, hogy a számlavezető bankom megbízásából keres és azonosítsam be magam.

Mondom mivel kapcsolatban keres? Azt mondja csak azután mondhatja meg, hogy beazonosítottam magam...

Valószínűnek tartom, hogy valóban a bank nevében kerestek, de könyörgöm milyen adatbiztonsági inétzkedések vannak a mai magyar bankrendszerben, amikor -gondolom egy marketing kampányuk keretében meghirdetett akció során- ismeretlen számról érkező hívásnál azt gondolják, hogy én kiadom az adataimat?

És ki az a hülye, aki valóban bárkinek kiadja az adatait, aki felhívja, mondván, hogy a bank nevében kéri az adatait???