Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

nem ertem

#865550 prfecó Előzmény: #865545

most akkor többet fizetünk be az EU alapjaiba , mint amennnyit kapunk ? ezt jelenti a nettó befizető status és ez ha igy van , akkor miért vagyunk benne

Paks jó befektetés? semmi gond , Rockefellerék épitsék meg , fektessenek bele, üzemeltessék és meg vesszük az áramot tőlük

Nem ertem

#865549 Spade Előzmény: #865546

Az ensz adatai szerint kb 637.000 a kivándorló de a munkaerő nyilvántartások alapján 124.000, egyes tükörstatisztikák szerint 100.000 hagyta el Mo-t (itthonról kijelentkezett teljesen ott bejelentkezett) A kivándorlás 2006-2012 között tetőzött


A valós szám nyilván valahol a kettő között lehet, és attól is függ mit nevezünk kivándoroltnak. A szorosan vett definicióban valszeg Feco és családja nem számít annak

Nem ertem

#865546 Ibiza Előzmény: #865540

a Fb-on kering a 600ezer kivándorló.
De milyen kivándorló az aki nem jelentkezik ki itthonról, hazajár orvoshoz ebbe a szar eübe :DDD

lenne

#865545 Ibiza Előzmény: #865541

szép, gratulálok.
Nekem hiányozna sokminden, én imádom Magyarországot és a magyarokat.
Szeretem a világot és az embereket de ez a hazám.


te kérdezted hogy kerülnének ide a migránsok, hát úgy ahogy leírtam.

Paks 3 jó befektetés rockefellerek is kiszámolták.

A fejlődés alapja az olcsó energia.
Euban nettó befizetők vagyunk ami jó.
gyurcsótiék 30% alatt hívták le az eus ingyenpénzeket inkább hiteleket vettek fel.
Nehogy már romániát nagy lehagyók közé számold, balkán az balkán soha nem viszik semmire, olyan a mentalitás.
Szlovákiában sem látom azt a nagy áttörést és fejlődést.
Nyugattól sem kell annyira hasra esni nem dolgoznak annyira hatékonyan, sokat hibáznak, üzletileg 12országgal van dolgom, 10ből 2x hibáznak.

Nem ertem

#865544 Spade Előzmény: #865543

szarsz a több ezer halott levélszavazóra is, ez a te jogállamodba még simán belefér.értem. Sőt az is belefér h az egyik fél résztvevőit nem engedik oda a számláláshoz, nálunk csak mondom minden párt aki jelöltet indított minden szavazókörben ott lehet, de nálunk csalnak, világos


Szted A GDP 24,5% jön EU támogatásként. Évente ? SZted mennyi a magyar GDP ?


pár adat

Eurostat PPP gdp/capita in dollár
2019
Hungary 33,979.0
Austria 59,110.6
Slovak Republic 34,178.0
Czech Republic 42,575.6
Serbia 18,989.0
Romania 32,297.3
Slovenia 40,656.6
Poland 34,217.7
Croatia 29,973.4

Nem ertem

#865542 Ibiza Előzmény: #865539

Gratulálok, szép.
Én szeretem Magyarországot és a magyarokat. Sok dolog hiányozna. De szeretem a világot és az embereket.
10országgal (12vel igazán) kereskedem élvezem a sokszinűségét.
Most van egy réteg aki szórja a mocskot, ezek ilyenek, addig nem nyugszanak amíg nem kerülnek hatalomra.
Itt sem mások az emberek mint máshol, ugyanazok a gondok az örömök.
Sajnos le kell játszani meccseket, ez harc, amíg nem leszünk egy európai ország azonos jogokkal egyenlő feltételekkel.

lenne

#865541 prfecó

lenne nem tény. ezt írtad...............ésd közben annyí dolgot írtál ténynek írtál pedig csak lenne

lenne:nyugat betelepitene Magyarországra migránst , nyugat válogatna a migránsok között a maradékot küldené ide

lenne: 950 eur , amit Magyarországon fizetni kell

lenne : Magyarországnak kellene visszaküldeni

Egyszerű a megoldás van mindezen helyett befizetsz egy alapba és nem érkezik , hozzád migráns

Viszont kiszámoltad mekkora támogatás jött Magyarországra és mennyit kellett befizetni az EU felé. Nettóban GDP 24,5 % .

Látom hogy fejlodik Németország , Ausztria befizetők

Fejlődik Románia ,Szlovákia akik szintén haszonélvezők.Egyedül Bulgária rosszabb nálunk , mert ott már a kormány is gazdasági maffia


Nem ertem

#865540 Spade Előzmény: #865537

A jogállamiság a legnagyobb kamu duma ebben a században, nálunk soros szerint vidéken nem titkosan szavaznak szerinte, tavasszal nem ülésezik a parlament a veszélyhelyzetben miközben mindcen nap működik mondják azok akiknél több ezer rég halott szavazó dönt el egy választást,alapvető tények nem számítanak ne viccelj már azt hittem több közöd van a joghoz

......

a kivádorlásról, mert kérted h mit szólok hozzá, erről is vannak statisztikák:

"Annyi bizonyos, hogy a kivándorlás 2006 és 2012 között tetőzött, akkor évi 65 ezer, egyes tükörstatisztikák szerint 100 ezer magyar hagyhatta el az országot. 2013 óta a kitelepülők száma stagnál, 2016-tól pedig csökkenésnek indult, sőt 2018-tól már a visszavándorlásban tapasztalható némi növekedés.


A még folyamatban lévő projekt, amely a Németországban élő magyarok körében vizsgálja a kivándorlás társadalmi, integrációs és mobilitási hatásait, egy 2017. végi online felmérésen és 41 idén elkészített mélyinterjún alapul – ezek közül a kutatók eddig 16 beszélgetést vetettek alá kvalitatív elemzésnek.

A mélyinterjúkból a következő magyar bevándorlótípusok rajzolódtak ki (Feischmidt hangsúlyozta, hogy ezek egyelőre hipotetikus kategóriák, mivel az interjúknak csak egy részét dolgozták fel):

  1. A késő Kádár-korban, illetve a rendszerváltás után kivándoroltak, akik küzdelmesen, de sikeresen integrálódtak, és ebből a perspektívából beszélnek. Általában ötven évnél idősebbek, élhetnek német házastárssal, de tipikusan magyar szociális környezet is körülveheti őket.
  2. A 2000-es évek közepétől indult kivándorlási hullámmal sok diplomás ment ki, akik csak rövid ideig dolgoztak Magyarországon, rendszerint az egészségügyben, az oktatásban vagy a szociális ágazatban. Kezdettől fogva a szakmájukban dolgoznak kint is. Többségük hosszú távra rendezkedett be, közülük azoknak sikeresebb az integrációja, akik multikulturális nagyvárosokban élnek, például Berlinben, Stuttgartban.
  3. Magasan képzett dolgozók, akik különböző időpontokban vándoroltak ki, és multinacionális vállalatoknál, vagy az akadémiai, illetve tudásiparban dolgoznak, szakmájukra nézve mérnökök, közgazdászok, kutatók. E globális nomádoknak is nevezett réteg kint maradása bizonytalan, ha családjuk van, az növeli a maradás esélyét.
  4. A kékgallérosok, akik jellemzően az utóbbi 10 évben érkeztek Németországba. Mentális vagy kulturális értelemben nem tudtak elmozdulni, kiszolgáltatottak, mobilitásuk limitált, kinti társadalmi kapcsolataik elenyészőek, többnyire Magyarországhoz kötődnek. Mindezek ellenére még ők is pozitív véleménnyel vannak a kivándorlásukról, jellemző, hogy a foglalkoztatási biztonságot hangsúlyozzák.
  5. Az inaktív kísérők jelentős csoportja leginkább feleségekből, anyákból áll, akik legfeljebb alkalmi munkákat vállalnak külföldön. Számukra a legnehezebb a beilleszkedés, és őket sújtja leginkább a magány, elszigetelődés."


Nem ertem

#865539 prfecó Előzmény: #865535

Magyarok külföldön

.Szerencsém volt német nyelvterületen dolgoztam nagyon sokat és mindhárom gyerekem német-angol nyelven végzett középiskolában , megteremtve a lehetőséget a külföldi egyetemekre.

Mindegyik kint él , nyugodt ,körülmények , beilleszkedve a holland , német rendszerbe. Saját cég , vezetői beosztás .

Speciális szaktudás , melyet Magyarországról , Norvégiából , Svájcból ugyanúgy végezhető, multinaconális cégeknél

Miután osztrák , német területen sok sok kisebb üzletbe ( vendéglátóipar ) dolgoztam , üzemeltettem , béreltem , megvettem tudom mi az kemény munka.

Nagyon sok ismerős , kolléga van / volt , barát is volt, de az minimális .Aki akart elérhetett valamit , ha ismerte a nyelvet , speciális tudása volt könnyen nyugodt életet teremtett főleg , ha család is volt. Ezek közül senki nem jött vissza , legfeljebb úgy , mint én NYUGDÍJ miatt. Felváltva itt és ott magyar ház- bérelt nyaraló-ingatlan .

Mostaniak közül az Angliába kimenők pechesebbek. Nagy a konkurencia a dominium országokból érkezők miatt és nagyon sokan lecsúsznak a magyar viszonyok alá. Anyagilag jól élnek, de pizzafutárok , mosogatók , szállodai alkalmazottak, stb. Brexit után nehezebb lesz.

Német területre csak németül perfekt, jól dolgozó tör be , de az nagyon- Saját cég , vezető beosztás.

Munkások is jól élnek( gyenge némettel) , de anyagilag stabilak. Persze a magyar cégek által dolgoztatott nyelvtudás nélküliek , na azok jönnek - mennek.

Holland , belga , luxemburg országokban az angol indulónak elég. Kozmopoliták , mindenki saját szintjén jól el van. Aki aztán megtanulja az adott nyelvet , nagyon becsülik őket és nagyon meg is fizetik.

Szerintem a 600000 magyar kint is marad jön , mint megy.

Egyik lányom német nyelvterület EU pályazato ellenőre egy kicsi speciális szelet , férjével. Beérkezett anyagok 95 % elfogadják , ha saját országuk hatósága pecsétje rajta van(,persze egyébként szurópróba szerint megy )

Most már ott tart a dolog magyar ( bolgár , román is )területről 95 % ellenőriznek.

Hosszu volt


Nem ertem

#865538 Ibiza Előzmény: #865537

nem kell eldönteni, kelet nyugat kapuja vagyunk. Azzal kell dolgoznunk amink van.

a lenne az nem tény...

Paks 3 jó befektetés rockefellerek is kiszámolták.

A fejlődés egyik alapja az olcsó energia.

Nem ertem

#865537 prfecó Előzmény: #865535

Mindig utáltam azt a szót , harcolunk , háborúban állunk. Dolgozzunk , tanuljunk , keressünk közös nevezőt. NE az utóbbi 10 évben harcban áll , és most elérkeztünk oda 25 egyéb országgal is harcban állunk.

V4 nem magyar párti pl. a jogállamisággal , de sok mindenben sem. Szlovák , cseh álláspont ismert.

Összes határmenti ország _ osztrák , szlovák , román , szerb , horvát , szlovén jogállampárti. Mégsem hallod , h lezárnák a határokat saját vagy Eu is indokok miatt.

Orbán képes lenne erre is ,kicsinyes politikai szándékai miatt.

El kellene dönteni Szent -István nyugati út vagy balkáni út , mely Török , türk és egyéb hottentotta és Kina , Orosz érdekövezet.

Nem ertem

#865536 Ibiza Előzmény: #865534

Csak hozzáteszem ha fiatalabb lennék én is kimentem volna, mert meg kell próbálni, kipróbálni magad a világban.
Az ember azt bánja amit nem tesz meg.

Nem ertem

#865535 Ibiza Előzmény: #865534

V4 érdekszövetség, ha van érdek összetartanak.
Mind mondtam eus pénzeket keményen ellenőrzik plusz itt vannak a feljelentgetők.. szerinted nem derülne ki? csak mondogatod az eltüntetést. Abba gondolj bele ha egy 4-10mrd-os üzlet van ezen van 10-15% nyereség az szép. Ránézhetsz az adott cégek mérlegére, ott láthatod a forgalomarányos nyereséget.
Kb 20-25 embert ismerek közvetlenül akik külföldön dolgoznak, kb 5en visszajöttek már, a fele az 5-10 évet akar kint lehúzni (a nyugdíj miatt) a többiek még nem tudják. 3an vannak akik azt mondják maradnak. A maradók egy részénél az élethelyzet olyan, hogy vegyes házasság lett.
Olyat is tudok 2őt akik németországból hazajöttek miközben kint éltek már 15-20éve.
A tapasztalat az, hogy a nyelvtudás a legfontosabb és a képességek. Általában takarítás, vendéglátás és szálloda, pizzafuti.
A kint maradókból 2 vállalkozó, egy elmondta jobban keres de megmaradt a magyar cége is tehát malmozni is kell. Komplett lakásfelújításban dolgozik, dolgoztat magyarokkal törökkel és lengyelekkel. Jaaa és poén arab fővállalkozónak dolgozik a legtöbbet. :)
A kintmaradók egyike informatikus, itthol is jól keresne. A másik szoftverfejlesztő. De van aki autógyárban nyomja. Van aki takarít és takarító vállalkozást akar csinálni, van aki tűzjelzőket szerel és ellenőriz.
Német, angol, holland területek. Egy Kanada (utálja) egy belga, Ausztriába ment férjhez egy.
Akik Hollandiában élnek azok jó érzik magukat,sok ottani barátjuk van, németeknél akik vannak azoknak sokminden hiányzik de mondják jó nekik a felépítmény amiben élnek, de nem nagyon barátkoznak, elvannak. Angliában élők általában takarítás és pizzaszállítás vagy éttermek-szálloda, tetszik nekik London.
Azt mondják nyugodtabbak.
De ez a nyugodtság abból is fakad azonnal alkalmazkodnak, felveszik az ottani ritmust, a németek osztrákok jogkövetők nyugisabb az élet.


Van pár aki nagy kártyás, 3-4 perfekt nyelvtudás, több diploma, speciális tudás, pénzügyi terület vagy üzlet multiknál.
Érdekes ők kozmopoliták. Simán elvannak pár évet bárhol, hazajárnak de mindegy hol élnek Európában.

Nem ertem

#865534 prfecó Előzmény: #865530

Szlovák külügy tiltakozik a v4 használata ellen a vetozas alkalmával, Csehország egyetért a jogállamiság Gál , román Orbán szeretne tiltakozik a magyar vető miatt, szlovén Jansa a koalíciós társai közöltek szakad a koalíció . Remelem jól tudom.

Azért mert jó hatásfokkal hívjuk le a EU pénzeket nem kellene eltüntetni, bele hajszolni értelmetlen beruházásokba más állam erdekeben( Kína , orosz )

Én ugyan nem hiszem el h visszatérnek a magyarok külföldről. Minden rokon , ismerős akar nemet , akar holland , akar Norvégiában el , marad. Beilleszkedtek , dolgoznak , nem értik ezt a fene nagy magyar politikai gyűlölködést az EU val szemben

Nem ertem

#865530 Ibiza Előzmény: #865522

Orbánban benne van a szabadságharcos, frontokat nyit. Osztrákok is ugyanazt csinálják mint mi csak sunnyogva csöndben. Kevés frontot nyitnak (lásd fukarok)
Orbán fenntartja a V4 kapcsolatot gondolom tartogatja ha gáz van és közös a platform akkor egységesen kiléphetünk euból. Ez jó alkupozi, ezt még Antall találta ki de megosztással szétverték a szövetséget.

Nem ertem

#865528 Ibiza Előzmény: #865522

persze, elindították a gnúcsordát, de ez a mesterterv része. Egy idő után öngerjesztő.
mint amikor a magyarok is mind külföldön akartak dolgozni mert az a menő. utána szállingóztak vissza. Azok maradtak akik makacsok vagy volt tervük és képességük.
Persze, kettős mérce kettős beszéd.
Ezért szabadságharc ami most van.
Mindig a paraszt szív. Ha nem vagy születésed okán az uralkodó részben akkor max a kevés számú látszólagos szabad lehetsz akit nem szeretnek de nem éri meg levadászni, nem vagy befolyással és sok energiát igényelne az átnevelés .
Gnúcsorda, ragadozók (préda és ragadozó) és a fecske.

Nem ertem

#865522 Koffein Előzmény: #865517

Mennek mindenhova, azt se tudják, hogy miért akarnak odamenni... pár hete olvastam egy elég hosszú cikket, hogy egy migri család belefulladt a tengerbe. szíriából indultak, több éve franciao.ba éltek, kaptak lakást, apuka munkát, csak egy gond volt, becsípődött a buksijukba, hogy anglia, többször nekimentek a csatornának, de visszafordították őket. majd végső elkeseredésükbe fizettek embercsempészeknek, kaptak egy lerobbant ladikot, és célkeresztbe vették angliát... a tengerbe pusztult két gyerek, meg a szülők... megszólították a szomszédokat, barátokat, és elmondásuk szerint, próbálták lebeszélte őket, de nem sikerült, mert azt hajtogatták, "anglia a szabadság földje", muszáj oda eljutinuk. Miközben már a kamionosok, úgy látják angliát, hogy az elveszett, ha nem fizetett, bekamerázott parkolóba állnak meg, a rakománynak annyi... ez a szabadság földje? na mindegy....

Ahogy kinéz a dolog, a fejlett nyugat elszámolta magát, amikor a valósággal találkozik a politika, akkor összezavarodik https://index.hu/kulfold/2020/11/14/a_himnuszt_nem...

Amúgy logikus, ha kerítés nem lenne, akkor rajtunk keresztül mennének, mert kevésbé kockázatos, és azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy valahova kerítés kerülne, az osztrákok és közénk, így hegyeshalomnál várnák a kapu megnyitását...

Macron már pedzegeti, hogy erősíteni kéne a schengenen belüli határellenőrzést https://444.hu/2020/11/05/macron-erositene-az-eu-n...

a helyett, hogy felállítanának egy eu-s hadseget, eu határait ellenőrző eu-s határellenőrző pontokat, az eu végvárainál... eltelt 4-5év és még mindig ott tartunk, hogy jogos, vagy nem jogos, amit magyarország csinál? de ha nem csinálná, akkor is jogtalan volna, hogy tovább engedik... tipikus, van kalap, nincs kalap, így is, úgy is kapunk a pofánkra... ebből adódik a kérdés, hogy miért nem a széleken oldják meg a problémát egy eu által ellenőrzött szervekkel? ja hogy akkor az eu húzná fel a kerítést? és akkor az eu lenne a rossz és nem egy egy adott tagállam?! mindenesetre érdekes... értem én, hogy törökökkel le lett bizniszelve, s erdogán még megoldja, de meddig oldja meg? mikor jön egy újabb kérés részéről és ismét átenged pár százezer migrit? majd kap megint pár milliárd eurót és ismét beindul a védelmi gépezet... érdekes dolog a nagy politika, miközben a királyok sakkozgatnak egymással, a parasztok szívnak...

Nem ertem

#865520 Ibiza Előzmény: #865517

természetes és sajnálatos a menekülés.
Sajnos ilyen is van a világban.
Háború bőrszín és vallás szerinti üldözés.. elmenekülsz a családoddal.menekült leszel. kényszerhelyzet. Kérelmezel vagy beszöksz majd elmondod sajnálod de muszáj volt.
Kapsz ideiglenes papírokat, megköszönöd, szerényen viselkedsz hiszen befogadtak, alig várod elmúljon a vészhelyzet szeretett hazádban és azonnal mész vissza, elöszőr te majd viszed a családodat. Megköszönöd a befogadást, örök a hála.
Ha túl sokáig tart ez az állapot a gyerek is iskolába ment esetleg egy új gyerek is születik akkor kéred hagy telepedj le, migráns leszel, beilleszkedsz dolgozol adózol és hasznos tagja leszel a befogadó országodnak. Örzöd hagyományaidat böüszke vagy az identitásra de természetesen a befogadó országod törvényei szokásai az elsődlegesek, azért maradtál ott. Ha nem megfelelő akkor keresel egy neked megfelelőbb helyet.

Nem ertem

#865519 Ibiza Előzmény: #865517

ne keverd. A migráns szó pejoratív lett. Természetes folyamat ha valaki máshol akar élni, akkor be akarsz illeszkedni dolgozni és rendesen élni akarsz. Beadsz papírokat és ha kapsz engedélyt akkor boldogan beilleszkedsz.
A magyarok zöme az kalandozó, nem tudja még ott akar élni vagy sem. Mindenhol zöld a fű amíg turista vagy, amikor ott élsz akkor más.
A magyarok ilyenek akik külföldön vannak. Ilyenek a lengyelek a jugók.
Ez nem azonos a papírok nélkül belépőkkel akiknek semmilyen beilleszkedési tervük nincs, agresszívok, vallási fanatikusok, ezek a betolakodók.
Hogy kerülnek hozzánk?
Ne viccelj. Nem hallottál az elosztásról?
Szétosztják az eus tagországok között a betolakodókat. olaszok németek megszűrik őket és akik haszontalanok azokat szétosztják függetlenül a belépés helyétől.
Meghatározzák mennyit kell fizetni nekik, akár 900eurt is. És mivel ideiglenes papírja van oda megy ahova akar, de mi fizetünk a számlájára. A magyar 900eur is olyan mint a német, a betolakodónak mindegy és mehet ahova akar.
Ha a szétosztott embert ki kell toloncolni akkor te pénzedből kitoloncolják, akár repülővel hazáig.

HA JUGÓKTÓL JÖTT BE ÉS ŐK NEM FOGADJÁK BE AKKOR HOGY TOLONCOLOD KI? (véletlen nagybetű)