Nem ertem
Koffein Előzmény: #865517Mennek mindenhova, azt se tudják, hogy miért akarnak odamenni... pár hete olvastam egy elég hosszú cikket, hogy egy migri család belefulladt a tengerbe. szíriából indultak, több éve franciao.ba éltek, kaptak lakást, apuka munkát, csak egy gond volt, becsípődött a buksijukba, hogy anglia, többször nekimentek a csatornának, de visszafordították őket. majd végső elkeseredésükbe fizettek embercsempészeknek, kaptak egy lerobbant ladikot, és célkeresztbe vették angliát... a tengerbe pusztult két gyerek, meg a szülők... megszólították a szomszédokat, barátokat, és elmondásuk szerint, próbálták lebeszélte őket, de nem sikerült, mert azt hajtogatták, "anglia a szabadság földje", muszáj oda eljutinuk. Miközben már a kamionosok, úgy látják angliát, hogy az elveszett, ha nem fizetett, bekamerázott parkolóba állnak meg, a rakománynak annyi... ez a szabadság földje? na mindegy....
Ahogy kinéz a dolog, a fejlett nyugat elszámolta magát, amikor a valósággal találkozik a politika, akkor összezavarodik https://index.hu/kulfold/2020/11/14/a_himnuszt_nem...
Amúgy logikus, ha kerítés nem lenne, akkor rajtunk keresztül mennének, mert kevésbé kockázatos, és azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy valahova kerítés kerülne, az osztrákok és közénk, így hegyeshalomnál várnák a kapu megnyitását...
Macron már pedzegeti, hogy erősíteni kéne a schengenen belüli határellenőrzést https://444.hu/2020/11/05/macron-erositene-az-eu-n...
a helyett, hogy felállítanának egy eu-s hadseget, eu határait ellenőrző eu-s határellenőrző pontokat, az eu végvárainál... eltelt 4-5év és még mindig ott tartunk, hogy jogos, vagy nem jogos, amit magyarország csinál? de ha nem csinálná, akkor is jogtalan volna, hogy tovább engedik... tipikus, van kalap, nincs kalap, így is, úgy is kapunk a pofánkra... ebből adódik a kérdés, hogy miért nem a széleken oldják meg a problémát egy eu által ellenőrzött szervekkel? ja hogy akkor az eu húzná fel a kerítést? és akkor az eu lenne a rossz és nem egy egy adott tagállam?! mindenesetre érdekes... értem én, hogy törökökkel le lett bizniszelve, s erdogán még megoldja, de meddig oldja meg? mikor jön egy újabb kérés részéről és ismét átenged pár százezer migrit? majd kap megint pár milliárd eurót és ismét beindul a védelmi gépezet... érdekes dolog a nagy politika, miközben a királyok sakkozgatnak egymással, a parasztok szívnak...