ez is érdekes lehet, sőt, lehet érdekesebb, mint az airbnb
most látom, hogy a wish is tőzsdére akar lépni 23 dodós áron, ahogy kinéz mostanság, mire a wall streetre ér 50 dollárros áron fog indulni a kereskedés.. :)
nagyon jó kérdések, meglátjuk, hogy mi lesz a jövőben..
az hogy visszaáll-e a turizmus? szerintem visszaáll, ha nem is előbb, de utóbb biztos, kb 3 éven belül... nézd meg az usába, hogy milyen repcsi forgalom van már, mint a covid előtt... a városi szabályozás, na az érdekes lesz..
https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1559720/00...
Mennyit érhet a cég? Van jövője? Visszaáll a 2019 előtti tömegturizmus, ami ellen már tüntettek is pl Barcelonában, Velencében? A városi szabályozások lehetősége mennyire támogatja az airbnb üzleti modelljét?
A robinhúd korszakban kuriózumszámba megy ha egy felkapott ipo nem nyit legalább +60%-al a jegyzési ára felett.
dec 10-én tőzsdére lép... ahogy 44.00-50.00 $ -on nyithat, majd irány a csillagos ég... :P
https://www.investing.com/ipo-calendar/
most olvasom kbc-n, hogy sávot ugrott...
"56-60 dollár közötti már a héten esedékes IPO-nál meghatározott ársáv,
vagyis valóban komoly kereslet mutatkozik a részvényekre. A tervek
szerint csütörtökön indulhat majd a kereskedés a népszerű vállalat
részvényeivel, és közel 3 milliárd dolláros lehet az IPO mérete.
Korábban még 45-50 dollár közötti sávról szóltak a hírek."
A Lamborghini IPO-ja piaci kommentárok szerint akár a 10 milliárd eurót is meghaladhatja, ami a VW-részvényesek szempontjából kifejezetten értékteremtő lehetne, ha figyelembe vesszük, hogy a VW csoport jelenleg 80 milliárd eurós piaci kapitalizációval rendelkezik. Az értékeltség alapjául pedig természetesen a Ferrari szolgálhatna, emiatt röviden összeválogattam a legfontosabb különbségeket, melyeket helyenként kiegészítettem egyéb szubjektív véleménnyel is. Ezek a következők:
...
Vannak ugyanakkor rossz példák is a múltból, hiszen az Aston Martin is megpróbált a Ferrari útjára térni 2018-ban, de óriási bukta lett belőle. Ennek ellenére a Lamborghini IPO-jára vagy értékesítésére érdemes bizakodva tekinteni, mert sokkal stabilabb lábakon áll, mint korábban brit riválisa.
"Az Airbnb 44 és 50 dollár közti árfolyamon tervezi kibocsátani
részvényeit a tőzsdei bevezetése során, amely akár 35 milliárd dolláros
értékeltséget is eredményezhet."
Mit gondoltok, lenne benne fantázia?
"A Bloomberg elemzői szerint a Lamborghini tőzsdei bevezetése 12 milliárd dolláros likviditást biztosítana a Volkswagen számára. A legnagyobb európai autógyártónak megközelítőleg 73 milliárd eurót kell 2025-ig a digitalizációra és elektrifikációra költeni."Az magától érthetődik. :)
*
Soros még 2012-ben vett bele a PLTR-be, nem most.
Most bejelentette, hogy szórni fogja, amint lehet, erre az árfolyam: +4,1%
Bezzeg ha ezt vettem volna nem snowflake-et... Akkor fordizva lenne...
PLTR 18,5 +100% a múlt havi aljról.
Kurvára idegesít ez a részvény. Ha helyből visszaesne 25%-ot, még arra sem lenne elég, hogy elmosolyodjak rajta.
A világ valaha volt legnagyobb részvénykibocsátásának indult a kínai Ant Group, Jack Ma, a leggazdagabb kínai cégének tőzsdére vitele egyszerre Shanghaiban és Hong Kongban, 34 milliárd dollárt lapátoltak volna be, lekörözve ezzel, letaszítva a pénzügyi világ trónjáról New Yorkot, a befektetők már dollármilliárdokat öntöttek bele mindenhonnan, a világ négy sarkából, amikor mit ad isten, a kínai felügyelet hirtelen észbe kapott, hogy keddről szerdára nem tetszik neki valami a cégben, hirtelen túl nagy kockázat lett a pénzügyi rendszerre, úgymond, és szigorúbb szabályozás alá vonja, az általa több száz millió kínai felé folyósított mikróheteleknél kötelezi a céget, hogy a hitelek 30%-ára ő maga képezzen fedezetet, és ezért az egész mega-részvénykibocsátást leállították, alighanem tízmilliárd dolláros nagyságrendű kárt, értékvesztést okozva a tulajdonosoknak, de lehet akár 100 milliárd is, hiszen ahol a felügyelet ilyen nem átlátható módon vegzálhat egy céget, van még ilyen ország, és egy tollvonással elveheti a profitjának egy részét, ott sokkal kevesebbet ér a vállalat és benne a részesedés. A zsíros megaüzlet pénzügyi coitus interruptussá silányulásának oka, hogy a háttérből lesújtott a Párt ökle, személyesen Xi elnök adta ki az ukázt, a kilövési engedélyt, mert az exhibicionista Ma kritizálni merte az államot, hogy túl merev, túlszabályoz és nem enged teret eléggé az innovációnak, erre a főkommunista begurult, hogy na, a pofázásból most már elég, gazdag lehetsz, de kussolj, a végső verdiktet majd mi mondjuk ki, majd én megmutatom, ki az úr a háznál, mert miénk itt a teljhatalom, és leállíttatta a kibocsátást, szép summát húzva ki Ma zsebéből, meg mindenkiéből, aki sertepertélt az üzlet körül. A kínai modell belső érdekkonfliktusainak hű tükre a történet, a külső, nyugati versenytársak kitiltásával nagy piacot ad a honi szereplőknek, de az innovációt egy pontot megtöri az állam, és az igazán innovatívakat el is üldözheti, akár be is börtönözheti vagy meg is öletheti öket, csinálhat bármit, a jog nem véd meg, jogállam híján a végső jogforrás a Párt illetve annak teljhatalmú feje, a mindenható góré, ez az üzenete a megszakított tőzsdéremenetelnek, ami egy szempillantás alatt összeomlott így, mint egy bénán összerakott Ikea-szekrény, jó, majd esetleg újra összerakják, de már nem fog annyit érni. Nem kell félnie New Yorknak.
https://www.wsj.com/…/china-president-xi-jinping-halted-jac…
most én pont a Buffett miatt nem vettem még Snowflaket, majd ha az ő beker ára alá esik, talán akkor... oxyba belekarmoltam oszt naponta emlékeztet, hogy ő is tévedhet :) ettől még lehet jó, tettem ide be anyagot róla, szóval hosszú távon akár többszörözhet is..
engem a paypal maffia győzött meg, nem hülye gyerekek, vannak ott kapcsolatok, minden fele https://www.bitcoinbazis.hu/elon-musk-es-a-paypal-...
sokat gondolkoztam, hogy snowflake-et vegyek vagy Palantirt, aztán úgy gondoltam, hogy inkább snowflake-t, abban Buffet is látta a spirituszt, ez a Palantir meg nagyon titokzatos és veszteség generátor.
De lehet , hogy Biden most sokat fizetett nekik a választási rendszer meghekkeléséért..