Regisztráció Elfelejtett jelszó

matgab részvényei

USA

#865050 TrendMan Előzmény: #864938

Passz.

A FAZ szerint akkor van Amerikának elnöke, amikor a média kihirdeti, a média meg a demokraták kezében van - kívéve Fox.

Ehhez képest az új elnök hivatalos beiktatása január 9 körül történik csak, ha a képviselő ház jóváhagyja.

Namármost, ha most kiderülne, hogy mégis valamilyen csalás történt - amit a média esetleg lehozna (vagy nem) - akkor hogy hátrálnának ki ebből az egészből?

USA

#865003 picirigo Előzmény: #864940

Minden összeesküvés elmélet nélkül: azért most már tudjuk miért kellett (és kinek az érdekében állt leginkább ) leváltani Trumpot!

Short

#864989 Fornit Előzmény: #864122

Csak említened kellett. :)

Szerintem ha visszanézném a chartokat ettől a hsz-tól kezdve indult a mostani nagy emelkedés.

USA

#864940 matgab Előzmény: #864938

Összességében azt látom, hogy Biden-t beállítja a média , mint Göncz Árpádot jóságos szerethető nagyapóként, míg Trumpot, mint primitív sutyerák. A közvélemény kutatásoknak is az volt a célja, hogy az emberek pszichésen a győzteshez szeretnek tartozni és azzal , hogy azt mondták, hogy Biden megnyer mindent főlényesen, a kongresszust meg a szenátust is- elég keményen befolyásolták a tömegeket. Arról nem is beszélve, hogy Trumpot akkor cenzúrázták amikor akarták, olyan közösségeket is simán töröl a facebook , mint pl a "normális élethez ragaszkodók 16ezer fős csoportja- aki nem hiszem, hogy amúgy etikai elveket sértene. Gondolom USA-ban ugyanilyen alapon töröltek más politikai csoportosulásokat is.

Trump amellett, hogy lehet, hogy idióta, de ő volt nagyon hosszú ideje az első elnök, aki nem indított háborút (pedig lehetősége lett volna beavatkozni Szíriában is vagy máshol), sőt inkább kivonta a katonákat, az offshore cégeket elkezdte repatriótálni és a külföldi gyártást is visszavinni az USA-ba és ellenállt a migrációs hulámnak.

Azt hiszem, ezek a lépések egy átlag amerikainak az előnyére váltak (volna) hosszú távon ha sikerül keresztülvinni az elképzeléseit.

Biden meg a nagytőke képviselője vagyis inkább bábja, bólogató Jánosa lesz. Elmarad az adóemelés, de elmarad a gyártás hazahozatala és a hazai adófizetési réteg szélesítése. Cserébe lesz majd háború. Mindez összességében - migrációs és egyéb társadalmi destabilizációs mozgalmaknak köszönhetően könnyen még jobban el fog adósodni az USA, sőt akár polgárháborús helyzet is kialakulhat. A birodalmi politika katonai fenntartása -gyengülő gazdasági hátországgal meg mindig a nagy birodalmak összeomlásához vezetett a történelem folyamán.

USA

#864938 matgab Előzmény: #864859

azt még el tudom képzelni, hogy a demokraták inkább levélben szavaztak, de azt azért nehéz feltételezni, hogy míg a személyes szavazók nagy része Trumpra szavazott, addig a levelezők ilyen mértékben Bidenre.

Az is furcsa volt nekem, hogy szavazat szám növekedés nélkül hirtelen több államban 4-4%-okkal nőtt a feldolgozottság, akkor amikor már 90% feletti volt. Az hogy? Hirtelen rájöttek, hogy nem is kell annyit megszámolni?


USA

#864859 TrendMan Előzmény: #864858

Volt egy felhívás, hogy a corona vírus miatt aki tud, az szavazzon levélben, mert öngól tömegesen ácsorogni a szavazókörzetek előtt.

Erre a 'szociálisan érzékenyebb' - nagyvárosi - demokrata szavazók sokkal inkább vevők voltak, mint a republikánusok.

Ezzel a magyarázattal találkoztam eddig.

Nem tartom persze kizártnak, hogy a 4 évvel ezelőtti orosz hekkeres történet miatt a demokraták most ilyen módon is fityiszt akarnak mutatni a másik oldalnak.

USA

#864858 picirigo

Valaki elmagyarázhatná nekem, Biden, hogy a picsába kapja meg a levélszavazatok 80-85%át??? Itt nekem valami nem kerek

Short

#864636 matgab Előzmény: #864122

Az egyetlen német részvényem immár legalább 5-6 éve tartom.

Épp akkor vettem , amikor a management keveselte a 40 EUR-os felvásárlási árat.

Aztán kicsit odab@szott neki a faktor és most épp 5,5 EUR körül támolyog, amivel csak idén 50%-ot esett , amivel kiérdemelte az 60 tagú mDAX idén is legrosszabbul teljesítő részvénye "címet"...

https://www.finanzen.net/nachricht/aktien/hohe-abs...

Overall, however, the paper has now lost almost 50 percent in the year to date, making it one of the worst results in the MDax of the 60 medium-sized companies.

Short

#864122 matgab Előzmény: #861425

egyre jobban örülök, hogy ez a júniusi tipikus matgab megérzéses BUX short zárás megbízás nem teljesült 38.050-nél...

Eléggé ki lennék idegelődve, ha mégis zártam volna...

Short

#863890 matgab Előzmény: #863649

Ugy látszik túl kis pakkot vettem, igy az is idegesít, hogy tegnap 9 ma 7 százalékot emelkedett.. miért nem vettem többet??

Short

#863188 Fornit Előzmény: #863120

A múlt héten olvastam egy cikket, hogy a nagy befektetési portfoliomanaggerek figyelik már a twittert, redditet stb miket írnak ott a tömegek.

Ha tudnák, hogy kizárólag csak egy topicot kellene olvasgatniuk :))