Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Zutty, Durr, Bumm ... Találó!

#865191 TrendMan Előzmény: #865188

Tíz dinamikus, védekező felállású középpályás, akik ide-oda hullámzanak a pályán, pattog köztük a labda, mint a pörgős fociban?

Végigvitt csapatszintű támadásunk úgysem volt, egy labda bepattant, egyet meg Szoboszlai egyedül végigvitt.

Szép volt!

Zutty, Durr, Bumm ... Találó!

#865188 matgab Előzmény: #865180

Tegnap rosszul játszott a válogatott. Azt hittem a szokásos formát fogjuk hozni végig a meccsen, miszerint az igazán fontos meccseket elbukjuk.

De most mellénk állt végre a szerencse és behúztuk. Most már többedjére fordult elő a Rossi csapattal, hogy nem játszottunk jól és mégis nyertünk. És ez azért mennyivel jobb, mint jó játék után kikapni!

Egy biztos, Szalai Ádit el kellene már felejteni. Amint lehozták a pályáról, attól a pillanattól fogva megindultunk , mint a buborék!

Szalai továbbra is borzasztóan lassú, pocakos, ügyetlen. Nem mindig volt ilyen, de eljárt felette az idő. Egy erő nélküli erőcsatár lett belőle. Egy fogatlan oroszlán. Már szabadrúgásokat sem harcol ki, mert összenyiklik mielőtt bárki hozzáérne. Kicsit olyan már , mint Király Gabi utolsó évében Szombathelyen. Nem illik egy olyan emberre ilyet mondani, aki ennyit tett anno a válogatottért, mint ők, de ez már a szánalmas kategória.

Az is igaz, hogy Nikolics sem az igazi már. Főleg nem egy teljes meccsre. Csere csaátrnak még megfelelő.

De ki lesz nyárig a csatárunk?
Ez egy baromi jó kérdés... Könyves 31 éves. Csupaszív játékos, de messze nem nemzetközi színvonalú. CSoboth Kevin a portugál B ligában sem rúgott gólt. Niko még öregebb lesz. Szőke Adriánt még sosem láttam, csak hallottam, hogy kerettag.

Legjobb lenne ha Balogh Norbi fél év alatt megtáltosodna és igazolná, hogy a Palermo nem benézte, csak rosszul használta. Bár ő meg nagyon sérülékeny, nem lehet rá tartósan alapozni.

Legjobb az lenne, ha honosítanánk magunknak még egy Lajost, mondjuk Suarezt...

De az is lehet, hogy Sallai mellett Nego , mint két árnyékék, valós csatár nélkül állunk fel és ezzel úgy meglepjük csoportellenfeleinket, hogy elsőként továbbjutunk!


Fradi - Juve khmmmmm

#864662 matgab Előzmény: #864652

Liszteséknek még jelentett valamit a Fradi mez.

Ezek meg profi zsoldosok nagyrészt.

Fradi - Juve khmmmmm

#864652 TrendMan Előzmény: #864644

Nem érdekeltek a nyitakozatok, Dibusz potyájánál elkapcsoltam.

Napközben láttam valami újságcikket, ahol Lisztes a fradi mezről áradozott, ehhez képest külön érdekes ez a mezcsere történet.

Fradi - Juve khmmmmm

#864649 matgab Előzmény: #864644

Sajnos Lovrencsics beadásai katasztrófálisak. Soha nem adta be úgy a labdát, hogy abból helyzet legyen. Vagy egy védőbe lőtte bele, vagy hosszan, vagy röviden ad be, pedig rengeteg lehetősége volt tisztán beadni.

Botka szerintem jó még, bár lehetne egy picit gyorsabb, mint szélső védő.

Blazic Kovacevic páros jó vétel volt sztem, Dvalit egy kicsit lassabbnak és bizonytalanabbnak látom.

Frimpong tartaléknak jó, de ő a leggyengébb védő sztem.

Dibusz nemzetközi szinten is megállná a helyét.

Civic is katasztrófálisan ad be, ő sztem gyengébb mint Heister, aki kicsit színtelen szagtalan, de nem rossz.

Robert Mak-ot én többet játszatnám , csak úgy mint Uzunit, gyors , kreatív játékosok. Ők a jövő évi Fradi alappillérét adhatják.

Sigér nem rossz, de ő is kicsit lassú, de legalább látunk magyarokat a pályán.


Skvarka-tól szerintem többet várt mindenki, de nem lóg ki lefelé. Laidouni is befér a játék tudása alapján a csapatba rotációs emberként.

Zubkov játéka és harcossága nekem nagyon tetszett amikor a Fradihoz jött, de utána érthetetlenül visszaesett, az idei BL szériában az egyik leggyengébb láncszem, rengeteget hibázik, persze egy két kulcspassza-gólpassza akad meccsenként.

Somalia régen nekem gyorsabbnak tűnt, nem rossz, de nemzetközi szintet inkább csak alulról súrolja.

Kharatin nagyon megbízható védekező középpályás , aranyat ér a Fradinak.

Isael tavaly sokkal jobb volt. Nagyon jól meg tudja tartani a labdát, de tavalyi rendkívüli meglátásai , kulcspasszai váratlan húzásai nagyon hiányoznak, neki lehet, hogy nem a Rebrovi iskola való , levágják a szárnyait...

Tokmac egyértelműen a Fradi legjobbja. Őt szerintem már télen el fogják vinni, legalább 3, de inkább 5 millió EUR-ért, ha tudja tartani a formáját.

Bolli is jó a Fradinál, én őt is többet játszatnám. Bár látom REbrov taktikáját, hogy Tokmac-kal szétfutattja a védőket és utána az ő elfáradásával beküldi a robbanékony Bollit.

A többi keretben lévő játékos igazából csak epizód szerepeket kapott a BL menetelésben, Vécseit szívesen látnám , hogy jó-e de valszeg nem eléggé ha Rebrov nem teszi be.

Ja és ha már Rebrov. Ő volt a Fradi legjobb igazolása az elmúlt 10 évben. Nagyon profi, nagyon komoly és hiteles szakembernek látom. Jó szeme van a pályán én majdnem mindig ugyanazokat az embereket hoznám le, akiket ő is lehoz. A játékosokat is látni , hogy szisztematikusan választja ki az igazolásoknál, posztra igazol. Nem engedi, hogy a bajnokság után szélnek eresszék a csapat meghatározó játékosait. Ezt évtizedeken keresztül hiányoltam a magyar labdarúgásban. És látszik, hogy mit akar játszani a csapattal , még ha nem is mindig jön össze. Hátul szépen tudatosan gyorsan adogatnak és felépítik a támadásokat, vagy hirtelen kontrákból veszélyeztetnek. Lehet látni, hogy mikor tolják feljebb a védekezést és mikor állnak vissza. És akkor az egész csapat együtt mozog. Ilyet más magyar csapattól nem láttam.

Fradi - Juve khmmmmm

#864644 matgab Előzmény: #864640

Igen, tegnap nagyon meg volt illetődve a Fradi. Azt láttam, hogy egész meccsen azt nézték, hogy a meccs végén kivel tudnak mezt cserélni és a végén az volt a legnagyobb öröm, ha elkérhették valamilyen neves focista mezét. Nem láttam a végén a nyilatkozatokat , de tényleg Bolli Juve mezben ment oda nyilatkozni?? Ne mááááár! Ilyet azért normális sportoló nem csinál! Ezzel megalázza a saját klubját és annak szurkolóit... Még jó, hogy nem a saját kapujába rúgta a gólt ő is, mint Dvali. Na azt sem értettem, hogy miért nem tudta kivágni a labdát, azért annyira nem lett volna az megoldhatatlan helyzet...

Nézzük pozitívan: megszerezte a Fradi a rutint, most már látja, hogy a másik csapatban is emberek játszanak. Talán nem fognak a visszavágókon már maguk alá pisilni attól, hogy a játékos kijáróban meglátják CR7 hasizmát...

Veszíteni még mindig nem veszíthet a Fradi, mert már azzal nagyon komoly eredményt ért el, hogy bejutott. Látjuk , hogy a BL és az EL az is teljesen más kávéház. Jövőre legalább jobb kiemelést kap a Fradi és remélhetőleg könnyebb lesz a sorsolása, mint idén. Azt gondolom , hogy ezzel a kerettel ez a maximum amit reálisan elérhetnek. Persze ha sikerülne egy félidőt kapott gól nélkül levédekezni, akkor még bármi megtörténhet egy adott meccsen verhető a Juve is vagy a Barca. (de legalább egy döntetlen simán összejöhet, lásd Crotone, Spezia vagy a Barca mostani botlásai).

Szóval emelt fővel kell férfiként kikapni lehet, nyusziként fület farkat behúzni, gyermeteg hibákkal- na úgy nem lehet!

Reméljük, hogy ebből az 5-6 millió EUR-ból és Tokmac remélem legalább 3 milliós eladásából vesznek legalább 3 2 milliós játékost erősítésnek, vagy 2 darab 3 millióst. És a maradék 50%-át tolják be az utánpótlás képzésbe!

Így jövőre már lehetne egy olyan csapatot aki viszonylag biztosan bejut vagy az EL vagy a BL főtáblájára.

Fradi - Juve khmmmmm

#864640 TrendMan

Ez a tegnapi teljesítmény volt az eddigi leggyengébb.

Talán az eső miatt, de nagyon markánsan előjött az, hogy a fradi játékosok mennyire bizonytalanok a labdával, képtelenek támadást vezetni egy jól védekező ellenfél ellen.

Ha lenne 11 olyan játékosunk, mint Tokmac, akitől esőben sem pattant el a labda, akár a továbbjutásért játszhatnánk.

Mondjuk én örülök, hogy nem 0:5 lett, mert benne volt.

Tegnap Zubkov érthetetle…

#863837 matgab Előzmény: #863826

Tegnap Zubkov érthetetlenül gyenge és lassú (gondolkodásban) játékkal lépett elő. Az első gólt is úgy kaptuk, hogy Messi mellőle indult ő pedig meg sem próbálta megállítani. Meg amikor Tokmac kiugratta akkor is borzalmasan lőtte el a labdát, anélkül hog ymeg mert volna csinálni akár egy visszahúzós cselt, vagy bármit.

Sigér sem volt kifejezetten látható, de mondjuk az nem is egy látványos pozicíó.

Azén kívül nagyjából mindenki hozta az elvárhatót, a Barca tudtuk, hogy egy másik univerzumot képvisel.

Igazából másként alakulhatott volna a meccs képe, ha Tokmac lesgólját megadják (lehet egy Barca ha ugyanilyen gólt rúg, azt elengedték volna), vagy ha Isael berúgja 5 méterről és nem a kapufára. Mert azt azért lehetett látni, hogy a Barca nagyon megnyugodott az első góljuk hatására, onnantól fogva ellenállhatatlanokká váltak.

Ha a Fradi rúgja az első gólt, akkor könnyen megremeghetett volna a Barca sztárok lába is és a Fradi sem lett volna gólkényszerben.

Ezért is nagyon nagy baj, hogy Zubkov elengedte Messit az első gól előtt. Bár azért azt lehetett látni, hogy ez a Barca még mindig annyival jobb, mint a Fradi, hogy nem szégyen tőle kikapni, még 5-1-re sem.

Más kérdés, hogy a 3-1 reálisabb lett volna, de logikus volt, hogy a Fradi megpróbáljon 10 ember ellen egy meglepetést kicsikarni egy nyitottabb játékkal, elvégre tök mindegy , hogy 3:1 vagy 5:1...


Összességében én nagyon nagyon csodálkoznék, ha Tokmac-ot jövőre is a Fradiban látnánk és nem vinné el minimum egy belga, de akár egy német vagy spanyol csapat ha így játszik a többi BL meccsen is.

Szép volt Fradi, jöhet a Kiev!

Bár Suarez nélkül nem vo…

#863826 TrendMan Előzmény: #863814

Bár Suarez nélkül nem volt olyan harapós a Barcelona, de azért játékfelépítésben a Fradinak új dimenziót mutatott.

Tokmac pedig méginkább felértékelődött, nélküle értékelhető akciót se vezettünk volna

Zubkov és Kovacsevics - talán a kihagyott meccsek miatt - betlizett.

Ezt kapjátok ki!Fatusi j…

#863814 TrendMan

Ezt kapjátok ki!

Fatusi játszik Kuntics helyett!!!


Bolgár - Magyar

#863605 matgab Előzmény: #863602

Igen én is ezt írtam a facebook-on, hogy a magyar csapatok tudása úgy látszik a zárt kapus meccseken jobban kijön. Vagy minket- akik az 1000 alatti nézőszámhoz vannak hozzászokva úgy látszik nem zavar a nézők nélküli hangulat (vagy éppen annak hiánya).

Mi úgy látszik olyanok vagyunk, akiknek a sok néző hatására vagy megremeg a lábunk a félelemtől, vagy a túl nagy nézői elvárás miatt elizguljuk a kritikus szituációkat.

Most végre nincsenek nézők, jöhet a Barcelona, a Juventus, Portugália , Németország , Franciaország és retteghetnek tőlünk!

Viccet félretéve, Rebrov és Rossi is nagyon jó edzők. Egész szépen megtanították csapataikat hogy hátul is lehet passzolgatni, okosan és gyorsan és hogy meg kell támadni az ellenfél támadóit, nemcsak passzívan kísérgetni őket. Tudnak ezek a csapatok védekezni és mikor már az ellenfél annak tudatában, hogy ők a jobbak és nagyon nyomnak, akkor egy gyors kontrából vagy ellentámadásból meglepjük őket.

Ezt nem sikerült pl. megcsinálnia a Vidinek (a védekezés részét) a S. Liege ellen. Illetve Szalai Attila is szereti felrúgdosni a labdákat, de még fiatal, esélyt lehet adni neki. De remélem megmondják neki, hogy ne ő indítgasson, hanem tegye gyorsan laposan fel a középpályára. Neki nagyon kellene, hogy elkezdjen egy jó edző keze alatt játszani, mert látszik ratja, hogy nincs tudatosan felkészítve arra, hogy mit csináljon egy mai védő.

Bolgár - Magyar

#863604 matgab Előzmény: #863601

3? Én max max két ilyen helyzetre emlékszem.

Szerintem korrektebb ez így. Ha nem lett volna VAR, akkor teljesen jogos lenne a felháborodás, ha befújják , miközben egyáltalán nem volt az.

Emlékszel amikor anno a törökök elleni meccsen 0-0-ás állásnál Isztambulban letarolta a török kapus Gerát és tizi helyett Gera kapott piros lapot (2. sárga). Na az igazságtalan volt nagyon és meg is törte a csapatot kikaptunk 3-0-ra.

De az, hogy egy jogtalan tizit befújnak és azt mondják, hogy visszajátszás alapján azt mondják, hogy nem az, azt egyáltalán nem tartom igazságtalannak.

Bolgár - Magyar

#863602 TrendMan Előzmény: #863598

Az eredmények most jók, de még egyetlen komoly tétmérkőzést sem kellett megvívniuk ellenséges hangulatban, több tízezer feltüzelt néző előtt.

Egy olyan mérkőzést, ahol az ellenfél az első perctől nekikesik és már az elején el akarja dönteni.

Mondjuk olyat, amilyet az Egervári csapat kétszer nem tudott abszolválni Románia ellen a 2010-11-es selejtező sorozatban.

Ezeknek a meccseknek jelenleg olyan a hangulata, mint egy unalmas NB1-es mérkőzésnek, ahová a nézők azért jönnek, hogy a stadionban található CBA üzletben ÁFA mentesen tudjanak vásárolni ;-)

Bolgár - Magyar

#863601 TrendMan Előzmény: #863597

Persze benne van, de mióta világ a világ nem történt olyan, hogy 3 ilyen helyzetből egyet sem adnak meg a hazai csapatnak.

Az meg, hogy már felállnak a tizenegyeshez és onnan fújják vissza ... nos ilyennek kemény pszichés hatása is van, nem szabadna így megtörténnie.

Bolgár - Magyar

#863598 matgab Előzmény: #863597

Tegnapi meccsen megint egy nálunk jobb csapatot vert meg a válogatott.

Egyéni képességekben a szerbek messze a magyarok fölé nőnek, de azt gondolom, hogy azt hitték, hogy a mezük megnyeri helyettük a meccset. Első félidőben nem koncentráltak- aminek eredményeképpen megkapták a gólukat (ez a Könyves tényleg harcolt, nem úgy, ahogy a Szalai szokott , másrészt nagyon higgadt volt a végén, amikor elfektette egy lövőcsellel a kapust és a védelmet és csak második szándékra rúgta be.

Szerencsénk is volt a 2. félidőben, mert a szerbek elég sok helyzetet dolgoztak ki, de Holender is bevághatta volna az ajtó ablak helyzetet és akkor izgulnunk sem kellett volna.

Egészen kíváló teljesítmény az őszi a válogatotttól és a Fraditól, mindkét csapat idegenben nála magasabban jegyzett csapatokat győzött le. Nem is emlékszem, hogy 1985 óta lett volna olyan, hogy 3 egymás utáni idegenbeli meccsen nyert volna a válogatott úgy, hogy a 3 ellenfél egyike sem volt miniállam vagy egyéb nem európai alacsony szinten jegyzett válogatott. Főleg 3 tét meccsen!

Ti emlékeztek ilyenre?

Bolgár - Magyar

#863597 matgab Előzmény: #863585

Mármint milyen bírói tévedésre gondolsz?

Amit a bíró befújt tizinek, azt én egyáltalán nem fújtam volna be, még szabadrúgásnak sem. Elsőre a bolgár támadó húzta el a védőt, aki , hogy fedezze a területet kitette a kezét, amibe belehajolt a csatár. Sztem ez benne van. De ha befújják ellenünk, akkor is bőven jó 1 méterrel kijjebb történt a védő szabálytalanság.

A másik tizenhatoson belüli kétes eset sem volt egyáltalán az. Látta a bolgár, hogy az elsőt is befújta volna a bíró, gondolta, hogy megpróbálja megint , hátha fúj valamit.

Bolgár - Magyar

#863585 TrendMan Előzmény: #863566

Mindenesetre bírói oldalról elég gáz volt az egész történet.

Olyan, mintha Orbán (Viktor) megkent volna valakiket vagy csak a leendő rendező ország előtt tisztelegtek ezzel a sok téves és meredek bírói döntéssel, melyek mind a bolgárokat sújtották.

Nem véletlen, hogy nem látom, hogy bármilyen bolgár újság vagy szakember véleményét bárhol idézték volna.

Bolgár - Magyar

#863566 matgab Előzmény: #863561

nem volt az kéz, inkább isten keze (legalábbis ahogy a 2. gólnál is milyen jól pattant a labda.

Ez a bolgár együttes nem volt rossz -már a mienkhez képest. Mert most nagyon gyengén játszott a válogatott.

Szalainak szerintem megváltás már amikor lecserélik. Már olyan lassú szegény, hogy növekvő testsúlyával sem tudja ellensúlyozni az ügyetlenségét...

Tényleg köszönjük de ez már nem éri el a válogatott szintet.

Nikoval még mindig 100-szor veszélyesebbnek láttam a csapatot és már megint csak annyit csinált Niko, hogy szerzett egy gólt. Nem volt egetverő nagy bomba, nem volt csel előtte vagy akármi, tipikus Nikolics gól volt, jó helyen állt ,felugrott és befejezte pontosan precízen.

Persze lehet , hogy Szalai elfárasztja a védőket 60 percen keresztül, mert azért egy ekkora test ellen küzdeni fárasztó a védőknek és akkor bejön Nikolics és szerez egy gólt, de ez egy veszélyes taktika...

Nincs a fasorban senki rangos csatár, de meg lehetne próbálni Csoboth Kevint, ő legalább mégiscsak Portugáliában játszik.

Amúgy ez valahol valamilyen rendszerbeli hibára utal, hogy Magyarország nem volt képes az elmúlt 30 évben egy darab klasszis első osztályú csatárt kinevelni. Pedig lettek volna tehetségek, ott volt Németh K. , Szalai, Mervó Bence, Rudolf, és ki tudja még hány reménység, de nem sikerült. És még tehetségből is nagyon kevés volt.

Ez azt mutatja, hogy a magyar edzők nem tudnak ilyen játékosokat "kiképezni" ,nem tudják megmondani, hogy milyen képességeket kell ahhoz fejleszteni, hogy igazi jó csatár legyen valaki.

Tegnap szerencsénk volt, kvázi inkább úgy szoktunk mi kikapni ahogy a bolgárok tegnap. Hogy egyes szakaszait domináljuk a mérkőzésnek , de az ellenfél valahogy mégis előbb talál be mint mi, amire már nem tudunk érdemben válaszolni még akkor sem, ha nem is jobb csapat az ellenfél (szlovákok románok, görögök, törökök, elleni meccsek, de ide hozhatjuk akár az andorrai, máltai égéseket is