Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tesla Motors Inc - TSLA

Csalódott vagyok, hogy T…

#863283 platz Előzmény: #862946

Csalódott vagyok, hogy Tesla ezúttal nem szerepelt. Arra számíthat azonban, hogy a részvényárfolyam még tovább emelkedik, ha benne van ;-)

ki shortolta?

#862983 matgab Előzmény: #862977

simán benne van a pakliban. Most még a battery day-t várják sokan, de a Robinhood-osok ilyenkor még szerintem veszettül tartják, majd ha már csak a felét éri a pénzük, akkor kezdenek el pánikolni.

Nem kicsit van ennek a Teslának RFV/ 4IG utánérzete...


kíváncsi vagyok, hogy me…

#862946 Koffein

kíváncsi vagyok, hogy megveszik-e az aljat, vagy bepánikolnak...

"A piaci várakozások ellenére a Tesla nem került be az S&P 500 indexbe, bár elvileg teljesítette a bekerülés kritériumait. Az indexszolgáltató a döntést nem indokolta, de elképzelhetőnek tűnik, hogy a nyereség összetétele volt a gond, ugyanis legutóbb csak azért lett nyereséges a Tesla, mert károsanyag kibocsátási krediteket értékesített, ami viszont nem része a rendes üzemi eredménynek. Így az index szolgáltató értelmezhette úgy, hogy a Tesla normál körülmények között nem tudta volna teljesíteni a profitra vonatkozó feltételt."

Egyik legnagyobb befektetője csökkentett a poziján

#862850 Janicroft Előzmény: #862815

Kérdés, hogy a többiből adtak-e el mostanában, csak lehet majd azt is fél év múlva jelentik be, vagy sose :)

Érik itt lassan egy kis korrekció, már tegnap is esegetett, ma is szép mínuszban van premarketben.

Egyik legnagyobb befektetője csökkentett a poziján

#862815 matgab Előzmény: #862814

mekkora amatőrök bammeg! :-))))


Én is eszem a kefét magamban, hogy miért nem vettem, de ők hogy ehetik, hogy megvették és tartották egy csomó ideig és a legnagyobb nyerő előtt kidobták! Legszebb öröm a söröm!

Egyik legnagyobb befektetője csökkentett a poziján

#862814 Janicroft

Mondjuk nyilván rengeteget keresett vele, de látják ők is, hogy ennél tovább neheéz lenne már emelkedni, inkább kitáraztak kicsit:

The stock slumped 6.7% to $417.54 at 6:02 a.m. New York time in premarket trading, having fallen 5.8% on Wednesday after Baillie Gifford & Co. disclosed that it reduced its holding to 4.25% of Tesla’s shares from 7.67% in February. With the sale, the Edinburgh-based firm is now Tesla’s fourth-biggest investor, according to data compiled by Bloomberg.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-09-02...


UPDATE: hülyeséget írtam, ezek még februárban csökkentették a részüket, csak most került bejelentésre.

aTesla árfolyamának története

#862758 Koffein Előzmény: #862756

Musk nem vesztegeti az időt:

"A részvényfelaprózást követően máris új részvéneket bocsátana ki a Tesla, kihasználva az árfolyam utóbbi időben látott komoly emelkedését. A kibocsátás kisebb részletekben, nem nyilvános ajánlattétel keretében zajlana befektetési bankok által lebonyolítva, az éppen aktuális piaci árfolyamhoz közeli árakon. Legfeljebb 5 milliárd dollár értékben szeretne így részvényeket kibocsátani a cég mérlegének megerősítésére."

aTesla árfolyamának története

#862756 Koffein Előzmény: #862751

igen, jól látod, kell a szerencse, meg a vak hit, hogy az adott cég feltör a semmiből és learatja a piacot... lásd zoom, 6 hónappal ezelőtt 100 körül forgott, most 460... ki gondolta volna? úgy gondolom közülünk senki...

aTesla árfolyamának története

#862751 matgab Előzmény: #862750

de mikor? És még hány ilyen cég lesz, amik egyik napról a másikra 30-50%-ot emelkednek? Komolyan beszarok, ha épp jól elkaptam volna a ritmust, akkor ma már a Forbes-ban lehetnék vagy bármelyikünk. De ki kapta el a ritmust? Ezt csak úgy lehet, ha valami brutál szerencséje van az embernek, vagy ha bennfentes infoi...

Tiszta dotcom lufi van már mindenen -kivéve a kva K+S-en, ami képtelen emelkedni akármikor is...

aTesla árfolyamának története

#862746 matgab Előzmény: #862701

Érdekes ez a split, tök nehéz számolni utána, hogy mennyi az annyi. De ez már teljesen irreális ami itt megy. Valamikor ki fog durrani. Ha nem durran ki, és így megy tovább, akkor év végére a világ legértékesebb cége lesz.

aTesla árfolyamának története

#862701 Janicroft Előzmény: #862552

Érdekes, hogy míg korábban voltak igazi hírek is a Tesla-val kapcsolatban, ez az eszement száguldás nem sok mindennel van alátámasztva. Persze van split, meg majd lesz battery day ahol valamit majd bejelentenek, meg elvileg csináltak profitot (javarészt a zero emissziós krediteket értékesítették más autógyáraknak, persze az is pénz, csak kérdés meddig lesz ez így), de ezt az emelkedést nem lehet ezekkel magyarázni.
Akkora pofára esés lesz itt sokaknak, amit évekig emlegetni fognak.

sajnos, még nem.. jelenl…

#862427 Koffein Előzmény: #862425

sajnos, még nem.. jelenleg, csak annyit ér, mint a toyota+volswagen+daimler+ferrari együttvéve, ha a legnagyobbakat vesszük figyelembe..

amúgy várnék egy nagyobb kijózanodást.. eszméletlen hova árazzák... ahogy kinéz, pár év és ugyanazt tudja a daimler, toyota, volswagen, amit a tesla és sokkal jobb minőségbe...

a porsche példájából is látjuk, pl egy bill gates, nem fog teslát venni, hanem porschét választ, státusz, van egy történelme, anyagkidolgozás stb... nem azt nézi, hogy 500 vagy 600 km-ert tud-e menni, lecsinálja... és így van az összes pénzes ember... meg kell nézni, tesla árba vesznek hibrid mercit, volvót, bmw-t, vagy fele annyiért nissan leaf oszt ennyi... jönnek fel a klasszikus gyártók is, mint a talajvíz... nem értem, hogy mit látnak benne, hogy ide árazzák...

Tesla 2000Ér már annyit,…

#862425 Fornit

Tesla 2000

Ér már annyit, mint a világ összes autógyártója együtt, vagy még nem?