Meg lehet tenni a tétet
A tegnapi volt az idei legjobb tőzsdei napom. A mai meg a legrosszabb.
Nasdaq -4,9% Robinhúdosok gondolom csak néznek, hogy mi van, ilyet még nem láttak. :))
CRWD: Pár napja felhúzták, mert jó lett a ZM gyors, akkor majd ez is....... Ma jelentett, rosszul fogadták, be is esett.... a felhúzás előtti szintig sem.
Be tud és be is fog. De csak azután, hogy bele veszel teslába :)
Spx Daily ,1h
Ndx D , 1h, 4h
a drága az olcsó....
Továbbra is azt gondolom, hogy elképesztő árazáson vannak a részvények. De nem tudom, hogy be tud-e esni egy nagyot a jövőben, vagy innen végtelenbe és azon túl.
Nem is kicsit, és mellé az összes szoftverest.
Ezt a zoom-ot pedig a bevezetése óta drágállottam, valami jegyzési ár 200%-on nyitott ki először, ha jól emlékszem.
Igazából semmi nem jelent semmit:
Nincs olyan előrejelzés, hogy örökké emelkedni fog, sem olyan, hogy egyből beesik. Olyan sincs, hogy ekkor meg ekkor ez-meg-ez történik majd.
Ergo minden jóslat azt mondja, hogy még egy darabig emelkedik, majd beesik.
Ergo értéktelenek!
https://www.tradingview.com/chart/SPX/JLMYVTdl-Pre...
jha, múlthéten beszéltünk erről, salesforce üti az exxont :)
valószínűleg így manipulálják, hogy a tech cégek húzzák felfele...
szvsz usa ezért is megy folyamatosan felfele, mert tech cégek húzzák felfele, miközben dax stb-be alig alig van tech cég, ami húzhatná az indexet...
Nicsak! Machinálják az index összetevőit:
https://www.portfolio.hu/uzlet/20200831/uj-korszak-kezdodik-ma-az-amerikai-tozsden-446656
Exxon Mobil zsupsz! Olajnak nincs jövője?
szerintem egy dolgot egyáltalán nem vesz figyelembe: hogy a pénzpiacra ráömlő plusz pénznek azonnali hatása van, míg a GDP-ben max elnyújtott hatással jelentkezik az infláció.
"A „Buffett indikátor” néven is emlegetett mérőszám a GDP-t hasonlítja össze a tőzsdén kereskedett cégek összkapitalizációjával. Ez alapján egy egyszerű osztással a historikus adatok alapján megállapítható, hogy a részvénypiacok alul- vagy felülértékeltek-e.
Az indikátor az elmúlt két évben folyamatosan újabb és újabb csúcsokat dönt, jelenleg 183 százalékon áll.

Buffett a 2001-ben a Fortune magazinban adott interjújában így jellemezte az indikátort:
„ Valószínűleg a legjobb mérőszám a relatív értékeltség mérésére”
én is vettem egy kisebb adagot, 30ra vártam volna, de így is jó... reméljük lesz még lehetőség 3-5 éves távon lesz jó elvileg, kb 2-3év múlvára várják, hogy újra növekedési pályára tud állni...