Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

s&p

#862733 TrendMan Előzmény: #862730

Igazából semmi nem jelent semmit:

Nincs olyan előrejelzés, hogy örökké emelkedni fog, sem olyan, hogy egyből beesik. Olyan sincs, hogy ekkor meg ekkor ez-meg-ez történik majd.

Ergo minden jóslat azt mondja, hogy még egy darabig emelkedik, majd beesik.

Ergo értéktelenek!

jha, múlthéten beszéltün…

#862729 Koffein Előzmény: #862727

jha, múlthéten beszéltünk erről, salesforce üti az exxont :)

valószínűleg így manipulálják, hogy a tech cégek húzzák felfele...

szvsz usa ezért is megy folyamatosan felfele, mert tech cégek húzzák felfele, miközben dax stb-be alig alig van tech cég, ami húzhatná az indexet...

Buffett indikátor összeomlást jelez

#862721 matgab Előzmény: #862712

szerintem egy dolgot egyáltalán nem vesz figyelembe: hogy a pénzpiacra ráömlő plusz pénznek azonnali hatása van, míg a GDP-ben max elnyújtott hatással jelentkezik az infláció.

Buffett indikátor összeomlást jelez

#862712 Koffein

"A „Buffett indikátor” néven is emlegetett mérőszám a GDP-t hasonlítja össze a tőzsdén kereskedett cégek összkapitalizációjával. Ez alapján egy egyszerű osztással a historikus adatok alapján megállapítható, hogy a részvénypiacok alul- vagy felülértékeltek-e.

Az indikátor az elmúlt két évben folyamatosan újabb és újabb csúcsokat dönt, jelenleg 183 százalékon áll.


Buffett a 2001-ben a Fortune magazinban adott interjújában így jellemezte az indikátort:

„ Valószínűleg a legjobb mérőszám a relatív értékeltség mérésére”

https://www.portfolio.hu/befektetes/20200830/jon-a...

wdc

#862711 Koffein Előzmény: #862708

én is vettem egy kisebb adagot, 30ra vártam volna, de így is jó... reméljük lesz még lehetőség 3-5 éves távon lesz jó elvileg, kb 2-3év múlvára várják, hogy újra növekedési pályára tud állni...

wdc

#862708 Janicroft Előzmény: #862692

Nem tudom, ráadásul volt benne forgalom is, kivi leszek. Én az augsztusi nagy esésnél vettem bele, igaz onnan esett még kb 10%-ot, de lassan jó lesz ez.

fb

#862580 Koffein Előzmény: #862560

a hírek szerint, ezért tépték:

"8%-ot emelkedett tegnap a Facebook árfolyama azt követően, hogy a cég bejelentette, hogy az Instagram után a Facebook alkalmazáson is elérhető lesz az online vásárlást lehetővé tevő, „shop” funkció. Az elemzők egyöntetűen pozitívan fogadták a hírt."

beszabehu..

fb

#862560 Koffein
face 300 felett... eszméletlen...

vártam volna egy nagyobb beadást, a kurva bojkottra, erre meg 150 helyett 300... agyrém...

generációváltás

#862542 matgab Előzmény: #862531

Röhej manipuláció az egész... A Dow Jones industrial average-ból kiveszik az ipari cégeket és tech cégeket tesznek bele, csak azért, hogy az index értéke ami a gazdaság állapotát hivatott tükrözni, minél szebben mutasson. Miért nem nevezik át az indexet nasdaq 2-re?

tegnap is azért esett a DJ, mert ezek a kieső cégek lehúzták...

döbbenet

#862403 Koffein Előzmény: #862398

elég sokan vakarhatják a fejüket, hogy merre tovább:

"Tegnap az S&P500 is új csúcsra ment, igaz a záróérték már a korábbi csúcs alatt volt, s az új csúcs csak plusz 2 pontot adott hozzá a korábbi értékhez. Mindeközben a felmérések (BoFA) azt mutatják, hogy az alapkezelők az USA-ban kezdenek be-„bullish”-odni, azaz már egyre kevesebben tartják a jelenlegi emelkedést medvepiaci rally-nak. Mi meg fognánk a fejünket, de egyelőre még sok pénz hever a partvonalon, azaz az optimizmussal egyelőre még elköltendő tőke is párosul, úgyhogy még meghúzzuk magunkat és figyelünk. Nem úgy, mint Mark Hulbert publicista, aki szükségesnek látta most is felhívni a figyelmet arra, hogy hamarosan jön az összeomlás, ugyanis az indikátora 65,9 százalékon áll, ami az elmúlt két évben csak 5 százalékban fordult elő, és amikor ilyen magasan áll , akkor általában esés szokott jönni."