5 perces ékben (ami 6 órától kezdődött mostanáig) fogy a hely!

12.674-es pink Donchian felső vonalát egy kicsit megtolnánk felfelé, majd hirtelen beejtenék, akkor nagyobb eséllyel lehetne shortot nyitni!

Már többször írta hogy trendváltás közeledtével, ha a nagyok nincsenek készek, akkor hosszú oldalazással vagyis szűk sávban folyamatos fel-le mozgással igyekeznek túladni vagy pozíciót nyitni.
Ha, gyorsan váltanának, akkor sok beragadt részvényük maradna.
Nekik nem kis mennyiséget kell mozgatniuk, mint a kis befektetőknek.
Ha, egyszerre eladnának, vagy vennének, akkor az árfolyamot senki sem tudná megállítani, mert hatalmas pánik alakulna ki.
Így kénytelenek vagyunk kivárni, amíg elkészülnek és azt a szűk sávot kihasználni rövid pozíciók kereskedésére.

Ha még egy hétig elhúzzák az esést akkor elkezd csökkenni az USA-ban a fertőzödtek száma és onnan már akkor nem fogunk esni.
Nagyon idegesítő és tényleg próbára teszi a türelmemet. Tuti, hogy valahol most is fordulni fog. Nem bír esni. És még ránk se nyitott az USA. Kapják be.
Az Elliotthullam szerzőjének mai S&P elemzése:
Van egy kis esélye az SP longnak még (és akkor valószínűleg a DAX longnak is, bár én nem ezt várom)
https://www.elliotthullam.hu/spx-szerda-92/
Még akartam írni, hogy a rés feletti csúcs alatt egész szűk stoppal shortot kellene nyitni, de a beírást és a nyitást is kihagytam. Lehet, hogy jó lett volna.
Valami nagy szívatás készül, vagy le, vagy fel. Ha innen felvinnék, az szerintem csak azért volna, mert sokan várnak korrekciót. A jelenlegi helyzetben mindennek jóval lejjebb kellene lennie, lefelé kellene tartania és nem felfelé. Ezektől össze dőlhet a világ, akkor is felfelé akarják húzni a tőzsdéket. De szerintem egyszer ennek is vége lesz és az nagyon fog fájni.
Azért próbálkoznak. A 12640-es ellenállást réssel átugratták az algoritmusokkal. Sokszor olyan érzésem van, hogy a DAX árfolyamának semmi köze a német részvényekhez, hogy azokat veszik vagy adják, csak algoritmusok mozgatják, figyelve azt, hogy a kicsik melyik irányban érdekeltek és az ellenkező irányba viszik az árfolyamát.