Szép lenne egy 12.630-12.660 egy "bika csapdához"!
Utána már szépen eshetnénk!
Legalábbis én ezt tenném!
Szép lenne egy 12.630-12.660 egy "bika csapdához"!
Utána már szépen eshetnénk!
Legalábbis én ezt tenném!
Szia!
Köszönjük!
Én is még várok 1 felszúrásra.
Valami ék féleségben van most? :-))
De még a 12.457-es nyakvonalú fej-váll is képben van.
Nekem még ez jobban is tetszik!
---------------------------------------------------------
Sziasztok, hazaértem!
Egyelőre jó ez.
Felment 12.640 helyett 12.656-ig ma, ez még belefér.
Jó lenne, ha még egyszer megtenné ezt és felmenne 12.656 környékére, de ha nem akkor is a minimális célt elérte.

Ennek a szarházinak a beszólása is csak erre volt elég:
12570 körül akartam is nyitni DAX shortot, aztán ezt is kihagytam. Lehet, hogy ma már nem is nyúlok hozzá, zárja össze a rendszer, és legalább azt a kis nyerőt elteszem.
Jól csináltad, tudom, így szoktad kivárni az amerikaiakat.
Én is gondoltam rá, láttam is, hogy a shortot lent zárni kellene, a várakozásom is az volt, hogy 14:30 után szokás szerint emelkedni fognak, aztán mégsem ezek szerint léptem.
" ...DE amcsiig + áfa (16.20) zártam mert simán visszacibálhatják még 50-100 pöttyöt is "
Sajnos nem zártam az alján a shortot és nem nyitottam ott longot (pedig láttam, megnéztem azt is, hogy tegnap 14:30-tól is emelkedtek, és ez lett volna a tiszta ügy).
Aztán amikor most felhúzták a DAX futurest 12570 környékére, majd elindult lefelé, zártam a longot, mielőtt még mínuszba ment volna. Erre megfordult és elindult felfelé, mire zárni akartam a shortot, de nem azt csinálta a rendszer, hanem nyitott egy longot.
Így a mai nyerőt sikerült megfeleznem, a kb. 120 EUR helyett most 59 EUR. Pedig már úgy voltam vele, hogy majd este összezárja a rendszer és nem nyúlok hozzá, hacsak nem lesz jobb lehetőség. Sajnos ezekből a szembe nyitott pozíciókból nagyon ritkán tudok jól kiszállni (pedig lehetne).
Na meg ez, hogy kapnák be az amerikaiak:
Az a baj hogy a Nasdaq a közel 3%-os emelkedésével mindent felránt. A Daxban már meglenne a hajlandóság az esésre, ez egyértelmű. Talán ha az olaj beadná akkor végre elkezdhetne minden esni.
Szarvasvadasz ezt írta ma a DAX PF fórumon 12:29-kor
szarvasvadasz ma, 12:29
Előzmény: #231040 szarvasvadasz
Már tegnapra el kellett volna dőlnie, hogy fel is út vagy le is út, de még mára sem dölt el semmi.
Most akkor döntsd el.
Egyszerűen nem bír esni. Pedig a stoppokat fent most kiütötte, így elvileg nincs miért felszöknie.
Ellen longot nyitottam, amint felfelé átlépte a kék vonalat.
Rossz szokásom ugyanakkora ellen pozíciót nyitni (bár ezt most plusz egyenlegnél tettem meg, nem mínusznál, ahogy többnyire szoktam). A jó megoldás az lett volna, hogy az 1 perces divergens RSI-nél lezárni a shortot az alján (és esetleg egész szűk stoppal longot nyitni) - lásd 1 perces chart.
Most figyelhetem, hogy hol kellene zárnom (nagy valószínűséggel a longot).....
Nem egyszerűsítem az életem....
Köszönöm. Rángatják. Eddig úgy néz ki, hogy a felhúzásokban célszerű beleadni. Sajnos ezt 12600-nál és 12540-nél is kihagytam, pedig gondoltam.
Köszönöm. Sajnos nem figyeltem eléggé. Az alján (most nyerőben) kellett volna nyitnom egy ellen longot.
Majd figyelem.
ugz -t megcsinálta (zártam) kovetkező lehet h1 200 EMA (490 környéke nálam ) majd a h1 200 MA (430) környéke majd a h4 100 MA (380 körül) ez lehet MA a min. alj szerintem....DE amcsiig + áfa (16.20) zártam mert simán visszacibálhatják még 50-100 pöttyöt is