----------------------------------------------------------------------------------
Május 13.-án 10.830-nál ment a figyelmeztetés, hogy "aranykereszt" indul, ami emelkedéshez vezet.
A mostani állapot.

----------------------------------------------------------------------------------
Május 13.-án 10.830-nál ment a figyelmeztetés, hogy "aranykereszt" indul, ami emelkedéshez vezet.
A mostani állapot.

Ami fontos:
1.) cikkcakk esetében a "B" hullám
B hullám = az A hullám 50%, 61,8%, 76,4% vagy 85,4%
(61.8%) 11.682 (76.4%) 12.483 (85.4%) 12.981
------------------------------------------------------------
Sziasztok!
Vissza a gyökerekhez, a május 25.-i elképzeléshez.
Ma jártunk 12.916-nál. Írtam korábban, hogy a "B" hullámot az utóbbi időben kimaxolják.
Ha 12.981 fölé menne, akkor már csak Flat "B" hullám lehet és akkor 13.236-13.500 lehet, de akkor a nagy esést valahogy (a-b-c-nek) kellene beszámozni. (igaz öt hullámnak is nehéz)
Most már lassan jó lenne, ha fordulna.
A "medvék" az irányítást csak 12.122 alatt vehetnék át.
Jelenlegi helyzet:

Szép elemzés! A teljesség kedvéért azért nem árt behúzni az utolsó emelkedő hullám csatijának felső vonalát sem. A két csati felső vonala nagyon közel van egymáshoz. Ha most ki is tör a kis csatiból, szinte rögtön beveri a fejét a nagyba.
https://kepkuldes.com/image/ZW5pPl
Igen, jó lenne ha előkerülne. Nagyon hasznosak voltak a gondolatai.
JackOne köszönjük!
Daxunk ezt a 12870-es lécet elég nehezen akarja átvinni.
Igen, ahogy írtad a PF fórumon, kilépett az ékből...
Sokszor valóban használhatóbbak a nem mindennel telepakolt chartok, időnként a sajátjaimon is érzem.
Hiányzik!
Teszek ide egy kígyó táncoltatást, hátha sikerül előcsalogatni-:)
Engem nagyon elgondolkoztat (újra raktam a böngészőt és csak így natúrba, minden ixni-faxni nélkül mielőtt tele pakolnám minden féle indibindivel):
Jazz
Zöld ékből felfelé tört ki - Bull(Dog-:))
+ Azz -
piros-fekete ékből mikor ? Lehet piros érintését követően ..talán..vagy letörési rést réseli...? Hu.hu - de VIX ma 4H réssel fel D Ma 200 alá szúrt pénteken ma esti zárás lehet akár fordulós is és akkor v.hol innen kellene lefordulni egy felrántást követően sok(k) a(ha)
DAX ék alapján jun.14-19 között v.mi nek történnie kellene..legkésőbb.

Drian875 kimaradt, egy jó írása PF-ről:
"A funda válságban biztosan nem működik és a válság előrejelzésében sem. A tőzsdei ár adott pillanatban, ahogy tanultuk a Marshall kereszt határozza meg, ami a mikro és makro szerint sem előrejelezhető. Az emberi psziché elliott alapon igen, de az meg szubjektív, rá kell húzni egy maszkot (setup, risk és money management)
A TA pedig mindig ott hordozza a százalékos tévedés lehetőségét, de azt lehet kezelni.
.
Nehéz időszak, a szofisztikált kereskedők (profik is, hivatásosak is) nagy része a partvonalról nézi az eseményeket, kp-ben, félek, hogy amikor a makro kép is, ami a fejükben (alapok) van összeáll a piaci valósággal, komolyan shortolni fogják a piacot, a most vásárló könnyű kezek meg esetleg pánikszerűen eldobálnak majd mindent, előbb a reward félelem, majd a risk félelem miatt. Nagyon, de nagyon sokan vettek most és látensen (nem zártak még) sokat kerestek, de aki már látott tőzsdei fordulatot, válságot, esetleg átélte, annak más képei vannak a jövőről.
Sokan fognak tönkre menni azok közül, akik most hihetetlen eredményeket értek el és a vége az lesz, hogy amit betettek a tőzsdére, az is elmegy."
Nagyon köszönöm a tanácsaidat és igyekszem hasznossá tenni, megfogadni.
TRUMP Tőzsde guru is lett:
Donald Trump saját állítása szerint számtalan területen a világ legjobb szakembere, most a befektetésekben kiemelkedően sikeres Warren Buffettet sikerült kicsit kioktatnia.
Mi lesz ebből...?...csak nézek ki a fejemből.
Ahh, de hogy profi ...Lenthor, Szarvasvadász, Pomperj, Buxelliott, Elliotthullám,Daxlisgyuszi + Bence Balázs + Kovács Karád -:) a profizmus náluk kezdődik!
2009 -óta, foglalkozok vele - kiváló nyitó volt, az első lépés USD -vel -15 milla, aztán helyre jöttem, majd miután jókora pluszba kerültem újabb szuper brutális veszteség 2017 -ben egy long piacon - no akkor kezdtem el jobban foglalkozni ... tanulni, tanulni és gyakorolni ...piacra lépni és kielemezni akár nyertél, akár vesztettél.
Amúgy a technikai tudás 15-20% - pszichológia az egész 80-85%-ban - hiába látod és érzed hogy most emelkedni, vagy esni fog ,- ha nem mered meglépni, vagy a pozit amiben vagy nem kellő időben zárod (tőkevédelem, veszteség elvágás, vagy éppen realizálás (mert megy úgyis tovább...) - no ez volt nekem a legnehezebb) Reál vagyok és így duplán nehezebb volt és az ..., mert itt nem úgy működnek a dolgok ...de fejlődik az ember..:)
Ezért írtam:amik kijönnek szintek csak lehetőségek, de valójában mit csinál majd ott a piac ...?....vételi/vagy eladási jel ..és megerősítésre is került...? Q.sokat buktam, és sokat nyertem ahhoz h. tényleg elszámoljak magamba 3.-ig-:) -amíg v.mi megerősítésre is kerül.
..még mindig jobb lemaradni egy trend 20%-30%-ról és megfogni a trend 40-50-60%-t míg 70-80-90% bukóban ülni, vagy pozit zárni!
Elliothullám mottója nagyon igaz:
"Livermore gondolata…:
“To anticipate the market is to gamble. To be patient and react only when the market gives the signal is to speculate.”
vagyis a piac mozgását előre vetíteni szerencsejáték. Türelmesnek lenni, és csak akkor lépni, ha a piac megadja a jelzéseket, az a spekuláció!"
Szia JackOne!
Hú lenyűgözött a részletességed, nagyon köszönöm. Ilyen profi elemzést még nem olvastam. Ha nem indiszkrét a kérdés, akkor lehet az tudni, hogy mióta foglalkozol a tőzsdei kereskedéssel?
Sziasztok, szerintem a FED rosszabb mint a Vadnyugat ott azért láttad mennyi fegyver és milyen van nála és a forgótárban úgyan annyi lőszer van amennyi - utána kell tölteni - itt meg...? ... lövésed sincs ....csak azt halljuk "don't fight the FED" és minél nagyobb a káosz a világban annál magasabbra mennek a piacok - KÁPRÁZAT egy kiváló illuzionista BANDÁTÓL - részemről ennyi.
Szia Mr. 50!
Igazából arra számítok, hogy meg meghúzzák az első napokban 976/998 - és a rés 13249/13508 -ig - napi 3-400 pontokat megy -végzik ki a shortosokat, aki még majd csak igazom most kezdenek zárni.
Az biztos az utolsó fázisban vagyunk, mert az emelkedés kezd parabolikussá válni, amit már hét elején lehet kissé látni - amikor majd nem függőlegessé válnak a napos gyertyák az egy jó jel lehet.
Bár napos RSI 75, 80-ig elmehet; MACD 311/171 extrém túlvettséget mutat, de a lassú és a gyors MACD még meg se közelített egymást; CCI 175, 230 ig, de akár 291 -ig simán elmehet, STO és WIll. oldalaznak - extrém magasan de ez nem lehet akadálya a további emelkedésnek.
4H RSI krikus 82 - 83 -nál le kellene fordulni, MACD extrém túl vett, CCI 131 -itt is még mehet fel, 1H viszont kissé visszarendeződött de a WIll. extrém túlvettséget mutat -3!
A hetes még csak most kezd bull lenni, a havi pedig vételi jelet adott.
Korrekcióra számítanék, de nem komoly esésre. Nálam a belső emelkedő csatornát felfelé törte még hozzá réssel ugrott ki belőle ami igencsak bullish jelzés - a csati tető vissza tesztjét várnám 12521 környékén ahol 1H Kijun is található, de ennek ellentmond, hogy a kitörési rést 3 órával kitörés után majd vissza tesztelte...
Őszinte legyek? - semmi technikai alapja nincs - de a brutális nyomda lehet felnyomja vagy résaljra vagy tetőre és onnan vérnék viszont egy komolyabb korrekciót a hónap második felében megindulni, vége felé - S&P , DOWN , NQ szintén (Titkos mutatom NQ 10.500 - mint kontra indikátor és a VIX mit kezd ezzel a 200 napossal...)
Itt már eladási jelet keresnék és annak megerősítését - TRUMP egyre nagyobb őrültséget mond és csinál...12900 és 13200 nagyon nézném S&P 3230 - 3250-3320 közötti rés...betölti ???
pénteken a FED 106 milliárd dollárt nyomtatott...
Azért ezzel a dollár mennyiséggel (napi szinten) már elég jó rallit lehet generálni...
Aztán az elemzők meg írhatják, hogy a befektetők elkezdték értékelni, hogy a gazdaság kijön a gödörből...
Egyszerű piacbefolyásolás az amit a FED csinál, szimpla vadnyugat.
Szia JackOne!
Szerinted a jövő héten a daxon nem várható ebből a nagy menetelésből korrekció?
Pl 12.380-as szint visszateszt? Nem nagyon szoktam napon túl kereskedni, de hétfőn ha újból bullish akkor bent hagynám, feltéve ha nem egy korrekció következne. Szerinted, szerintetek?
betegek, trump teljesen idióta
Biden még helyre teheti őket, hozhat valami normalitást
Röhögő, majd síró görcsöt kaptam, vagy fordítva és ordítva:
https://index.hu/kulfold/2020/06/05/trump_george_floyd_munkanelkuliseg/
Hát marad akkor az S&P nem + 6000, hanem - 6000 lesz-:)
HAMBISÉKNAK végük van...ez egy Birodalom agóniája amit most látunk...ha csak nem találnak egy épeszű elnököt és háttér hatalmat maguknak...
Tátva maradt a szám-:)..nem is olyan sokat tévedtem rövidtávon-:)
Köszönöm!/köszönjük!-:) ...az 5. hullámra egy pontosítási javaslat:
töltsük már be teljesen azt a felső rést 3320-nál-:)
oszt majd meglátjuk hogy hol melyik szintnél is triggelődik az a short, utána meg az a long
- én legalábbis azért nem nyítok pozit mert elértünk ide, vagy oda- ahol már túl vett, meg onnan esnie kellene + 1.618 fibo ezek csak lehetőségek ....
- hiába írtam hogy az első sortokat 3100 felett nyitom egyet se nyitottam még - mert nem volt eladási jel és nem volt trigger se hozzá - se 3020/3080/120 - a 3175 -ön meg réssel ugrott át ...TÜRELEM-:))) + a VIX legyen Velünk-:)