Már rég volt ilyen napom, hogy veszteséggel kezdek. Főleg ekkora mozgásoknál. (:
Ha felhajtanák 12900 köré, akkor onnan a többségnek már csak lesz egy profit realizálás is. Az pedig hozhatna egy valamirevaló esést.
Már rég volt ilyen napom, hogy veszteséggel kezdek. Főleg ekkora mozgásoknál. (:
Ha felhajtanák 12900 köré, akkor onnan a többségnek már csak lesz egy profit realizálás is. Az pedig hozhatna egy valamirevaló esést.
pénz mozgatja
a nagy pénz irányába megy:)
Szinte felfoghatatlan, hogy honnan és mi tudja ilyen erővel táplálni a tőzsdét. Ha így maradunk azaz 650 alá nem esik akkor 128++ lesz a mai csúcs. Onnan azért már remélem, hogy csak lesz egy kiadós esés.
nem szabad kapkodni
12750 a következő szintem
én pozit építek, long trendben short kontra :)
péntek van, szép rések alattunk
Ezt annyian shortolják hogy nem fog tudni esni. Nyúlbéla vagyok de zártam a pozit.
12697 short
még megy az impulzus fel, várok egy kifulladást
Szia Macskaegér!
Köszi az elemzést.
A jelek szerint nincs megállás, de én 12650 nél nyomtam egy shortot.
Sziasztok Jó reggelt!
Lassan erős szintekhez érünk.
D1
https://www.tradingview.com/x/pmrbRMJr/
h4 ék
https://www.tradingview.com/x/jbq1XQko/
Az ötödik hullám erősen megnyúlhat, 12625,12783 és 12980-on nagyon figyelek, fordulás jöhet.
12400 alatt eladási jel, 12120-ig leszánkázhat.
Szia Lenthor, jó reggelt mindenkinek!
Hajnali futi lendülete 600-ig felhúzta, és még hátra van a 9 órás nyitás is. 12650-700 simán össze jöhet még.
A nagy kérdés, hogy péntek lévén lesz-e korrekció vagy az amcsik tovább húzzák majd?
Sziasztok, jó reggelt!
Nem leszek ma sem!
Tudom, hogy meredek ötlet, de nekem tetszene egy 12.208 környéke.
Jelenleg 12.536-on állunk.

Nem semmi utat jártál be te is. Nagyon sokan elmondják, leírják, hogy milyen anyagi érzelmi válságokat éltek meg mire eljutottak oda, hogy uralják a gyeplőt és pozitívba fordult a mérleg.
Pont ezen tanulságok miatt egyelőre nem akarom növelni a kereskedésre szánt összeget. Az 1-2 konti az kellően óvatos és távol tart a nagy bukástól és mégis kézzel fogható nyerességet adhat. Ha átlagban naponta csak 30 euró az eredményem, akkor az havonta már 750 euró ami szerintem nem rossz. De ha növelném a tétet, akkor biztosan sokkal nagyobb nyomás alatt kereskednék ami óhatatlanul rontaná az eredményemet. És ehhez nem kell 8-12 órát a gép előtt ülnöm, elég ha 3-4 órát rászánok.
Május eleje óta vártam - ma tesztelte a D Ma 200 -at, ha megerősítést kap akkor itt lehet a fordulat első jele...(MACD pozitív div. - inkább long előkészület ..)
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_4d3450e24f8f57e6f079bbc2be11d460.png
Future - 1H alj - 12.128, tető 12956 - nálam, de talán most fordul a momentum indikátoron (9d) - 12380, de azért óvatosan naposon ékelődik rendesen a csatiban, ma kitört belőle felfelé, de vissza esett és az 1.618 -as fibo fogta ezek szerint ..de meddig?
ha a napos belső ékelődésből mégis megindul felfelé, akkor min. dupla csúcs de az új ATH sem zárható ki.
ha tovább az ékben marad, jó eséllyel lefogja törni 4H- minden eladást mutat 1H meg már vétel, a naposon túlvett és mintha egy bearish harami látnék ha megerősíti, akkor komolyabb tetővel lehet dolgunk - D Ma 200 - 12.117 -en
ezen és a következő héten, max e hónap közepéig kiderül ...
Érzés hasonló mint nálatok nem ennyire nyilvánvaló szinten fognak fordítani túl egyszerű lenne - még nem elég long a piac - szentiment ...
Én is buxon kezdtem a tőzsdét, OTP és Mtelekom, az első nyereségek után, bizony komoly veszteséget könyveltem el. Elhittem, hogy értem a mozgásokat. Aztán jött a 2008-as válság és némi beragadás után, elkezdtek jönni a nyerők, KBC-nél volt év, amikor benne voltam az 5 legsikeresebb kereskedő között, aztán megint jöttek bukók. És nehéz volt megint felállni, de többet tanultam és elindultam fölfelé, jött a DAX és Hang seng index. Lassan kialakítottam egy olyan szisztémát, amivel volt fedezetem a bukóra, állampapír és kötvény kereskedés volt a fedezet, a portfóliómban jöttek az ETF-ek, majd a határidős kereskedés rejtelmei. Másképpen kezdeném, de életformámmá vált, és függő vagyok. Még sokat kell tanulnom, ma is emlékszem a nagy bukóimra és segítenek ezek az emlékek a kockázatkezelés fontosságára odafigyelnem. 5-10% tőkemérettel játszok nagy áttétes kereskedést, a többi deviza és abszolút hozamú alapokban, állampapírban, ETF-ben, nyersanyagban. A kockázatkezelés a legfontosabb, én is hiszek Elliotban, de a sima TA jobban megy, de tanulom. Most is van bukó kereskedésem, de több a nyerő.
Az éles kereskedés teljesen más, mint a demo, ott nincs az az adneralin löket, ami élesben megvan.
A DAX mozgásai gyorsak és ha megindul egy irányba észnél kell lenni, mert darál.
A BUX nekem se szimpi, és eddig nem is kereskedtem ott, de most van egy-két részvény ami középtávon nem lenne rossz befektetés. Kacérkodom, hogy az elért nyereségemből veszek egy párat.
Hát igen, Trump óta a "twittertől" kell a legjobban tartanunk. :)
Azok a szép idők! Kezdtem az OTP-vel. Na, akkor volt a nagy nyereséges időszakok. Majd jött a Telekom, akkora bukás mint a ház. Sokan kereskednek magyar részvényekkel. Kis piac, nagy szemétdomb, ahol egy kis kakas is tud irányt változtatni. Számomra soha többet magyar részvény. A DAX nagy piac nehezebb fals irányokat szabni. Tudom nem lehetetlen, mert elég egy személy, aki tudja, hogy mit lép az EKB és benn is van minden vagyonával.
Na, de mit szóljanak az amerikaiak? A FED-en kívül ott még ott a másik bizonytalansági faktor az elnökük Trump.