50%
Macskaegér Előzmény: #860035Én is buxon kezdtem a tőzsdét, OTP és Mtelekom, az első nyereségek után, bizony komoly veszteséget könyveltem el. Elhittem, hogy értem a mozgásokat. Aztán jött a 2008-as válság és némi beragadás után, elkezdtek jönni a nyerők, KBC-nél volt év, amikor benne voltam az 5 legsikeresebb kereskedő között, aztán megint jöttek bukók. És nehéz volt megint felállni, de többet tanultam és elindultam fölfelé, jött a DAX és Hang seng index. Lassan kialakítottam egy olyan szisztémát, amivel volt fedezetem a bukóra, állampapír és kötvény kereskedés volt a fedezet, a portfóliómban jöttek az ETF-ek, majd a határidős kereskedés rejtelmei. Másképpen kezdeném, de életformámmá vált, és függő vagyok. Még sokat kell tanulnom, ma is emlékszem a nagy bukóimra és segítenek ezek az emlékek a kockázatkezelés fontosságára odafigyelnem. 5-10% tőkemérettel játszok nagy áttétes kereskedést, a többi deviza és abszolút hozamú alapokban, állampapírban, ETF-ben, nyersanyagban. A kockázatkezelés a legfontosabb, én is hiszek Elliotban, de a sima TA jobban megy, de tanulom. Most is van bukó kereskedésem, de több a nyerő.
Az éles kereskedés teljesen más, mint a demo, ott nincs az az adneralin löket, ami élesben megvan.
A DAX mozgásai gyorsak és ha megindul egy irányba észnél kell lenni, mert darál.