Regisztráció Elfelejtett jelszó

Budapest

Szegény kis karigeri mil…

#859440 walex

Szegény kis karigeri milyen ideges volt már, hogy nem oldják fel bp-i korlátozásokat, amivel ő maga is egyetértett és javasolta a bevezetését.

Érzi, hogy ez a vonat elment, nem nyert a helyzeten a balliberális bagázs, idegből nyomja a süketelést.

Ha a ballibsik így vergődnek, az jót jelent az országnak.

nem kell beugrani a libe…

#859439 Ibiza Előzmény: #859438

nem kell beugrani a liberalbolsevik propagandának ..ilyenek vagyunk mi magyarok.. én szoktam mondani miért vagytok olyanok timagyarok?
Egyrészt egy ország az olyan mint Te én vagy a többi, annak az eredője.
Most sokan eljátszák a " nem értem én ezeket az embereket" attitűdőt, és mindegy kivülről szemlélik a tőbbieket. Nem kisbarátom vastagon benne vagy.
Szánalmas kis klikkeket "elit" csoportokat hoznak létre ahol száll a lila köd, a felszopás, de végeredmény az. mindenki mennyire birka és bezzeg ők, majd ha megy haza a kocsijával és meghúzza a másik autót akkor aljasul elszalad, parkba teszi a szemetét majd elviszi valaki.. a kutyáját este a járdára szaratja, mert úgy sem látja senki.
Sokan eljátszák a kivülállást akik magas lóról nézik a birkákat..
vagy azokat akik nyüzsögnek a leértékelésekkor, de kőzben ő is ott lebzsel..

Ha elmész egy országba egyből elfogadod az ottani viselkedést, miért? vagy ha az tetszik akkor miért nem úgy csinálod itt?

Sokan ha kimennek osztrákokhoz egyből betartják a rendet.
De másképp is igaz, ha kimennek angolokhoz dolgozni egyből elfogadnak olyan körülményeket amiket itthol soha nem fogadnának el.

De fordtitva is igaz, ha idejönnek külföldiek egyből megváltoznak.


Következő a helyzet, az …

#859438 Koffein Előzmény: #859436

Következő a helyzet, az "áll liberálisok" kiharcolták a biciklisávokat. Ha visszanézek a múltba és az évente megrendezett biciklis felvonulásokra gondolok, aminek a hajtás pajtás tulajdonosai az értelmi szerzői, miután a felfestések megtörténtek, a biznisz haladt, az értelmi szerzők kihátráltak. Nem volt következménye, hogy hol halad a pajtás, piroson megy át, vagy a járdán járókelők mellett centizget, vagy forgalommal szembe hajt, nem volt következmény, mert bármit lehetett. A kerékpárosok viselkedése testesíti meg, az áll liberalizmust. Kiharcolunk valamit, de a szabályokat nem tartjuk be, mert miért is? ha be van tartatva a szabály, akkor mi ez? komunizmus? államhatalom? mit képzel a rend éber őre? piroson át lehet slisszolni, ha csattan, akkor nem hall bele a gyalogos úgy-e? akkor meg minek állni a pirosnál? áááh...úgy-e, úgy-e, mennyire egy álszent a bringás társadalom...

Az áll liberalizmus itt érhető tetten a legjobban, kiharcolunk valamit, de a szabálykeretet nem teremtjük meg, mert minek is? hisz annyira liberálisak vagyunk,hogy bármit lehet. ha akarunk járdán, ha akarunk piroson, ha akarunk bicikli sávba megyünk, bárhol az autós és a járókelő kárára... de jaaaj annak, aki beszól, mert aki beszól, az csak komcsi, vagy fideszes lehet...

Amúgy a hanyatló németeknél a gyerekeknek kreszt oktatnak az iskolába, és csakis sikeres vizsga után mehetnek egymaguk a forgalomba. Ha nincs jogsi náluk, akkor bünti van, ha van jogsi, akkor mosolyogva jó utat kíván a rendőr. Tény, ugyanebben az országban kis falvakban több a 30as tábla, mint az 50es, felvértezve kamerákkal. A gyalogosokat átengedik a zebrán és egy magyarnak az a furcsa, hogy a zebrától kb 3 méterre van és megáll az autós, megvárja nyugodtan, hogy átmegy, ha nem megy át a zebrán, abból se csinál problémát, az autós elindul a dolgára, de előre gondolkodik és nem rágyorsít, mint ahogy itt teszik..

Vicc, mind az autós társadalom, mind a bringás, de ez van belénk kódolva, nehogy beelőzzön, nehogy átmenjen előttem, nehogy lassítani keljen, mert fél másodpercet veszítek, vagy még annyit se... viccc az egész társadalom, tisztelet a(z a kis) kivétel...

sebességkorlátozás: 50km/h

#859096 KawaBazsy Előzmény: #859081

Nem kötelező bekapcsolni a rásegítést, de adott szituban igen jól jöhet.. Én fogok egyet venni, egyelőre még nézegetem a kínálatot, informálódom.

sebességkorlátozás: 50km/h

#859081 Ibiza Előzmény: #859063

Nem bringázom. Budapesten életveszély és egészségtelen. Időm sincs rá 12 órát dolgozom. Na jó nem egy gyárban, hanem rugalmasan és kreatív munkát de akkor is. Volt pár keményebb év még nem nyugdíjaztam magam. :)
Zömében 5-9 kerben zajlik az életem vagy gyalogolok vagy metró. Ha beszerzés, szállítás van akkor autó.
Aki gyorsan akar bringázni, szerintem az pont a lényeget nem érti. Akkor inkább motor. Van elektromos motor, roller is. A bringázás alapból nem annyi eljutni A-ból B-be.. a vidéki kisvárosban az. Gyerekkoromban Kispesten laktam volt bringám, nagyon élveztem. Gyönyörű emlékeket adott.

sebességkorlátozás: 50km/h

#859063 KawaBazsy Előzmény: #859055

Te amúgy szoktál tekerni, ha már szóba jött? Én nemrég vettem egy új, szíjhajtású, agyváltós túracangát, de rohadtul vágyom egy speed pedelecre, ami 45 km/h-ig tud rásegíteni. Egy ilyennel a nyugdíjasok is tudnak száguldozni.. :-)

Összességében leszűrhetj…

#858965 TrendMan

Összességében leszűrhetjük a tanúlságot:

Az autósok úgy viszonyulnak a kerékpárosokhoz az úttesten, mint a kerékpárosok a gyalogosokhoz a járdán.

Még az is lehet, hogy az agresszív autósok frusztrált gyalogosok, akik most megmutatják, ki az úr a háznál?

sebességkorlátozás: 50km/h

#858946 KawaBazsy Előzmény: #858928

Engem nem zavar a cangás, ha óvatos, néha én is megyek itt a külvárosban a járdán, a fiamat követve (4.5 éves). Viszont olyan volt már, h a Szabadság hídon egy picsa le akart csilingelni, mert nem fért el, azt elküldtem a vérbe..

sebességkorlátozás: 50km/h

#858928 Ibiza Előzmény: #858896

liberál bolsevik tempó, nekem kérem jogom van kerékpározni a járdán mert nincs kerékpárút, ha van akkor lapít mint a nagy barna a fűben, de majd jár a pofája nem jó az út. Ez volt Andrássyn is, átrakatták az utat utána azt nem használják ma sem. Ha gyalogosan megyek 8-10 bringást lehajtok a járdáról.

Követeli autóstól az 1,5m oldaltávolság tartását, de a járdán centizgeti a gyalogost.

sebességkorlátozás: 50km/h

#858775 Koffein Előzmény: #858772

biciklisávval együtt, meglesz a 30as határ, mert hogy ennél többel max éjszaka lehet majd közlekedni, az is biztos :) még nagyobb dugó, még több szmog, a zöldek gyöngye ez a gergely :))

sebességkorlátozás: 50km/h

#858773 Ibiza Előzmény: #858772

nincs is olyan sebesség fokozat amivel folyamatosan 30al lehetne menni

sebességkorlátozás: 50km/h

#858772 TrendMan Előzmény: #858765

A közgondolkodást akarta elindítani ebbe az irányba.

Ezzel nincs is baj, az én gondolkodásomat elindította:

A városban szerintem a 70-es útszakaszok alapvetően jól vannak kijelölve, a közlekedés egy 'modern' autóval 20-30 km/órás sebességgel viszont huzamosan nem lehetséges.

Az autó vagy nem megy egyáltalán vagy legalább 40-50 körül utazik. Eközött csak gyorsításkor és megállás előtt tartózkodik.

A gázpedált nem lehet úgy kiegyensúlyozni, hogy huzamosan tartsa a 20/30-at.

- egy sávos Nagykörút, jujj --

#858621 Ibiza Előzmény: #858618

ja, az üllőiből is 3ból kettő lett. Most még ok de majd ha éles lesz.