Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Koffein Előzmény: #859442

Egy ideje érett,hogy megosztom ezt a gondolatot, csak a lentebbi videó, adott egy löketet. Miként jött ez a gondolat? Úgy hogy az elmúlt hónapokba k sok időm volt kutyát sétáltatni naponta többször is. Fel van festve a kerékpársáv majdnem mindenhova, de a járdán megy. Többször is szóltam, hogy kerékpársávba kellene menni. A többség csendbe tovább hajtott, mintha nem is hallották volna. Volt egy kis réteg, aki lekomcsizott, egy csapat bringás, aki a járdán centizgetett a járókelők közt lefideszbérencezett. Mivel szeretem megérteni a dolgokat, elkezdtem gondolkodni, hogy jutottunk idáig? S arra jutottam, hogy ennek valami oka van.

Az ok, ahogy én látom, jön egy szűk réteg, majd elérik a kritikus tömeget, megkapják amit követelnek, de a szabály, ami egy keretet ad az egész sztorinak, már nem követi le. Mivel nem követi le, nem nagyon tartatják be, s beáll egy olyan helyzet, hogy autós vs kerékpáros vs gyalogos ellentét. Mindenki fúj mindenkire, s a lakásból kilépve idegállapotba kerül a tömeg, hogy indulás melóba, de már azon megy a stressz, hogy túléljük az autós forgalmat, a kerékpár forgalmat, a gyalogosokat, a tömegközlekedést, beérsz, kifújod magad, majd jön a köv stressz faktor a napi meló, majd hazafele ugyanez...

A videó alapján egy hisztis nőcit látok, minél jobban hisztizik, annál magasabb fokozatra kapcsol a rendőr. Mivel a bűnözök tudják, hogy ellenkezni kár, ezért ők földre basszák magukat megbilincselik s mennek be a rendőrségre, a hölgy, aki valószínűleg durván liberális elveket vall, nem állt meg rendőri felszólításra, hamis címet adott meg, kiabált, és megrúgta a rendőrt, mert az elvei alapján, neki ehhez joga van... ezután jött a köv fokozat, ami a videón is látszódik. Erre mit mondjak? ha autósként nem állsz meg, ha a rendőr rád villog, akkor ne lepődj meg, ha jön a durvább fokozat...

Csak helyeselni tudok, hogy végre be is tartatják a szabályokat... ma már láttam a bartokon, hogy tömegesen megálltak a piroson. Örvendek-e ennek? Persze hogy igen.

Nemrég, jó pár hónapja, a Kosztolányin láttam első sorból, hogy állok az autóval a kosztolányin, mert piros, a biciklis csajszi, tök nyugodtan jön, és a piroson áthajt se balra nem nézett, se jobbra, tök nyugodtan átkerekezett... hát bame, helyette engem vert víz, hogy átjut-e a túloldalra a 2x3sávoson.. :)