Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

re

#862621 matgab Előzmény: #862611

Mindkét csapat 9 meccset játszott az elmúlt 1,5 hónap alatt.

Csak míg a Celtic a BL-ben a Nizza a Lyon és a PSG ellen, addig a Fradi barátságos meg felkészülési meccseken az alsóbb osztályú csapatok ellen.

Én erőnlétben azért azt láttam, hogy ezek a skótok messze a Fradi fölé nőttek.

Kiálltak a legjobb csatáruk nélkül (pontosabban csatár nélkül) és azt gondolták, hogy a 6-0 után a Fradit is elintézik egy hármassal. A döntő különbség az az volt, hogy fejben nem hiszem , hogy nagyon készültek erre a meccsre a Celtic-nél, hiszen a BL 2. fordulója az nem szokott a kiemelt csapatoknak nehéz ellenfelet hozni.

Megkockáztatom, hogy a csatárukat azért nem játszatták, mert ha egy játékos játszik egy kupasorozatban, akkor nem játszhat ugyanabban a szezonban egy másik csapat tagjaként (Azt hiszem van egy ilyen szabály) és úgy gondolták, hogy el fogják adni egy BL induló csapatnak a játékost és így - hogy még játszhat a BL-ben a csatár nyilván többet ér és több csapat akar rá licitálni.

Szerintem a járványnak ehhez sok köze nincsen.

A Barca az egy másik tészta. Ott évek óta szarul igazolnak, iszonyat drágán, aztán a drágán igazolt játékosok sem tudnak csapatba kerülni, vagy ha igen, akkor is rosszabb teljesítményt nyújtanak , mint a régiek. Emiatt borzasztó frusztráció van a csapaton belül. A La Maisa, ami régen kitermelte Messit, Xavit, Iniestát, Pedrot és Piquet ma már évek óta senkit nem termelt ki. Vagy elbasztak ott nagyon valamit, vagy ez volt egy nagyon kivételesen szerencsés generáció.

Szóval túlfizetett sértett sztárok, széthúzás, ügyetlen igazolások, csökkenő klubhűség. Erre jött rá még a korona vírus, amikor ugye a fizetéseket akarták csökkenteni, ott is ment a hiszti.

A Barca emiatt mentálisan meggyengült és mivel az arany generáció már vagy öreg vagy már nyugdíjban van, ezért a teljesítménynek zuhannia kell. Ezt amúgy nem a 8-2 mutatta meg a legjobban, hanem egy trend. Az elmúlt években rendszeresen 3-0-ról elbukott BL elődöntők pl. sokkal jobban mutatják, hogy itt bizony mentális problémák vannak. Messi zseniális, bár sebessége nyilván már elkezdett kopni, de rettentően hiányzik az, hogy legyenek körülötte hasonlóan zseniális emberek, mint Xavi vagy Iniesta. Mert ha 3 ilyen zseni van, akkor rájuk nem lehet 2-2 embert ráállítani. De ha csak egy, arra rátesznek 2 embert és meg van oldva. Vagy eleve tudják, hogy a támadások rá fognak épülni, a labdák hozzá fognak kerülni és jól kell helyezkedni és meg van fojtva a Barca játéka.

Ez a baja Messinek a válogatotttal is. Mivel az egész csapat , az egész játék rá épül, az ellenfelek rá tudnak helyezkedni, mert tudják , hogy rajta át fog folyni a támadás...

re

#862617 matgab Előzmény: #862611
16/07/20CLFNice1 - 1Celtic
18/07/20CLFOlympique Lyonnais2 - 1Celtic
21/07/20CLFPSG4 - 0CelticView events
26/07/20CLFCeltic2 - 0Ross County
27/07/20CLFCeltic3 - 1Hibernian
02/08/20PRECeltic5 - 1Hamilton AcademicalView events
09/08/20PREKilmarnock1 - 1CelticView events
18/08/20UCLCeltic6 - 0KRView events
22/08/20PREDundee United0 - 1CelticView events
26/08/20UCLCeltic1 - 2Ferencvaros


FÉRFI LABDARÚGÁS

2020. AUGUSZTUS 26. 20:45

BAJNOKOK LIGÁJAGLASGOW, CELTIC PARK

Celtic 1-2 (0-1) FT

2020. AUGUSZTUS 19. 19:00

BAJNOKOK LIGÁJAGROUPAMA ARÉNA

FTC2-0 (1-0) Djurgarden

2020. AUGUSZTUS 14. 18:15


MTK Budapest 1-1 (1-0) FTC

2020. AUGUSZTUS 8. 17:00

Sturm Graz 0-1 (0-0) FTC

2020. AUGUSZTUS 5. 17:00

NK Koper 0-2 (0-0)Edit FTC

2020. AUGUSZTUS 4. 17:00

K Tabor Sezana 1-1 (1-0) FTC

2020. JÚLIUS 27. 11:00

FC 2-2 (2-1) NK Drava Ptuj

2020. JÚLIUS 26. 17:00

FTC -0 (2-0) NK Brezice

2020. JÚLIUS 22. 15:30

FTC 9-0 (1-0) MFK Frydek-Místek

2020. JÚLIUS 21. 17:00

FTC 2-2 (1-1) Szombathelyi Haladás

re

#862611 Spade Előzmény: #862576

Nagyon jók ezek a zelemzéseid abba ne hagyd :)

Talán pár dolog:

- Mo-t kevésbé ütötte meg a vírus mint a skótokat, a csapatok több ideig voltak karanténban talán még nem is játszottak nézők elött, a fradi igen. Több friss meccs volt a fradi lábában ezért relative összeszokottabbak és relative jobb erőnlétben is voltak. Tulképpen ez volt sztem a barca csufos bukásának az oka , a spanyolokat csapta meg egyik legjobban a játvány látszott h soxor csak ténferegtak a pályán, se az összeszokottság se az erőnlét nem volt meg igazán, miközben a németeket alig legyintette meg a járvány. Ezt csak azért írom mert a fradinál ez a relatív előny jelentkezhet a továbbiakban is függően a sorsolástól ezt az esélyt kell megragadniuk

- sztem jövőre még annyirta nem fenyegeti a fradit h szétszedik mert a nagy klubokat is szorongatja a járvány, bevétel a közönségtől szinte semmi, a gazdaságok is romokban, a sztárgázsikat meg havonta csengetni kell szal erős pénzhiány van sztem mindenhol és a vírusnak még messze nem látszik a vége

Én tegnap már abba ringa…

#862594 TrendMan Előzmény: #862576

Én tegnap már abba ringattam magamat, hogy innen egyenes az út a CL főtáblára.

De vaze még 2 kör van hátra addig.

A Celtic fizikálisan nagyon erős, de egyébként nincs meg a játékuk, nem találják meg egymást a pályán a labdával, nincs meg a hatékony taktika stb.

Tokmac nagyon jó, de az igazán nagy csapatokhoz fizikálisan nem lesz elég erős - legalábbis laikusként én ezt látom.

Ez tegnap tényleg nagy m…

#862576 matgab Előzmény: #862565

Ez tegnap tényleg nagy meccs volt.

Nem mondom, hogy nem volt szerencsés a Fradi, de csak annak van mindig szerencséje, aki meg is dolgozik érte.

Egyértelmű, hogy a Celtic egy jó csapat, mégis idegenben kiverték őket. Még csak nem is talált gólokkal, vagy tizenegyesekkel.

És végre nem engedték el a fél csapatot (vagyis ami még rosszabb a húzó embereket) a nyáron. Végre tényleg olyanok játszák a selejtezőket, akik kiharcolták, akik már ismerik egymás mozgását képességeit. Nem tudom, hogy miért kellett ehhez 10 év, hogy ezt kitalálják. Illetve az igazolások is rendben vannak az utóbbi 2 évben a Fradinál, nincsenek olyan ügyek, hogy megvették, vagy mégsem vagy mégis, meg van-e opciós joguk illetve nincs. Ez a Tocmac simán megállná a helyét egy belga holland, vagy akár spanyol ligában is, Zubkov, Boli is jó légiósok, Dibusz pedig tényleg bármelyik topligában most már megállná a helyét. Isael meg zseniális képességekkel megáldott játékos, akinél csak arra kell figyelni, hogy ne lazázza el a képességeit és maradjon motivált. Somalia is előnyére válik a Fradinak és végre eltűnt Ighnatenko és Sighnevic is.

Amit nem tudott megcsinálni az elmúlt 35 évben egy magyar csapat sem, amit most látok a Fraditól, hogy képesek jól és szervezetten védekezni. A középpályások nem sztárokként kezelik magukat, alázatosak a focival szemben. Szóval azt hiszem nem lehet elvitatni Rebrov és az igazolásokért felelős ember teljesítményét, bár Rebrovot sokan kritizálták az elején azok közül, akik ma épp örülnek a Fradi tegnapi győzelmének.

Attól tartok , ha BL-be jutnak, vagy EL-ben és legalább a tavalyi teljesítményt tudják hozni, akkor jövőre szétkapják a külföldiek ezt a csapatot Rebrovtól Tocmac-ig, aztán kezdhetünk mindent előlről...


Ja még valami: továbbra is a Fradi (és néha néha a Debrecen) az egyetlen olyan csapat, ami nemzetközi meccseket nem adja el (vagy nem mindig) és nincs teli a gatyájuk , bárki is jön velük szembe... Egy MTK , Újpest, Vác, Vasas, Honvéd stb.stb mindig összefossák magukat már a meccs előtt..

"2 forint a forró lángos…

#862565 TrendMan

"2 forint a forró lángos,

Bennmarad a Ferencváros"

Hujujujujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Bayern-Barcelona 8-2

#862378 matgab Előzmény: #862353

Elcseszett játékos igazolás politikájuk visszaüt lassan lassan, ahogy a nagy öregek kiesnek , illetve elöregszenek.

Az működött amikor saját nevelésű játékosokat megtartották. De azóta átálltak egy másik vonalra, ami inkább a Reált jellemezte, hogy sztár(olt) játékosokat vásárolnak, csilliárdokért.

Egyre kevésbé élvezhető a foci, annyira elural mindent a pénz. Míg 20-30 éve egy Valencia- Bayern vagy egy Leeds - Juventus mérkőzés is érdekes volt, mert bárki nyerhetett, addigra ma vannak ezek a történelem és tradíciók nélküli pénzes csapatok (PSG, MCity, Leipzig) illetve a tradicionálisan pénzes csapatok (Reál, Barca, Juve, Bayern) és ezek felvásárolnak mindenkit aki él és mozog és ha mást nem a kispadukon ültetik le a sztárokat is (ld Coutinho), hogy inkább ne is játszanak sehol, csak ne legyen másoknak esélye ellenük.

És akkor ezek játszogatnak egymás között. Olyan unalmas lesz egy idő után a foci is, mint a mai Forma 1 , amit már tényleg csak perverzek és álmatlanságban szenvedők néznek, annyira kva unalmas... Aztán lehet gondolkodni, hogy mit csináljanak, hogy nézzék az emberek.

Kiesett a Debrecen az NB…

#860792 walex

Kiesett a Debrecen az NB1-ből.

Megérte oda is stadiont építeni 13,5 milliárdért.

Érdekes ez a technika, é…

#859929 TrendMan

Érdekes ez a technika, én azt gondolnám, sehová nem lehet eldobni vele, és mégis!

:


Érdekes látni a közönség…

#859690 TrendMan

Érdekes látni a közönség nélküli meccseken a játékosok gólörömét!

Reflexből elkezd rohanni a lelátók felé, aztán félúton megáll, ráébred:

Hová futok? Hiszen nincsenek is nézők !? ... és bizonytalanul kalimpál a kezével.

-- Játszd újra Dombi Tibor! (de most rúgd is be!) --

#858562 TrendMan

Akkora a válság, hogy az M4-en már Dombi Tibor klasszikusokat adnak újra.

Azt gyanítják, hogy a fe…

#856958 TrendMan

Azt gyanítják, hogy a február 19-i Atalanta-Valencia Champions League mérkőzésnek döntő szerepe lehetett abban, hogy Bergamo és Észak-Olaszország körül és most már Spanyolországban is ilyen hevesen tombol a járvány.

Épp a mérkőzés után 2 héttel tört ki a vész Észak-Olaszországban:

https://www.faz.net/aktuell/sport/fussball/champions-league/coronavirus-war-bergamo-gegen-valencia-spiel-null-in-italien-16692610.html

A Valencia csapatában és annak környezetében az emberek 35-40 %-át pozitívan tesztelték a vírusra.

https://www.faz.net/aktuell/sport/fussball/corona-warum-in-valencia-so-viele-fussballer-infiziert-sind-16688868.html

-- VAR vagy nem VAR? --

#853420 TrendMan

https://index.hu/sport/futball/2020/01/04/var_premier_league_mark_clattenburg_liverpool_manchester_city_aston_villa_wolves_sheffield/

Szerintem ez a lényeg:

"

Nem erre találták ki a videóbírót

A futball szabályalkotó testülete, a Nemzetközi Futballszövetség (IFAB) sem ment el szó nélkül a Premier League-ben történtek mellett. Az IFAB álláspontja szerint kizárólag olyan leshelyzetekben szabadna használni a VAR-t, amikor egyértelműen rossz bírói döntés született. Az IFAB-titkár Lukas Brud szerint mindig is ez volt a VAR egyik legfontosabb alapelve, és nem az a célja a rendszernek, hogy addig vizsgálja a visszajátszásokat, ameddig lesen álló játékost nem talál.

Ha nem egyértelmű első látásra, hogy valami les vagy sem, akkor azzal nem szabadna foglalkozni, ilyenkor az eredeti bírói döntés az irányadó. Más dolog az adott szituációt egyetlen szögből megvizsgálni, mint amikor 15 különböző kameraállás áll rendelkezésünkre és valami olyasmit keresünk, ami talán nincs is. Nem erre találtuk ki a videóbírót.

Ennek alapján a cikk elején bemutatott esetek egyike sem felel ennek az irányelvnek."

--------------------------------------------------------------------

Ez a problema sokat elmond ember és gép viszonyáról is.

Az emberi rendszerek 'Soft' rendszerek - szubjektív elemeket is bennfoglalnak - a gépi rendszerekben ilyenek nincsenek.

Ott, ahol az emberi rendszerek gépi rendszerekkel találkoznak, ez a probléma mindíg felmerül: Az emberi rendszerek sok más gondolkodási síkról is 'behúznak' információt, a gépi rendszerek egyetlen 'HARD' itélkezést visznek keresztül.

Hertha: Dárdai utódjának utódja ugyanazt csinálja, amit Dárdai csinált, hahaha --

#852667 matgab Előzmény: #852640

Hát igen, Klinsmann gondolom kb. tizenötször annyiért fogja max azt elérni, amit Dárdai egy jóval kisebb stábbal.

Ez van, amikor a szerény , magukat kevésbé marketingelő embereket a tulajdonosok, managerek nem értékelik eléggé. Ez sok helyen így van a kapitalizmusban...