Regisztráció Elfelejtett jelszó

4IG fórum

újat nem mondanak... ha …

#846146 Koffein Előzmény: #846145

újat nem mondanak... ha van időd, akkor érdemes :)

sap.hoz hasonlítják, hogy akár, akár...

Ha az a cél 4ig-en belül…

#846141 Koffein Előzmény: #846140

Ha az a cél 4ig-en belül, hogy telekommunikációs piacon is hadfőállásokat építsenek (ami most van folyamatban)

+ olyan vállalkozások felvásárlása, amik magyarországon meg a régióban is jelen vannak,

+ olyan cégek, amik globálisan is jelen vannak egy speciális területen

akkor van itt még tér felfele, csak nem olyan nagy iramban, mint ezidáig...

Ezen infók alapján, lehet gondolkodni, hogy innen még mekkorát tud nőni...

Még az is lehet. (De sze…

#846140 Peti84 Előzmény: #846135

Még az is lehet. (De szerintem nem fogjuk megtudni.) Nyilván lassabb léptek jönnek mint az elmúlt 3/4 évben, de akinek nem sürgős belátható időn belül (1-1,5 év) dupla még símán lehet, ami azért nem olyan rossz.

Azert mostanra a piac má…

#846138 matgab Előzmény: #846133

Azert mostanra a piac már több mint 100 milliárdra értékeli a céget. Nem azt mondom, hogy innen még nem 2-5-szorozodhet még a cég értéke, de egy további 10-szerezes az már egy erős vagyalom kategória jelenleg.

A 4ig egy elég erősen alulértékelt cég volt 1 éve, ha csak reálisan értékelte volna a piac a cég értékét, akkor is 3000-5000-nek kellett volna legyen az árfolyama (50-edeles előtt). Ha a management akkor nem lopta volna ki a cégből az eredményt, akkor akár 10e is lehetett volna az árfolyam. Persze mivel sokan sejtették, h úgyis kiveszik a profitot-ezert is volt alulértékelt.

Nem is értettem már akkor sem, h az amúgy tulajdonos management hogyan gondolkozhat ennyire rövid távúan.

Beszállt Lölö, kvázi a lopás megszüntetésével egyből felment az árfolyam 1000-ig (tizedeles után). Onnan még bejött a Lölö faktor, ami cig-appenin-nel látjuk, h simán legalább haromszorozodas. Arra még rájött a Tsys pletyka és már 5000-nel voltunk.

Lehet belőlünk éppen egy ceu informatikai Samsungszeru cég, de legalább olyan nehéz ezt elképzelni, mint azt tavaly tavasszal, hogy idenre 55.000 forint lesz az akkori 2100 forintos részvény árfolyama.

tennék rá egy kisebb öss…

#846135 Bendeguz Előzmény: #846134

tennék rá egy kisebb összeget, hogy a 20mrd mnb ingyen kötvény fedezi, meg max 10 mrd hitel, 30 évre alapkamatra...

Ezen egyre tobbet gondol…

#846134 Peti84 Előzmény: #846133

Ezen egyre tobbet gondolkodtam én is. Lenyegeben egyet ertek vele. Azert vartam volna valami szamot a tsys dillnel hogy szamolni is lehessen. Nekem jelenleg nincsen 4ig (kirazodtam valahol 2500 korul). De ez valoszinuleg valtozni fog mert a tsyses dologgal gyakorlatilag 0rol indulhat (tenyleg egy masik ceg) a buli. Pozi vissza epiteshez a lagymatag estleg csorgo nyari arfolyam jo is lehet.

volt egy érdekes komment…

#846133 Bendeguz Előzmény: #846130

volt egy érdekes komment pf-en, a lényege, hogy nem kell nézni, hogy eddig 10-20x-ozott az árfolyam, mert 1+ éve is egy tök más cég volt, az elmúlt 1 évben is egy tök más cég lett lölő alatt és a tsys deal után is egy teljesen másik cég lesz, szóval itt nem egy maribácsi nyrt indul valami termékkel és nő nagyra, hanem már a 3. tök másik cégben vagyunk részvényesek, ha így nézzük. innentől meg fölösleges célárazni is, mert fene se tudja mekkorára nőhet. vélemények?

értem értem, nem is felt…

#846128 Koffein Előzmény: #846120

értem értem, nem is feltétlenül linkeltem volna, csak jelen esetben a politika kéz a kézben jár a tőzsdével s mókásnak találtam, ahogy előadják a sztorit :)

itt van pl ez is, mai cikk https://blog.atlatszo.hu/2019/07/jaszai-gellert-it-cegei-sorra-nyerik-a-kozpenzes-munkakat/ szó szerint agyfaszt kapok a megfogalmazástól... 444 megírta, hvg szúrta ki stb.. miközben mindenki által látható mit nyer a 4ig? fél média lehozza és csak egy médium van a gáton aki kiszúrja? s youtubeos fotót tesznek be jászairól, amin ott az inforádiós logó, ami a jobboldalhoz tartozik? amatőrök és vicccesek.. :)

én úgy emlékszem, habár …

#846125 Koffein Előzmény: #846117

én úgy emlékszem, habár lehet tévesen, hogy IT/Telekom alatt volt a 4ig + takarékinfó

értem, hogy állami megre…

#846124 Koffein Előzmény: #846116

értem, hogy állami megrendelés, de fordítva szoktak történni a dolgok, telkó cég, majd kinő egy it cég, jelen esetben fordítva mennének a dolgok... egyszercsak lecserélődnek a telkó boltok logói oszt fortigba mész előfizetést venni a tsáládnak :))

Nagyon szar lehet az ell…

#846120 matgab Előzmény: #846110

Nagyon szar lehet az ellenzéknek... Ott van a tuti befektetés az orruk előtt, ott a kis megtakarításuk a kamatmentes bankszámlán ( mert hát államkötvényben Orbán alatt nem bíznak) és meg akarnák fialtatni, mert látják a jövőt... Igen ám, de bazzeg, a patás ördög jobb kezének jobb kezét csak nem akarják kitömni a penzecskejukkel! Hát hogy nézne az ki ha végül valami csoda folytán sikerülne megbuktatni a fideszt és akkor egy rallibol kimaradt politikus társ felfedné a sötét titkot, h valaha még ebbe a cégbe tolta bele a lovejat és az általa bírált orbáni korrupció csecsén gazdagodott meg szegény ellenzéki politikusunk? Hogy tudná ezen túl tele torokból szidni Orbánt és ML-t és annak baráti körét...?

Nagy morális kérdésekről kell itt döntenie az ellenzéki tagoknak, mert azért a lóvét is szeretik...

Bár én ismerek innen néhány embert, aki inkább lelkes tőzsdés, mint politikai hitvalló! :-)

4IG

#846118 matgab Előzmény: #846089

Picirigonak még utazgatni is van pénze! A pofám leszakad az ilyen belső ellenségektől, akik nem tolják be mindenüket 4IG részvénybe! Aztán amikor hazajön és 2000 lesz az árfolyam akkor itt fog irigykedve mocskolodni ránk, akik közben meggazdagodni! Bezzeg én! Már a babát is júliusra csináltuk meg, h a babaváró hitel összegéből is 4IG-t lehessen venni! (Szóval majd ne feledjétek lesz itt még 10% esés pár nap alatt, ha végre küldené az OEP az igazolást)!

:-)