Szoktam én is gondolkodni, h mennyi lenne az ami elég lenne. De múltkor is voltam egy Toyota szalonban és egy szaros Corolla is 8-10 millió újonnan. És akkor az még egy alap autó.
Egy olyan ház/lakás amit el tudnék képzelni magamnak az 300 millió körül van- felmentek az árak...
Akkor ott vannak az embernek a gyerekei, akiknek kell fizetni a taníttatasat, most már úgy néz ki egészségügyét is.
Pl újszülött csípő kontrollra -amit 4. Héten kellene elvegezni- azt mondták a budai gyermekkórházban, h most Hosszú szabadságra ment az orvos, augusztus végétől kezdjünk el érdeklődni, h mikorra kapnánk időpontot. Azért kapják be! Havonta többszázezer forint járulékot fizetek ki a semmire!
És akkor még ott lenne a megélhetés is napi szinten. Kis étterem, kis utazgatással, kis öltözködés, havi 500 minimum.
Szóval bárhogy is számolom régebben úgy gondoltam, h 1 millió dollár elég lenne, de most már inkább 5 (vagy 10)... Drága hely lett ez a Magyarország, túl nagy a jólét...
És akkor még nem is számoltam egy 10 -20 éven belül bekövetkező klíma katasztrófa hatásaival, mint extra költségek!
Szóval te hol mondod azt, h most már elég? És mivel számolsz?